25 Şubat tarihinden itibaren 16 Nisan’da halk oylamasına sunulacak olan Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’nin detaylarını vatandaşlara anlatmak için sahalara inen AK Parti Teşkilatı, referandum çalışmaları kapsamında Saadet Partisi (SP), Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) ve Büyük Birlik Partisini (BBP) ziyaret etti.

MİLLETİN KARARINA TÜM PARTİLER SAYGI DUYARIZ”

Cumhuriyet Halk Partisi Kahramanmaraş İl Başkanlığında konuşma yapan İçişleri Komisyon Başkanı Celalettin Güvenç, saygı çerçevesi içerisinde seviyeli bir şekilde kampanyaların yürütüldüğünü söyledi. Bu kapsamda seviyeli kampanyaya katkı sağlayan partileri ziyaret ettiklerini ifade eden Güvenç, şunları kaydetti: “Bugünde Cumhuriyet Halk Partisi başkanıyla beraberiz. Başkana gösterdiği ilgi ve nezaketten dolayı gerçekten çok teşekkür ediyorum. Olması gereken budur. Demokrasinin vazgeçilmez unsuru siyasi partilerdir. Siyasi partilerinin olmadığı yerde demokrasi olmaz. Dolasıyla tüm partilerimiz aynı derecede önemlidir. Demokrasinin varlık sebebidir. Siyaset millete hizmet etme aracıdır. Kavga aracı değildir. Gürültü çıkartma aracı değildir, milleti birbirine düşürme ötekileştirme aracı değildir. Aksine milleti bütünleştirme, milleti kucaklaştırma, millete önderlik etme aracıdır. Kararı da sonuçta millet verir. Bu güzel şehrimizde, Maraş’ımızda ben Cumhuriyet Halk Partisi İl Başkanımızın da aynı düşüncelerle çok centilmence bir siyaset yürütmesinden dolayı çok mutlu olduğumuz, şehrimiz adına kazanç olduğunu belirtmek istiyorum. İnşallah şu günleri de her hangi bir kaza bela, sıkıntı, kavga ve gürültü olmadan tamamlarız ve seçim günüde aynı centilmenlikle milletimiz gider vicdanına, aklına göre kararını verir. Milletin kararına tüm partiler saygı duyarız. Çünkü demokrasilerde patron millettir, sandıktır. Güzel bir seçim olmasını, pazar gününe kadar rahat geçmesini temenni ediyorum.”

SEVİYELİ BİR REFERANDUM SÜRECİ GEÇİRDİK”

Cumhuriyet Halk Partisi ile fikirlerin ve stratejilerin farklı olduğunu ama nezaket içerisinde referandum sürecini yürüttüklerini belirten AK Parti Kahramanmaraş İl Başkanı Ahmet Özdemir, “Bugün İçişleri Komisyon Başkanımız Celalettin Güvenç Bey ve teşkilatımız ile birlikte Kahramanmaraş’taki siyasi partilerimizi ziyaret ediyoruz. Bu kapsamda Cumhuriyet Halk Partisi İl Başkanlığını ziyarete geldik. Başkanımız bizi misafir ettiler. Kendilerine ev sahipliklerinden dolayı teşekkür ediyorum. Biz bugüne kadar Kahramanmaraş AK Parti teşkilatları olarak Cumhuriyet Halk Partisi Kahramanmaraş teşkilatlarıyla her zaman evet fikirlerimiz farklı, stratejilerimiz farklı ama nezaket kuralları içerisinde birbirimizin hukukunu gözeterek, birbirimize saygı göstererek çok seviyeli bir referandum süreci geçirdik. İnşallah bundan sonra da öyle devam edecek. Zaten son dönemece geldik. Bu millet için ne iyiyse onun olmasını temenni ediyoruz. Bütün çalışmamız bu milletin daha iyi yere gelmesi için, milletin her zaman iktidarda olması için yaptığımız çalışma. Bunun takdirini milletimiz sandıkta verecektir diye düşünüyorum. Referandum sürecini birlikte geçirdiğimiz bütün partililerin sonunda birbiriyle nasıl bir diyalog içerinde olduğu aslında demokrasinin en güzel örneği. Bizde bunu samimiyet ve içtenlikle hem onlar açısından hem bizim açımızdan gösterdiğini beyan ediyorum. Buda milletimize bundan sonraki siyasi hayatımız, bundan sonraki şekillenecek siyaset içerisinde yön vermesini temenni ediyorum” şeklinde konuştu.

TÜRKİYE’DE DEMOKRASİNİN GÜÇLÜ OLDUĞUNU SERGİLEMİŞ OLACAĞIZ”

İçişleri Komisyon Başkanı Celalettin Güvenç ve AK Parti İl Başkanı Ahmet Özdemir’e ziyaretlerinden dolayı teşekkürlerini sunan Cumhuriyet Halk Partisi Kahramanmaraş İl Başkanı Esat Şengül, konuşmasında şunları söyledi: “Bir referandum kampanyası süresi içerisinde siyasi partiler bu ülkenin geleceği için hangi kararı verirse verilsin ülkenin yüksek menfaatleri için bilinci içerisinde bir kampanya yürüttük. Tabi bu kampanyanın içerisinde hoşa gitmeyen cümleler gerek bizim tarafımızdan gerekse diğer siyasi partiler tarafından söylenmiş olabilir. Ama artık yavaş yavaş finişe yaklaştık. Böyle bir zamanda ülkemizin geleceği adına huzurlu, güvenli, birbirimize nezaket duyguları içerisinde bir seçim yaşanmasını istiyoruz. Hep demokrasiden söz ediyoruz. Eğer bu seçimi huzur ve güven içerisinde el birliği ile sağlayabilirsek tüm dünya ülkelerine de Türkiye’de demokrasinin var ve güçlü olduğunu bu davranışlarımızla sergilemiş olacağız. Bu anlamda ben bu ziyareti çok önemsiyorum. Gerek İl Başkanımıza, gerek Milletvekilimize teşekkürlerimi sunuyorum.”

MUHSİN YAZICIOĞLU BU TOPRAKLARIN YETİŞTİRDİĞİ İMAN ABİDESİDİR”

Büyük Birlik Partisi Kahramanmaraş İl Başkanlığında da BBP lideri merhum Muhsin Yazıcıoğlu’nun bu topraklar için iman abidesi olduğunu söyleyen İçişleri Komisyon Başkanı Celalettin Güvenç, “Bugün siyasi partilerimizi ziyareti kapsamında Kahramanmaraş Büyük Birlik Partisi İl Başkanımızı da, teşkilatını da yerinde ziyaret ettik. Hem hayırlı olsun dedik tebriklerimizi ilettik, hem de yaklaşan referandumla ilgili görüş alışverişinde bulunduk. Referandumun güzel ve seviyeli geçmesini temenni ediyoruz. İlimizde de çok seviyeli bir kampanya devam ediyor. Tabi Büyük Birlik Partisi’nde olunca bir kere daha rahmetli Muhsin Yazıcıoğlu’nu rahmetle ve minnetle andık. Muhsin Yazıcıoğlu bu toprakların yetiştirdiği iman abidesi şahsiyetlerden birisidir. Önemli siyaset ve devlet adamıdır. İnanıyorum ki şehittir. Allah ona gani gani rahmet eylesin. Ölümü ilgili yeniden dosyalar açılıyor. Umarım gerçek ortaya çıkar. Çünkü bu konuda bütün Büyük Partidekiler gibi bizimde kaygılarımız var. Bazı ipuçları, yeni deliller var. Bunların değerlendirilmesi ile daha sağlıklı bir soruşturma yapılmasını temenni ediyorum” dedi.

BU ÜLKENİN BİRLİK VE BERABERLİĞİN BEKÇİLERİYİZ”

Birlik Partisi tabanıyla görüş farkı olmadığını dile getiren Güvenç, şunları kaydetti: “Biz bu ülkenin birlik ve beraberliğin bekçileriyiz, teminatıyız. Bu ülkede artık kardeşkanı akmasın diyoruz. Bu ülke yeni dünya da daha güçlü daha lider olarak var olsun diyoruz. 80 milyonu kucaklayan bir devlet anlayışının sahibiyiz. İnşallah gelecek devletimizin, milletimizin olacak buna yürekten inanıyorum. Tabi bunu da el birliği ile yapacağız. Farklı farklı gözetmeksizin, ufak tefek görüş ayrılıklarına bakmaksızın bu ülkede birliği ve beraberliği tesis edeceğiz. Bunu sağlamak tüm siyasilerimizin, tüm vatandaşlarımızın, tüm aydınlarının boynunun borcudur diye düşünüyorum. Türkiye yeni sayfalar açmak zorunda, yeni ufuklara yükselmek zorunda bunu da sağlayacak inançlı, imanlı kadrolarımız var. Bu düşüncelerle başkana ve bütün Alperenlere tebriklerimi iletiyorum, referandumda verdikleri destekten dolayı teşekkür ediyorum. Referandumun ülkemize güzellikler getirmesini cenabı haktan niyaz ediyorum.”

ÜLKEMİZİN HER ZAMAN BİRLİĞE VE BERABERLİĞE İHTİYACI VAR”

Ülkenin birlik ve beraberliğe her zaman ihtiyacı olduğuna vurgu yapan AK Parti Kahramanmaraş İl Başkanı Ahmet Özdemir, “Bugün siyasi partilerimizi ziyaret ediyoruz. BBP’sini ziyarete geldik. Başkanımızda yeni göreve başladı, bu vesileyle siyasileri ziyaret kapsamında başkanımızı ziyaret etmiş olduk hem de yeni görevlerinden dolayı da başarılar diliyoruz. Bizim ülkemizin her zaman birliğe ve beraberliğe ihtiyacı var. BBP her zaman ülkenin ismiyle müsemma. Ülkemizin birliğine her zaman katkı sağlamıştır. Siyasetlerini her zaman bu temelde şekillendirmişlerdir. Hem bu özverileri hem bu anlayışları hem de ülkemizin siyasete getirdikleri ahlak nedeniyle kendilerine her zaman minnettarız. Bu partinin Genel Başkanı rahmetli Muhsin Yazıcıoğlu’da bu ilkelerini her zaman da bizde benimseriz. Zaman zaman bunları paylaşırız. Bu fikirler bizim de kendi siyasetimiz de şekil verdiğimiz fikirlerdir. Bu anlamda beslendiğimiz bir kaynaktır kendisi. Büyük Birlik Partisi’nin de ülkemizin birliğine, beraberliği sağladığı katkılardan ve sağlayacağı katkılardan dolayı kendisine bu konuda teşekkür ediyoruz. Her zaman bu konuda onların yanında olduğumuzu bilmelerinizi istiyoruz” ifadelerini kullandı.

HER ZAMAN BİRLİK VE BERABERLİKTEN YANA OLDUK”

Son olarak BBP İl Başkanı Bilal Odunkıran ise her zaman kardeşlikten yana bir tavır takındıklarını kaydederek şunları söyledi: “Anayasa değişikliği sistemi siyasi gerilimlerden, duygusal eğilimlerden arınmış bir bakış açısı ile ele alındığında bu güne kadarki teklifler içerisindeki, sadece tartışılmakla kalınmayıp eksiği ile fazlası ile önümüze getirilmiş, ilk, kapsamlı ve sivil olması münasebetiyle de fırsat sayılabilecek bir nitelik taşımaktadır. Bu Referandumda EVET diyerek insiyatif alan üç sağ partiden biri olan Büyük Birlik Partisi, sürecin bundan sonraki adımlarında oynayacağı yapıcı rolle her zaman olduğu gibi milletimizin birliğine beraberliğine ve kardeşliğine hizmet edecek bu yönüyle markalaşmış olan mevcudiyetini geçen her gün büyüterek yoluna devam edecektir.”

Haber : Meliha Şeyda Akçakale

Editör: Mahmut Beyaz