Mecliste AK Parti Grup Toplantısında konuşan Başbakan Ahmet Davutoğlu, Diyarbakır’da yaşanan olaylara değinerek, hendek ve barikatların hiç kalmayıncaya kadar temizleneceğini söyledi.

Başbakan Ahmet Davutoğlu, Diyarbakır’da Fatih Paşa Camisini ateşe veren PKK ile Almira’yı tahrip eden DEAŞ arasında bir fark olmadığını söyledi. “Diyarbakır’a bundan sonra daha çok gideceğiz” diyen Başbakan Davutoğlu, Diyarbakır’a her gidişinde bir şeyler öğrendiğini kaydederek, “Diyarbakır’ın surlarına, minarelerine, Hazreti Süleyman’a, Ulucami’ye Ankara TBMM’den selamlarımızı, hürmetlerimizi iletiyorum. İnsanlık tarihinin tescilli yapıları bu din düşmanı, kültür düşmanı, tarih düşmanı barbarların elinde tahrip olma riski altında. Fatih Paşa Camisi’ni ateşe veren, Dört Ayaklı Minareyi tahrip eden PKK’nın, Almira’ya tahrip eden DEAŞ’dan ne farkı var. Bunların dine, kültüre, tarihe, kardeşliğimize, Diyarbakır’a saygıları yok. O hendek ve barikatları tek tek temizliyoruz, hiç kalmayıncaya kadar temizlemeye devam edeceğiz. Diyarbakır’da, Sur’da, Silvan’da, Cizre’de, Nusaybin’de insanımızı hayatı zindan etmek isteyenlere asla meydan vermeyeceğiz” dedi.

‘TAHİR ELÇİ TERÖRİST KURBANI OLDU’
Diyarbakır Baro Başkanı Tahir Elçi cinayetiyle ilgili bütün ayrıntıları ortaya çıkartacaklarını kaydeden Davutoğlu, “Allah rahmet etsin, Diyarbakır Baro Başkanı Tahir Elçi bu teröristlerin kurbanı oldu. Olayı her yönüyle aydınlatmak için yoğun çalışmalarımız var, her an yeni delillere ulaşmaya çalışıyoruz, ancak, ölümüne sebebiyet veren ve ortaya çıkartacağımız silah hangi silah olursa olsun, Tahir Elçi nihayette bir terör kurbanıdır. Teröristlerin güvenlik güçlerimize alçakça saldırıları olmasaydı Tahir Elçi bugün yaşıyor olacaktı. Teröristler iki polisimizi şehit ettikten sonra Tahir Elçi’nin istikametine kaçarken bir çatışma yaşandı. Bunun arka planı bütünüyle ortaya çıkartılmak için çalışılıyor. Bütün bu kayıpların arkasında bölücü terör örgütünün faaliyetleri var. O olayda hayatını kaybeden polislerimize ve şehitlerimize Allah’tan rahmet diliyorum. Terör asla amacına ulaşamayacak, bu milletin birliğini, kardeşliğini yok edemeyecektir. Kim bu topraklarda terör üzerinden kirli hesap yaparsa bizden hak ettiği cevabı alıyor, alacak. Ülkemizi mutlu ve özgür insanların yaşadığı aydınlık ve güçlü bir ülke haline getireceğiz” diye konuştu.

‘BU MECLİSLE TARİHE MÜHÜR VURULACAK’
Önümüzdeki dönem Türkiye’nin geleceği için kalıcı reformlar yapacaklarını belirten ve milletvekillerine uyarılarda bulunan Başbakan Davutoğlu, “Bütün milletvekillerimizden, parti grubumuzdan bu dönemi en yararlı şekilde geçirmelerini diliyorum. Tarihe mühür vuracaksınız. Sen-ben davasına, nefis ve enaniyete, gurur ve kibre hiçbir şekilde tenezzül etmeyiniz, tarihe yön vereceksiniz, kişisel hiçbir meselenizi hareketimizin, davamızın önüne almayınız. Tarihi yaralarımızı saracaksınız, lütfen bu büyük davaya gölge düşürecek her hareketten hep beraber sakınalım” şeklinde konuştu. Muhalefet partilerine de seslenen Davutoğlu, “Türkiye’yi bekleyen reformlara birlikte mühür vuralım, Türkiye’nin beklediği anayasayı birlikte yapalım. Vesayet rejiminin bütün kalıntılarını sistemimizden birlikte tasfiye edelim. Yapıcı, pozitif olalım, milli meselelerde bir ve beraber olalım. Bütün dünya bu birliği görsün” ifadelerini kullandı. İHA

Editör: Mahmut Beyaz