16 Nisan’da yapılacak olan Başkanlık sistemini içeren Anayasa değişikliği teklifi konusunda anlaşan AK Parti ve MHP referandum çalışmalarında birlikte hareket edecek. Bu kapsamda Kahramanmaraş’ta ilk adımı Dulkadiroğlu İlçe Belediye Başkanı Necati Okay atarak MHP Dulkadiroğlu İlçe Başkanı Mustafa Akpınar’ı ziyaret etti. İlçe Parti Binasında gerçekleşen ziyarette referandum süreciyle ilgili istişarelerde bulunuldu.


 

REFERANDUM SÜRECİNİ ANLATACAĞIZ”

Referandum sürecinde MHP Dulkadiroğlu İlçe Teşkilatı ile birlikte çalışacaklarını belirten Başkan Okay, vatandaşların tamamına ulaşarak maddeleri anlatacaklarını söyledi. Okay, “Referandum çalışmalarına başlamadan önce Milliyetçi Hareket Partisi Dulkadiroğlu İlçe Başkanımız Mustafa Akpınar beyefendiyi ziyaret ettik. İstişarelerde bulunduk. İnşallah referandum sürecinde birlikte çalışacağız. Bunun neticesinde de Dulkadiroğlu’nda Türkiye çapında ses getirecek bir oya ulaşacağız. Önümüzde ki hafta pazartesinden itibaren çalışmalara başlıyoruz. Hafta sonu Cumartesi günü Genel Merkezimizde referandum çalışmalarıyla ilgili toplantıda start yapılacak. Bizde ilçemizin gerek şehir merkezinde gerek kırsal alanda tüm mahallelerini bir-bir gezerek mümkün olduğu kadar vatandaşlarımızın tamamına ulaşmaya çalışarak bu referandumda değiştirilen maddeleri onlara izah ederek inşallah bu referandum sürecinin de yüksek bir neticeyle çıkacağına inanıyorum. Hemşerilerimiz bizlere güvenmeye devam etsinler. Bu seçim sürecinde onlarla yoğun bir şekilde istişarelerde bulunup, derdimizi anlatacağız. Referandumda değişen anayasaya maddelerini izah edeceğiz. Bunun neticesinde de hemşerilerimiz bir karar verecek. Bu karar inşallah Kahramanmaraş’ımız içinde Türkiye içinde hayırlı olur” şeklinde konuştu.


 

ÜLKEM VE MİLLETİM”

15 Temmuz’dan sonra Milliyetçi Hareket Partisi olarak Genel Başkan Devlet Bahçeli Öncülüğünde ülkem ve milletim söylemi adı altında çalışacaklarını dile getiren MHP Dulkadiroğlu İlçe Başkanı Mustafa Akpınar, “Dulkadiroğlu Belediye Başkanımız Necati Okay Bey Belediye Meclis üyeleriyle birlikte İlçe Teşkilatımıza ziyaret gerçekleştirdi. Kendisine buraya kadar gelmesinden dolayı teşkilatım adına çok teşekkür ediyorum. Özellikle şunu belirtmek istiyorum; 15 Temmuz’dan sonra Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkanı Devlet Bahçeli önce ülkem ve milletim söylemi adı altında bu anayasa paketinin değişmesinde ve yeni sistemin gelmesinde çok ciddi çalışmaya gayret gösterdi. Genel Başkanımızın bize göstermiş olduğu çerçeveler ışığı altında bizde Dulkadiroğlu İlçesinde Anayasa’da değişen maddeleri vatandaşlarımıza anlatarak iyi bir sonucun çıkması için elimizden gelen çaba ve gayreti Teşkilat olarak, Kadın Kollarımızla, Ülkü Ocaklarımızla gayret ve çaba içerisinde gösterip inşallah en güzel sonucu alacağız” ifadelerini kullandı.

Haber: Meliha Şeyda Akçakale

Editör: Mahmut Beyaz