Seçim çalışmalarını memleketi Kahramanmaraş’ta sürdürün AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Kahramanmaraş Milletvekili Mahir Ünal, Kahramanmaraş Ticaret Borsası (KTB)’nı ziyaret ederek, Borsa Başkanı Ahmet Duran Balsuyu ve yönetim kurulu üyeleriyle bir araya geldi. Kahramanmaraş Ticaret Borsası’nda gerçekleşen ziyarette Ünal’a, Cumhur İttifakı Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Hayrettin Güngör ve Dulkadiroğlu Belediye Başkanı Necati Okay’ın yanı sıra partilileri eşlik etti. Ünal ve beraberindekilere, KTB yönetim kurulu üyeleri yoğun ilgi gösterdi.

“KTB’YE YENİ BİR BİNA KAZANDIRACAĞIZ”

Ziyarette ilk olarak açıklamalarda bulunan Kahramanmaraş Ticaret Borsası (KTB) Başkanı Ahmet Duran Balsuyu, KTB’ye yeni bir bina kazandıracaklarının müjdesini vererek, “Öncellikle ziyaretinizden dolayı çok teşekkür ediyorum. Kahramanmaraş Ticaret Borsası uzun yıllardan beri bu sokağın içerisinde. Üzülüyorduk, ancak yeni projemizle üzüntüyü bertaraf edeceğiz. Önümüzdeki birkaç gün içerisinde 6 bin 300 metrekare arsası olan yeni bir bina inşaatına başlayacağız. Osmanlı mimarisiyle yapmayı arzu ettik, uzunca bir çalışmayla bu projeyi elde ettik. Hedefimiz en kısa sürede yeni binamıza taşınmak. Bir kez daha ziyaretinizden dolayı başta Bakanımız Mahir Ünal’a, Başkan adayımız Hayrettin Güngör’e, Belediye Başkanımız Necati Okay’a teşekkür ederim” dedi.

“ÇÖP, ÇUKUR, ÇAMUR ARTIK SLOGAN HALİNE GELMİŞTİ”

Ardından söz alan AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Kahramanmaraş Milletvekili Mahir Ünal, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı dönemini örnek göstererek, “Yaklaşık 2 aydır sahadayız. 1 Şubat itibariyle de kampanyamızı başlattık. Türkiye şehircilikte 1994’te bir anlayış değişikliğine gitti. Yani İstanbul’da bir şey değişti. Türkiye’de her şey değişti. Her zaman söylediğimiz bir ülkeyi bir şehri ayağa kaldıran o şehrin evlatlarıdır. Bu şehrin evladı, bu ülkenin evladı Recep Tayyip Erdoğan İstanbul’da 1994 yılında 21 günlük bir kampanya ile ‘Tamam, inşallah’ ile İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı’na geldi. Benim orada dikkatimi çeken önemli bir husus var ve bunu sürekli de hatırlatıyorum; 94 krizini hatırlarsınız. 94 krizi çok ağır bir krizdi. Gençler 94 krizini hatırlamazlar ama kur atağı ile Türkiye ekonomisinin adeta çöktüğü, dövizin 4-5 değil 10-20 kat arttığı bir krizdi ve hükümet belediyelere ödenek göndermek şöyle dursun hükümet belediyelere bir şey gitmiyordu. İstanbul’da da durum nasıldı? O günün İstanbul’unda çöp dağları vardı. Bütün o mahallelerde çöp dağları vardı. Su yoktu tankerlerle mahallelere su gelir insanlar bidonlarla o tankerlerin arkasında kuyruğa girerlerdi. Şimdi bu CHP’liler kuyruk görünce eski günler aklına geliyor. Kuyrukları karıştırıyorlar. Hava kirliliği vardı. Gazeteler maske dağıtırdı. Gerçekten çok berbat bir hava kirliliği vardı. Zaten çöp, çukur, çamur artık slogan haline gelmişti” ifadelerini kullandı.

“HESAP, KİTAP, PLAN YAPIYORUZ”

Recep Tayyip Erdoğan belediyeciliğinin Türkiye’yi önemli noktalara getirdiğine dikkat çeken Ünal, “Şimdi bakın burada çok kritik bir şey var. Peki, ne oldu da Recep Tayyip Erdoğan belediye başkanı olunca İstanbul hükümetten ödenek almadan kendi imkânlarıyla çöpten, çukurdan, çamurdan, hava kirliliğinden, susuzluktan kurtuldu? Üstelikte nasıl bir belediye başkanlığı yaptı? Hükümetten ödenek gelmez, ilin valisi her an zaten vesayetin oradaki temsilcisi olarak konuşmana karışır, faaliyetlerine karışır. Çok kısa bir süre sonra nihayetinde bir şiir okuduğu için cumhurbaşkanımızı Pınarhisar Cezaevi’ne gönderdiler. Peki, bu kadar kısa bir sürede bu kadar imkânsızlığa rağmen Recep Tayyip Erdoğan ve arkadaşları ne yaptılar da İstanbul gibi devasa bir metropolde büyük bir değişim ortaya çıkardı. Yaptıkları birinci şey şuydu; yerel yönetimlerle halkın kaynaşması sağlandı. Mahalle mahalle insanlar Tayyip Bey Büyükşehir Belediye Başkanı olunca çöp toplamaya başladı. Mahallelerindeki çöpleri insanlar toplamaya başladı. Nasıl? Gönüllü olarak. Yani işin içerisine gönlü koyunca ne oldu bir anda her şey değişti. O yüzden biz bu seçime dedik ki gönül belediyeciliği dedik. Yani gönülden yaparsan gönüller kazanırsın. Bir işe nefsini değil de gönlünü katarsan, hesabi değil de hasbi olursan, kibir değil de, tevazu, samimiyet gösterirsen Allah açıyor. Ama biz ne yapıyoruz? Hesap, kitap plan yapıyoruz. O yüzden şimdi inşallah biz bunca zaman işimizi aslında nasıl yaptığımızı da anlatıyoruz” şeklinde konuştu.

“AK PARTİ’DE ASLOLAN İŞİN DEVAMLILIĞIDIR”

Hayrettin Güngör’ün Kahramanmaraş için önemli projeleri olduğunu kaydeden Ünal, “Şehirlerimiz altyapı ihtiyaçları tamamlandı. Şehirlerimizde güvenlik sorunu kalmadı. Bugün Hakkâri’ye Tunceli’ye Şırnak’a gidin hamt olsun gece 2’de çocuklar, gençler sokakta cıvıl cıvıl oynuyorlar. Bundan sonraki süreçte şehirlerimizin kimliği, mimari dokusu, değerleri, dikey mimari değil, yatay mimari bunlar ön plana çıkacak. Dün Hayrettin Bey ile biraz istişarelerde bulunduk. Hayrettin Beyin çok güzel projeleri var. Tabii AK Parti’de devamlılık esas. Büyükşehir Belediye Başkanımız bayrağı inşallah 1 Nisan’da Hayrettin Beye devredecek olan Fatih Mehmet Erkoç’unda projeleri vardı. Var olan projeleri devam ettireceğiz. Bunun üzerine yeni projeler koyacağız. Çünkü burada bir şeyi biz asla gözden kaçırmıyoruz. Biz bakanlıklarımızda da yerel yönetimlerimizde de şuna bakarız; biz işlerimizi AK Parti olarak yaparız. Bizde şahıs değil, ilke ve değer önemlidir. Şimdi Mustafa Poyraz bayrağı Fatih Mehmet Erkoç’a devretti. Fatih Mehmet Erkoç bayrağı Hayrettin Beye devredecek. Ama bu işlerin hepsi kimin işidir. AK Partinin işidir. Yani Ahmet’in Mehmet’in işi değil, bunların hepsi AK Parti’nin işidir. AK Parti’nin işlerinde de aslolan işin devamlılığıdır” dedi.

Cumhur İttifakı Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Hayrettin Güngör ise yaptığı konuşmada hedeflerini anlattı. Güngör, “Hepiniz yakından takip ettiği gibi Cumhurbaşkanımız ve Partimiz tarafından Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkan Adayı gösterildikten sonra şehrimize geldik. Yaklaşık 2 aydan fazla bir süre oldu ve biz bu süre zarfı içerisinde sürekli olarak hemşerilerimizle buluşuyoruz, onların dertlerini dinliyoruz. Bu geçen süre içerisinde Hamdolsun her zaman hemşerilerimizin samimi ve sıcak destekleri ve ilgileriyle karşılaştık. Bizim partimiz 17 yıldır iktidar da ve bu süre içerisinde yapmış olduğu icraatlar malumdur. Şu an bir bayrak değişimi söz konusudur. Geçmiş zamanlarda bu şehre hizmet yapan bütün hemşerilerimize teşekkür ediyoruz. Onların yaptığı hizmetleri mutlaka değerlendireceğiz ve onları onurlandıracağız. Bu sorumluluğu vatandaşlarımız bize verirse bundan sonraki görevimiz de yapılan hizmetlerin üzerine neler ilave edeceğimizdir onun için çalışacağız. Türkiye yerel yönetimler konusunda önemli bir mesafe kat etmiştir ve dünyadaki birçok yerel yönetimlerden de ilerdedir. Bizim şehir tasavvurumuz şudur, şehrin bütün dinamikleri ile şehre bir bütün olarak bakıyoruz. Dünyada evrensel kurullar var bunlar, şehrin kalitesi konforu ve yaşamı ile ilgili bunlar yeterli düzeyde eğitim, sağlık imkânı, yol, temiz çevre, temiz su, çevreye duyarlı ulaşım bunlar dünyadaki genel geçer kriterlerdir. Biz şehri bir bütün olarak düşündüğümüz için bunların hepsinin bir standardı vardır hava kirliliğinden tutunda çevrenin tüm özelliklerine varana kadar. Cumhurbaşkanımız geçtiğimiz haftalarda 11 maddelik bir manifesto açıkladı AK Parti’nin bundan sonraki yerel yönetimlerde temel ilkeleri ve yaklaşımları neler olmalı diye. Bizim önceliğimiz, partimizin bu kurulları çerçevesinde bu hizmetleri yürütmektir. Bundan sonra gönülleri kazanmaya, birlikte yönetmeye ve istişareye önem vereceğimizi Cumhurbaşkanımız ifade etti. Şehirlerin günlük nizamı, altyapının olması, standartların yükseltilmesi gibi şeyler mutlaka olacak bunlardan vazgeçmeyeceğiz ama bunun üzerine daha fazla yeşil alan daha fazla spor alanı, gönülleri kazanmak için daha fazla sosyal projeler bundan sonraki süreçte bizim önceliğimiz olacaktır. AK Parti’mizin başarısındaki en önemli hususlardan bir tanesi yerel kalkınmadır. Cumhurbaşkanımız yerel kalkınma odaklı bir hareket ile başlayarak Türkiye’nin bugünlere gelmesine vesile oldu. Bizim de yerel yönetimler olarak anlayışımız yerel hizmetlerde kalkınma odaklı olacak. Buradan şunu anlamamak lazım, belediyeler bu manada fabrika açmaz, market açmaz ama yatırımcının önünü açacak. Bizim önceliklerimizden bir tanesi de bunlar olacak” açıklamalarında bulundu.

Ziyaret toplu hatıra fotoğrafının çekilmesinin ardından sona erdi.

(Haber: Ahmet Güneçıkan)

Editör: Mahmut Beyaz