AK Parti Dulkadiroğlu İlçe Teşkilatı, AK Parti İl Binasında İlçe Danışma Meclisi Toplantısını gerçekleştirdi.

Gerçekleştirilen toplantının basın mensuplarına açık kısmında Türkiye’nin genel hali ve Dulkadiroğlu İlçe teşkilatının başarısı konuşuldu. Toplantıya Dulkadiroğlu Belediye Başkanı Necati Okay ve AK Parti Kahramanmaraş Milletvekilleri Mehmet Uğur Dilipak, Mehmet İlker Çitil ve İmran Kılıç katıldı. Toplantıda açılış konuşmasını yapan Dulkadiroğlu İlçe Başkanı Ömer Oruç Bilal Debgici,“Yaşadığımız onca sıkıntılı süreçler belki bir anda bitmeyecek ama başta genel başkanımız ve Başbakanımız Ahmet Davutoğlu ve yeni kabine üyeleriyle birlikte tüm milletvekillerimizin gayretleriyle seçimler süresince vaat ettiğimiz ve açıkladığımız seçim beyannamemiz de ki öngörülen tüm işlemlerimizi gerçekleştireceğimize inanıyorum” dedi.

‘VAAT ETTİĞİMİZ TÜM İŞLEMLERİMİZİ GERÇEKLEŞTİRECEĞİMİZE İNANIYORUM’
Danışma Meclisi toplantısında açılış konuşmasını yapan Debgici, 1 Kasım seçimlerinin 7 Haziran’dan sonraki belirsizlikleri ortada kaldırılmasının ülke için önemli bir gelişme olduğunu söyleyerek şunları kaydetti: “1 Kasım seçimleri ülkemizin üzerinde ki 7 Hazirandan bu yana süren belirsizliği ortadan kaldıran hepimizin ileriye dönük umutlarını yeşerten çok güzel bir ortam oldu. Yaşadığımız onca sıkıntılı süreçler belki bir anda bitmeyecek ama başta genel başkanımız Başbakanımız Ahmet Davutoğlu ve yeni kabine üyeleriyle birlikte tüm milletvekillerimizin gayretleriyle seçimler süresince vaat ettiğimiz ve açıkladığımız seçim beyannamemiz de ki öngörülen tüm işlemlerimizi gerçekleştireceğimize inanıyorum. Toplumumuzun her kesimi bir şeyler bekliyor. Bunlar yapılacak inşallah. Türkiye’nin etrafında ki ateş çemberini göz önünde bulundurduğumuz zaman yanı başımızda ki kardeşlerimizin başına gelenleri düşündüğümüz zaman aslında 1 Kasım seçimlerinin ne derece önemli olduğunu bir kez daha idrak etmemiz gerekiyor. Biz bu düşüncelerle çok güzel çalışmalar yaptık. Bu seçimde hep birlikte farklı çalışmalar yaptık ve rutin işleyişin dışına çıktık. Bunun da faydasını hep birlikte gördük. Bundan yaklaşık 10 gün kadar önce hava sahamızı ihlal eden bir Rus jetinin düşürülmesi neticesinde Rusya ayağa kalktı. Başta Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere Başbakanımız Ahmet Davutoğlu ve devletimizin ilgili kurumları gerekli cevapları vererek ve hassasiyeti göstererek dik duruşumuzu göstermiş olduk. Milletvekilimiz Mahir Ünal, Kültür ve Turizm Bakanımız oldu. Bu şehrimiz açısından çok güzel bir gelişme. Yine Adalet Bakan Yardımcılığı yapmış olan Milletvekilimiz Veysi Kaynak, Adalet komisyon üyesi ve aynı zamanda Güvenlik ve İstihbarat Komisyon Üyesi ve Başkanvekilliği görevine geldi. Milletvekilimiz Nursel Reyhanlıoğlu, Sağlık, Aile Çalışma ve Sosyal İşler Komisyonu Üyesi oldu. Bir başka Milletvekilimiz Celalettin Güvenç, İçişleri Komisyonuna seçildi ve Komisyon Başkanı olarak görev yapacak. Mehmet Uğur Dilipak Milletvekilimiz Sanayi, Ticaret, Enerji ve Tabii Kaynaklar Komisyonu Üyesi seçildi. Bir diğer Milletvekilimiz Mehmet İlker Çitil, Sağlık, Aile ve Sosyal İşler Komisyonu Üyesi olarak görev yapacak. İmran Kılıç Milletvekilimiz ise Milli Eğitim, Kültür, Gençlik Komisyonu Üyesi olarak görev yapacak. İnşallah hayırlı olur.”

‘4 YIL SONRAKİ HEDEFİMİZ 8 MİLLETVEKİLİ’
Düzenlenen toplantıda bir diğer konuşmacı olan Dulkadiroğlu Belediye Başkanı Necati Okay, 4 yıl sonra ki genel seçimlerde hedeflerinin 8 milletvekilinin tamamını almak olduğunu söyledi. Okay, konuşmasının devamında şunları dedi: “1 ay önceki seçim sürecini çok güzel bir neticeyle sonuçlandırdık. Bu seçimlerde ki rakamlar kendiliğinden oluşmuş rakamlar değildir. Dulkadiroğlu İlçesi olarak yüzde 82 oy ile tüm teşkilatlarımızın yüzde yüz uyumunun çok önemli etkisi vardır. Dulkadiroğlu İlçemiz kurulduğu günden bu yana her seçimde aşağı yukarı aynı sonuçlarla çıkmıştır. 13 yıldır AK Parti iktidarı ülkede görev yapıyor. Biz hala buradaysak yaptığımız hizmetlerden dolayı vatandaşımızın karşısına alnımız ak çıkıyoruz. Verilemeyecek hiçbir hesabımız yok. Bundan dolayı hem hükümetimizin icraatlarını hem de belediyemizin icraatlarını sahaya yansıttık ve neticesinde çok yüksek bir oy oranı aldık. Şimdi çıtamız daha yüksek hedefimiz 4 yıl sonra ki genel seçimlerde 8 milletvekilinin tamamını almak olacak. Seçim sadece seçim zamanı yapılan çalışmalarla kazanılmaz. Seçim sürecine girmeden ki yapmış olduğumuz icraatlar çalışmalar çok daha belirleyicidir. Önümüzde seçim gözükmüyor ama teşkilatlarımız 6 ay sonra seçim varmış gibi çalışmalarına devam edecek. İnşallah bundan sonraki süreç hepimiz için hayırlı olur.”

‘BAKANLIK ŞEHİRMİZ AÇISINDAN GÜZEL BİR GELİŞME’
Düzenlenen toplantıda konuşma yapan Kahramanmaraş Milletvekili Mehmet Uğur Dilipak, 1 Kasım seçimlerinden sonra bekledikleri bakanlığının gerçekleştiğini söyleyerek sözlerine şunları ekledi: “ Özellikle 7 Haziran seçimlerinden sonra tek başına iktidara gelemediğimiz için boynumuz bükük oldu. İktidar olamamanın sıkıntısını çektik. Ama 1 Kasım da elhamdülillah gerek belediye başkanımız gerekse de teşkilatımız hep birlikte iktidara gelmeyi başardık. Bizim 1 Kasımdan sonra bir bakanlık beklentimiz vardı ve nitekim bu beklentimizde gerçekleşti. Milletvekilimiz Mahir Ünal, Kültür ve Turizm Bakanımız oldu ve geçmiş dönemlerde ki milletvekilimiz Yıldırım Ramazanoğlu’nun eşi Sema Ramazanoğlu Aile ve Sosyal Politikalar Bakanımız oldu. Bu şehrimiz açısından çok güzel bir gelişmedir”

‘KAHRMANMARAŞ İÇİN ELİMİZDEN GELENİ YAPACAĞIZ’
Bir diğer konuşmacı olan AK Parti Kahramanmaraş Milletvekili Mehmet İlker Çitil, Dulkadiroğlu olarak çok daha farklı bir ahenkle çalışmalarını yürüttüklerini söyleyerek şunları dedi: “7 Hazirandan sonra biraz sıkıntılı bir süreç yaşadık ama çok şükür bunu hep birlikte atlattık. Biz bizzat sahadaydık. Kahramanmaraş’ın hemen hemen her ilçesini dolaştık. Ben şunu ifade etmek istiyorum. Sahada bizlerle canla başla çok özveriyle çalışan teşkilat mensuplarına çok teşekkür ediyorum. Her şeyden önemlisi Dulkadiroğlu teşkilatı belediyesiyle ve belediyenin tüm katmanlarıyla ilçe teşkilatıyla ve tüm üyeleriyle birlikte çok daha farklı bir ahenk içerisinde çalıştık. Mecliste Kahramanmaraş için elimizden geleni yapacağız. Hepimiz için hayırlı olsun.

‘ÇOK GAYRET ETTİK’
1 Kasım seçimlerinde AK Parti’den 7’nci sıradan milletvekili seçilen İmran Kılıç, 1 Kasım seçimlerinde ülkenin ve İslam Âleminin önünde ki belirsizliklerin kalktığını belirterek sözlerine şunları ekledi: “Hepimiz çok gayret ettik. Bu gayretlerimizle sıkılmadık el, kucaklamadık kişi ve gitmediğimiz ev kalmadı. Neticede de Rabbim büyük bir başarı güzel bir mükâfat verdi. Ülkemizin ve İslam Âleminin insanlık âleminin önünde ki taşları değil dağları kaldırdık. Allah hepinizden razı olsun. Bu gayretlerimizle hükümetimiz kuruldu. Bakanlarımız belli oldu. Milletvekili arkadaşlarımızda bizlerde komisyonlarda görevlendirildik. Bunlar ilimiz adına güzel gelişmeler. Rabbim bizleri buradan sonraki çalışmalarda sizlere layık eylesin.”
Haber: Emre Akkış 

Editör: Mahmut Beyaz