Siyaset, politika, spor, STK ve kanaat önderlerini dinleyicileriyle buluşturan ve Kahramanmaraş’ın gündemine ışık tutan Fresh Gündem, 31 Mart yerel seçimleri çerçevesinde yaptığı canlı yayınlara noktayı AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mahir Ünal’la koydu. Radyo Fresh Genel Müdürü Serdar Salma moderatörlüğünde gerçekleşen canlı yayında seçim sürecine ilişkin açıklamalarda bulunan Ünal, önemli konulara değindi.

İşte AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mahir Ünal’ın radyo programında yaptığı konuşmalardan satır başları şu şekilde;

“BU ÜLKEDE BİR BEKA SORUNU VAR”
Eğer Yeni Zelanda’da 51 Müslüman’ı katleden ırkçı, faşits terörist hedefini Türkiye ve Erdoğan’ı koyuyorsa, eğer Türkiye hava savunma sistemini oluşturmak için aldığı S-400 füzeleri üzerinden tehdit ediliyorsa bugün yanı başımızda Suriye’de devam eden savaşı bitirmek için bütün gayretlerimize rağmen Amerika Suriye’ye binlerce tır silah gönderiyorsa ve yine Türkiye’nin ekonomisine dönük operasyonlar ve ataklar devam ediyorsa ve Türkiye 15 Temmuz gibi bir işgal girişimini atlatmış ama FETÖ’yle mücadelesini hızla devam ettiriyorsa bu ülkede bir beka sorunu vardır.

“MUHALEFETİN BU ÜLKE İÇİN BİR PROJESİ YOK”
Bugün muhalefet partileri Erdoğan’ı devirmek için uğraşıyorlar. Siz ülkeyi ayağa kaldırmak, ülke için yeni projeler, yeni vizyon koymak için bir araya gelseniz anlarım. Şimdi bu 4 siyasi parti ülkenin daha iyi bir yer olması için mi bir araya geldiler? Bugün CHP’nin Saadet Partisi’nin sözde İyi Parti’nin belediye meclis üyesi listelerinde HDP’liler, PKK’lılar var mı? Var. HDP maalesef bir siyasi parti değil. Biz HDP’nin siyaset yapmasına karşı değiliz. Biz HDP’nin PKK’dan emir almasına karşıyız. Terörle arasına mesafe koymamasına karşıyız. Gittiği her yerde terörü övmesine karşıyız. Gittiği her yerde terörü ve teröristi öven bir siyasi partiyle Ey sözde İyi Parti ittifak oluşturdun mu? Oluşturdun. Peki, onları sen listelerine aldın mı? Aldın. CHP bunu sen yaptın mı? Yaptın. Peki, Saadet sen yaptın mı? Evet, oda yaptı. Peki, hepinizin ortak gayesi ne? Ortak gayesi Erdoğan’ı devirmek. Peki, Erdoğan’ı devirdikten sonra bu ülkeyle ilgili sizin bir projeniz var mı? Yok. Peki, siz PKK ile mücadele eder misiniz? Etmezler.

CUMHUR İTTİFAKI’NIN 15 TEMMUZ RUHUYLA VERDİĞİ MÜCADELENİN ADI BİR BEKA MÜCADELESİDİR”
Bu seçimin sonuçları sadece belediye seçimi mi? Bunu bu noktaya getiren kim? Karşımızda bu milletin güvenebileceği, yani 15 Temmuz gecesi bu zihniyetin belediyeleri iş başında olsaydı, 15 Temmuz gecesi iş makinalarıyla belediyeler, belediye işçileri darbe girişiminin engellenmesi için mücadele ederler miydi? CHP’li belediye başkanı Edirne’de o gece darbe olduğunu duyduğunda restoranda sevinç naraları atıyor ve darbecilerin şerefine kadeh kaldırıyor. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı olarak koydukları Ekrem Efendinin eşinin attığı twetlere bir baksınlar. Bu milletle nasıl dalga geçtiğini, o gece vatanını kurtarmak, ülkesini kurtarmak için sokağa çıkanlarla twetlerinde nasıl dalga geçtiğini görsünler. Bunlar FETÖ ile PKK ile mücadele eder mi? Tam bağımsız Türkiye için mücadele ederler mi? Etmez. Dolayısıyla bugün FETÖ’nün ağzıyla konuşan, PKK’lı teröristleri meclise taşımaya çalışan ve Türkiye’nin teslimiyetçi politikalara yeniden dönmesini isteyenlerle bugün Cumhur İttifakı’nın 15 Temmuz ruhuyla, Yenikapı bilinciyle verdiği mücadelenin adı bir beka mücadelesidir.

“BİZ KAHRAMANMARAŞ’TAKİ STADYUMU NORMAL BİR STADYUM GİBİ PLANLAMADIK”
Spor Genel Müdürü Mehmet Baykan Bey ile stadyum projemizi açıklamıştık ve bunu programa aldık ama hükümetimizin 2019 yılı için aldığı bir karar var. Yüzde 60’ın üzerinde devam eden projeler tamamlanacak ve yeni projeler 2019 yılında yapılmayacak diye bir talimatı oldu Cumhurbaşkanımızın ve kabinesinin. Bunun üzerine biz de en azından 2019 yılı içerisinde çözüm bulabilir miyiz dedik. Çünkü biz Kahramanmaraş’taki stadyumu normal bir stadyum gibi planlamadık. İçinde iş merkezlerinin olduğu, alışveriş alanlarının olduğu, kafelerin olduğu, çevre düzenlemesiyle insanların bir yaşam alanı haline getirmek istedik. İnsanların sadece maç seyredip, sonra kapılarının kapatıldığı bir stadyum kendi giderlerini bile karşılayamıyor. Bugün Kayseri’ye, Malatya’ya stadyum yaptık ama bu stadyumlar kendi giderlerini karşılayamadığı için her yıl hükümet buralara ödenek gönderiliyor. O yüzden biz öyle bir stadyum yapalım ki, stadyum haftada bir defa ya da maçtan maça açılan bir stadyum değil, yaşayan bir stadyum olsun, içerisinde sadece futbol oynanmasın. Kira gelirleriyle kendi ihtiyacını karşılayan bir stadyum yapmak istiyoruz, bunu da planladık. 2019 yılı içerisinde ödenek ayrılmadığı için biz bunu başka bir finans modeliyle gerçekleştirebilir miyizin arayışı içerisindeyiz.

Haber: Emre Akkış/Ahmet Güneçıkan

Editör: Mahmut Beyaz