Cumhurbaşkanlığı Sistemi halk oylaması için hafta başından itibaren çalışmalara başlayan AK Parti Kahramanmaraş İl Teşkilatı, saha çalışmalarına ara vermeden devam ediyor. Hafta başından itibaren vatandaşları ve esnafı tek tek dolaşarak destek isteyen AK Parti heyetinin dünkü durağı ise Derepazarı esnafları oldu. İl Başkanı Ahmet Özdemir ve Yönetim Kurulu Üyelerinden oluşan AK Parti heyeti Derepazarı esnaflarını ve vatandaşlarını ziyaret ederek, saha çalışmalarını yürüttü. Başkan Özdemir öncülüğündeki AK Parti heyeti, Derepazarı esnaflarını tek tek dolaşarak, 16 Nisanda ki referandum da ‘evet’ desteği istedi. Yeni sistemle ilgili vatandaşın aklına takılan soruları cevaplayan Özdemir, vatandaşa sistemin içeriklerini ayrıntılı bir şekilde anlattı. Ziyaret sonrası açıklamalarda bulunan Özdemir, referandum çalışmalarının yoğun ve güzel geçtiğini belirterek, vatandaşların yeni sistem hakkında fazlasıyla bilinçli olduğunu söyledi. Çalışmaların 38 gün boyunca aralıksız devam edeceğini vurgulayan Özdemir, vatandaşların yüzde 90’nının evet kapmayasını desteklediğini dile getirdi.

YAPTIĞIMIZ DEĞİŞİKLİĞİN NE KADAR DOĞRU OLDUĞUNU GÖRÜYORUZ’
Saha çalışmalarında yaptıkları değişikliğin ne kadar doğru olduğunu gördüklerini ifade eden Özdemir, şöyle konuştu: “Esnafımızı, vatandaşımızı ziyaret ediyoruz. Gördüğümüz kadarıyla şu ana kadar hayır diyen ve karşı koyanlara hemen hemen rastlamadık. Vatandaşımız bu konuda çok bilinçli ve bu değişikliğe neden ihtiyacımız olduğunu onlar bize anlattılar. Bu yönüyle memnunuz ama bu bizi yavaşlatmayacak. Bu bize daha hız verecek. Bunun keyfiyle yaptığımız işten haz alıyoruz. Yaptığımız değişikliğin ne kadar doğru olduğunu görüyoruz. Bunun içinde daha süratle, daha verimle çalışmaya devam edeceğiz. Esnafımıza size hayır diye gelenler var mı diyor sorduğumda genelde söylenilen tek adamlık veya cumhurbaşkanımızdan sonrasının ne olacağıyla ilgili soruların geldiğini öğrendim.”

NADİREN HAYIR DİYENLERE RASTLADIK’
Hayır diyenlere nadiren de olsa rastladıklarını söyleyen Özdemir, sözlerinin devamında şunları kaydetti: “Saha çalışması yaptığımızda yani vatandaşlarımızı dolaştığımızda yüzde 80-90 oranında evet deniliyor. Zaman zaman sıkıntılar olabilir ama vatandaş bunu evet vermemesi için bir neden olarak görmüyor. Sıkıntılarını dile getiriyor ama ülkemizin geleceği için evet vermemiz gerekiyor diye de nihayetinde söylüyor. Nadiren hayır diyenlere rastladık. Onlara gerekçeniz nedir diye sorduk. Bize bariz önemli bir gerekçe söyleyemiyorlar. Yani hayırla ilgili bir nedenleri olmamasına rağmen 18 maddelik değişikliğin iyi irdelenmesi gerektiğini, onun okunduğunda bu değişikliğin mevcut sisteme göre daha yeni, daha iyi bir sistem olduğunu anlatıyoruz. Bunu anlattığımızda da artık hayır ile kafalarında bir direnç kalmadığını görüyorum. Ortaya çıkarttığımız değişikliğin toplumda aslında okunduğu zaman rahatlıkla kabul gördüğünü gösteriyor. Ama bunun şartı şu; vatandaşımızı ziyaret edip, bu konuda bir açıklama yapmaktır. Saha çalışmamıza 38 gün boyunca da aynı hızla devam edeceğiz.”

Haber: Emre Akkış

Editör: Mahmut Beyaz