25 Şubat tarihinden itibaren 16 Nisan’da halk oylamasına sunulacak olan Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’nin detaylarını vatandaşlara anlatmak için kent merkezinde ve ilçelerde kapı kapı dolaşan AK Parti heyeti ilk günkü heyecanla vatandaşları bilgilendirmeye devam ediyor. Günlük oluşturdukları 200 kişilik gruplar halinde cumhurbaşkanlığı hükümet sistemi değişikliği hakkında vatandaşları bilgilendiren heyet aralıksız çalışmalarını sürdürüyor.

SON GÜNE KADAR ÇALIŞMALARA DEVAM’

Referanduma sayılı günler kala vatandaşlardan ‘Evet’ desteklerini istemeye devam eden AK Parti heyeti İl Başkanı Ahmet Özdemir öncülüğünde sistemin içeriklerini anlatıyor. Yoğun geçen süreci gazetemize değerlendiren Özdemir, çalışmaların güzel geçtiğini belirterek son güne kadar çalışmaları yürüteceklerini söyledi. Şu ana kadarki çalışmalarında gözlemlediği kadarıyla vatandaşların yüzde 90’ının Evet kampanyasını desteklediğini ifade eden Özdemir, “Esnafımızı, vatandaşımızı ziyaret ediyoruz. Gördüğümüz kadarıyla şu ana kadar hayır diyen ve karşı koyanlara hemen hemen rastlamadık. Vatandaşımız bu konuda çok bilinçli ve bu değişikliğe neden ihtiyacımız olduğunu onlar bize anlattılar. Bu yönüyle memnunuz ama bu bizi yavaşlatmayacak. Bu bize daha hız verecek. Bunun keyfiyle yaptığımız işten haz alıyoruz. Yaptığımız değişikliğin ne kadar doğru olduğunu görüyoruz. Bunun içinde daha süratle, daha verimle çalışmaya devam edeceğiz. Esnafımıza size hayır diye gelenler var mı diyor sorduğumda genelde söylenilen tek adamlık veya cumhurbaşkanımızdan sonrasının ne olacağıyla ilgili soruların geldiğini öğrendim” dedi.

YENİ SİSTEMİN ESKİ SİSTEME ORANLA AVANTAJLARINI ANLATIYORUZ’

Saha çalışmaları sırasında zaman zaman karşıt düşüncelerle de karşılaştıklarını dile getiren Özdemir, “Saha çalışması yaptığımızda yani vatandaşlarımızı dolaştığımızda yüzde 80-90 oranında evet deniliyor. Zaman zaman sıkıntılar olabilir ama vatandaş bunu evet vermemesi için bir neden olarak görmüyor. Sıkıntılarını dile getiriyor ama ülkemizin geleceği için evet vermemiz gerekiyor diye de nihayetinde söylüyor. Nadiren hayır diyenlere rastladık. Onlara gerekçeniz nedir diye sorduk. Bize bariz önemli bir gerekçe söyleyemiyorlar. Yani hayırla ilgili bir nedenleri olmamasına rağmen 18 maddelik değişikliğin iyi irdelenmesi gerektiğini, onun okunduğunda bu değişikliğin mevcut sisteme göre daha yeni, daha iyi bir sistem olduğunu anlatıyoruz. Bunu anlattığımızda da artık hayır ile kafalarında bir direnç kalmadığını görüyorum” diye konuştu.

GENÇLİĞİN YÜZDE 80’İ EVET DİYOR

İl teşkilatı ile birlikte gençlik içinde yoğun çalışmalar yürüten AK Parti İl Gençlik Kolları, sistemin ayrıntılarını daha iyi anlayabilmesi için vatandaşlara ‘Evet’ gazetesi ile anlatıyor. Gençlik teşkilatı olarak ilk günden bu yana gençlerin potansiyelini değerlendiren AK Parti Kahramanmaraş İl Gençlik Kolları Başkanı Kemal Çay, gençlerin yüzde 80’inin evet dediğini ifade etti. Çay, “25 Şubat tarihinden itibaren çalışmalarımızı sürdürmeye devam ediyoruz. Bu son haftada da Kahramanmaraş’ın belirli noktalarından olan Özel İdare İş Merkezi ve Piazza Avm önünde Gençlik kolları olarak vatandaşlara ‘evet’ gazetesi dağıtıyoruz. Vatandaşlara neden evet denilmesi gerektiğini anlatıyoruz. Son döneme girdik ve tüm vatandaşlara ulaşmak istiyoruz. Tüm bölgelere de başbakanımızın mektupları ile genç kardeşlerimize ulaşıyoruz. Gençler olarak ise Kahramanmaraş’ta 210 bin seçmenimiz var ve yeni anayasanın maddelerinden bir tanesi 18 yaşında olan kişilere seçme hakkı veriyor ve gençlerimizde bu maddeyi dldukça sevdi. Kahramanmaraş’ın zaten AK Parti’ye büyük bir teveccühü var ve yeni anayasa ise tamamen gençlerimize yönelik gençlerde durumun bilincinde ve gençlerin oylarının yüzde 80’inin evet noktasında olduğunu görüyoruz” şeklinde konuştu.

Haber: Kübra Dilbirliği

Editör: Mahmut Beyaz