Millet İttifakı kapsamında CHP ve İyi Parti’nin yaptığı görüşmeler neticesinde CHP’nin Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkan Adayı olarak gösterilen Ali Öztunç, partisinin il binasında basın toplantısı düzenledi. Katılımın oldukça yoğun olduğu toplantıda konuşan Öztunç, Büyükşehir Belediye Başkanlığı için iddialı açıklamalarda bulundu. Kendisinin bütün Kahramanmaraş’ın milletvekili olduğunu söyleyen Öztunç, tüm kesimlerin oyuna talip olduğunu belirtti. Kent halkından 5 yıllık süre isteyen Öztunç, bu süre zarfında Kahramanmaraş’ın kendi öz kaynaklarını kullanarak kenti daha da büyük bir yer haline getireceğini ve bambaşka güzel bir şehir oluşturacağını vurguladı. Sözlerinin devamında vaatlerini sıralayan Öztunç, Aksu Çayının temizleneceğini, yol sorunlarının çözüleceğini, Kahramanmaraşspor’a belediye kaynaklarından stadyum yapılacağını ve Ceyhan Nehrindeki sorunların giderileceğini ifade ederken, bunların yanı sıra belediye de en düşük maaşın 2 bin 300 TL olacağının sözünü verdi.

“TEK DERDİM KAHRAMANMARAŞ’A HİZMET EDEBİLMEK”
Tek derdinin  ve amacının Kahramanmaraş’a hizmet edebilmek olduğunu anlatan Öztunç, “24 Haziran seçimlerinde Kahramanmaraşlı hemşerilerimiz bana oy verdiler ve bende milletvekili olarak seçildim. 24 Haziran seçimlerinden sonra yaptığımız basın toplantısında ben 650 bin oyla seçildiğimi söyledim. Bütün Kahramanmaraş’ın milletvekiliyim. Bana her yurttaşım oy vermiştir. Ben öyle bakarak çalıştım. Bugüne kadar milletvekilliğimi de böyle gerçekleştirdim. Bu yüzdendir ki önümüzdeki seçimde tüm hemşerilerimin oyuna talibim. AK Partili, MHP’li, İYİ Partili, Saadet Partililerin oylarına talibim. Herkesten oy isteyerek bu yola çıktık. Mesele hizmet. Benim için öncelik hizmet etmek. Bugüne kadar gücüm yettiğince tek bir derdim oldu Kahramanmaraş’a hizmet edebilmek. Bunu da az çok başardığımı düşünüyorum. Elbette eksiğimiz olabilir, hepimiz insanız ama daha fazlasını yapmak için de bu çalışmalarımızı sürdüreceğiz” şeklinde konuştu.

“31 MART’TA BAŞKAN OLACAĞIMA İNANIYORUM, BİLİYORUM VE GÜVENİYORUM”
“31 Mart akşamı Büyükşehir Belediye Başkanı olacağıma inanıyorum, biliyorum ve güveniyorum” diyen Öztunç, “Malum ittifak görüşmeleri var. İttifak görüşmeleri kapsamında CHP ve İyi Parti’nin yaptığı temasların ardından ittifakın Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkan Adayı olmam kararı verildi. Bu kapsamda önceki günkü parti meclis toplantımızda parti yönetimimizin önerisiyle Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanlığına aday oldum. Bu onurlu ve şerefli bir görevdir. Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanlığı benim hayatımda nefes verdiğim ana kadar taşıyacağım en onurlu görevlerden birisi olacaktır. Ben 31 Mart akşamı Büyükşehir Belediye Başkanı olacağıma inanıyorum, biliyorum ve güveniyorum.  Çok net söylüyorum; 31 Mart akşamı bu kardeşiniz Büyükşehir Belediye Başkanı olacaktır. Hemşerilerimden 5 yıl süre istiyorum. Bu kardeşinize güvenin, bu kardeşinize 5 yıl süre verin Kahramanmaraş’ı Akdeniz’in incisi yapayım. Bana 5 yıl süre verin bu memleketi bir vizyon ile yöneteyim ve Kahramanmaraş’ı bambaşka bir kent yapayım” diye konuştu.

“KAHRAMANMARAŞSPOR’A STADI BELEDİYE OLARAK BİZ YAPACAĞIZ”
Kahramanmaraşspor’a stadı belediye olarak kendilerinin yapacağını dile getiren Öztunç, sözlerinin devamında şöyle konuştu: “Öz kaynaklarımız yeterli. Dışarıdan para gelmese de olur. Belediyenin geliri kentin büyümesi için yeterlidir. Ciddi bir ekibim var. Ciddi bir hazırlığım var. Türkiye’nin dört bir yanından kendi alanında uzman insanlarla çalışıyorum ve 5 yıl içerisinde göreceksiniz bambaşka bir Kahramanmaraş yaratacağım. Kentimizin konumu çok güzel, havası, insanları çok güzel. Burası her açıdan dört dörtlük bir kent. Yönetim eksiliği var. O yönetim eksikliğini de bu kardeşiniz giderecek. Kahramanmaraşspor stadını belediye başkanı olduğum gün başlatacağım ve Kahramanmaraşspor’a stadı belediye olarak biz yapacağız. Aksu Çayı temizlenecek. Ne olursa olsun temizlenecek. Ceyhan nehrinin gözünden su çıkmıyor, o göz tekrar açılacak. Köy yolları perişan. Kent merkezindeki yolların tekrar düzeltilmesi gerekiyor. Bütün yolların yapımı için gereken neyse gerçekleştireceğiz. Geçmiş seçimlerde AK Partili belediye başkanı sözleri verdi, verdiği sözleri tutmadığı ortada.”

“GÖRÜNEN O Kİ 2 ADAYLI BİR SEÇİM BİZİ BEKLİYOR”
Öztunç, son olarak sözlerine şunları ekledi: “Kahramanmaraş’ımız turizm kenti olabilir. Başkonuş Yaylası müthiş bir yer. İnsanlar buraya neden gelip tatil yapmıyorlar. En önemlisi burada gastronomi turizmi olabilir. Mutfağımız çok kültürlü. Benim belediye başkanlığımda size söz veriyorum hiçbir vatandaşımız sudan zehirlenmeyecek. Teleferiği yapacağım. Kahramanmaraşlı hemşerilerim kardeşiniz Ali Öztunç’a güvenin 5 yıllığına yetkiyi bana verin, hangi partili olursanız olun yerel seçimler başkadır. Belediye seçimlerinde adaya oy verilir, partiye oy verilmez. Bir aday olarak tüm Kahramanmaraşlı hemşerilerimden oy istiyorum. Her mahalleye taziye evi projem olacak. Kreşler yaptıracağım. Görünen o ki 2 adaylı bir seçim bizi bekliyor. AK Partinin adayı Hayrettin Güngör Bey ve şahsım yarışacağız gibi görünüyor. Ben Hayrettin Beye başarılar diliyorum. Kendisi de bizim memleketimizin evladıdır. Hayrettin bey donanımlı bir kişiliktir.”

Haber: Emre Akkış

Editör: Mahmut Beyaz