TBMM İçişleri Komisyonu Başkanı ve AK Parti Kahramanmaraş Milletvekili Celalettin Güvenç ile AK Parti Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Hayrettin Güngör, 31 Mart’ta gerçekleştirilecek olan Mahalli İdareler Seçimi kapsamında esnaf ziyaretleri gerçekleştirdi. Sabah saatlerinde Bahçeci Hoca ve Karasu Bulvarı üzerinde bulunan esnafları ziyaret eden Güvenç ve Güngör, vatandaşlarla sohbet ederek sorunlarını dinledi. Seçildiği takdirde nasıl bir Büyükşehir Belediye Başkanı olacağını vatandaşlara anlatan Güngör, ‘Birlikte Belediyecilik’ sloganıyla istişareye önem vereceğini kaydetti. Ardından Dağcılık Arama Kurtarma Kulübü Derneği’ne ve Atlı Binicilik Spor Kulübü Derneği’ne birer ziyaret gerçekleştiren Güvenç ve Güngör, seçim çalışmaları hakkında gazetemize bilgiler verdi. Güvenç ve Güngör’e, AK Parti Onikişubat İlçe Başkanı Ali Köfte’nin yanı sıra çok sayıda partili de eşlik etti.

“31 MART SEÇİMLERİNE ÇOK İDDİALI GİRİYORUZ”

Ziyaretler sonrası açıklamalarda bulunan TBMM İçişleri Komisyonu Başkanı ve AK Parti Kahramanmaraş Milletvekili Celalettin Güvenç, 31 Mart seçimlerine Cumhur İttifakıyla birlikte iddialı bir şekilde girdiklerini belirterek, “31 Mart’ta gerçekleştirilecek olan Mahalli İdareler Seçimi çalışmaları kapsamında, Büyükşehir Belediye Başkan Adayımız Hayrettin Güngör, Onikişubat İlçe Başkanımız Ali Köfte ve partiden arkadaşlarımızla beraber şehrimizin caddelerinde gezdik, sivil toplum kuruluşlarını ziyaret ettik. Bu kapsamda Dağcılık Arama Kurtarma Kulübü Derneği’ne ve Atlı Binicilik Spor Kulübü Derneği’ne gelerek onların sorunlarını dinledik. Şunu ifade etmek istiyorum. Allah’a hamdolsun Kahramanmaraş olarak 31 Mart seçimlerine, milletimize güvenerek, Cumhur İttifakıyla birlikte çok iddialı giriyoruz. Çünkü Büyükşehir Belediye Başkan Adayımız Türkiye’de belediyecilik konusunda söz sahibi ilk üç-beş kişiden birisidir. Hayrettin Güngör, Büyükşehir Belediyesi Yasası’nın çıkartılması sürecinde mutfağında çalışmış, bu işin kanununun hazırlanmasına çok büyük emekler vermiş, 30 yıldır devlet hizmeti olan, şaibesi olmayan, pırıl pırıl, tecrübeli ve deneyimli bir vatan evladır. Bir Kahramanmaraşlıdır, şehrimizin çocuğudur. Böyle bir adayımızla alana çıktık” dedi.

“BELEDİYELERİ HALKIN BELEDİYESİ YAPACAKLAR”

Cumhur İttifakı çerçevesinde birlik ve beraberlik içinde çalıştıklarını anlatan Güvenç, seçilecek olan belediye başkanlarının belediyeleri halkın belediyesi yapacağını vurgulayarak, “Milliyetçi Hareket Partisi ile bu iş beka sorunudur dedik, millet adına bir Cumhur İttifakı kurduk. Uzlaşı içerisinde Kahramanmaraşlının özlediği havada, kardeşlik duygularıyla çalışıyoruz. Bugün de çok verimli bir seçim çalışması oldu. Caddelerde, iş yerlerinde, kafelerde halkımız bizi kucakladı. Başkanımız, toplumun her kesiminden, genç çocuklarımızdan, kız kardeşlerimizden, öğrencilerimizden onlardan sorunların neler olduğunu dinledi. Yapacağı belediyecilik anlayışının ne olduğunu caddelerde halkımıza gösterdi. İstişareye dayalı bir belediyecilik yapacağını halk sorarak bu şehri yöneteceğini gösterdi. Bizlerin umudunu artırdı. İnşallah’da öyle olacak. Biz Kahramanmaraş için varız, başkanlarımız da bu duyguyla tüm Kahramanmaraş’ın belediye başkanı olacak. Kimseyi ötekileştirmeyecek, kimseyi karşısına almayacak, belediyeleri halkın belediyesi yapacak. Zaten öyleydi, bir segment daha üste çıkaracak yeni büyükşehir ve ilçe belediye başkanlarımız. Ve bu şehir hak ettiği yere gelecektir” ifadelerini kullandı.

“HERKES ŞUNU BİLSİN; ESKİ KAHRAMANMARAŞ YOK”

Yeni dönemde toplumun her kesimini kucaklayarak daha iyi hizmetler yapacaklarını kaydeden Güvenç, “Herkes şunu bilmelidir ki, Kahramanmaraş eski Kahramanmaraş değildir, Allah’a hamdolsun çok büyük hizmetler yapıldı. Yeni dönemde de bilgiyle, inançla, tecrübeyle daha iyi hizmetler yapacağız. Toplumun her kesimini kucaklayacağız, bu güzel çalışmalarda bizlere eşlik eden bütün kardeşlerime, teşkilat mensuplarına teşekkür ediyorum. ayrıca bizleri bağrına basan bütün esnaf kardeşlerimize, gençlere, öğrencilere, yaşlılara, kadınlarımıza minnetlerimi sunuyorum. Allah ülkemizi korusun, başka Kahramanmaraş yok, başka Türkiye yok. Biz millet için varız, birlikte yürüyüşümüz devam edecek” açıklamalarında bulundu.

“BİZ İSTİŞAREYE ÖNEM VERECEĞİZ”

İstişareye önem verdiğini dile getiren AK Parti Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Hayrettin Güngör ise, “Bugün yine esnaf ziyaretlerimizde hemşerilerimizi ziyaret ettik, çalışmalarımıza devam ediyoruz. Ben de bugün bu çalışmamıza eşlik eden başta TBMM İçişleri Komisyonu Başkanımız Celalettin Güvenç’e, Onikişubat İlçe Başkanımıza, il yönetim kurulu üyelerimize, kadın kollarımıza çok teşekkür ediyorum. Esnaf ziyaretimize müteakip MHP Kahramanmaraş Milletvekilimiz Sefer Aycan hem il teşkilatımızı hem de şahsımızı ziyaret etti. TBMM İçişleri Komisyonu Başkanımız Celalettin Güvenç’de her zaman yanımızdaydı. MHP yönetimiyle de geleceğe dönük istişarelerde bulunduk. TBMM İçişleri Komisyonu Başkanımız Celalettin Güvenç’in de ifade ettiği gibi biz istişareye önem vereceğiz. Geldiğimizden bu yana sloganımız, ‘Birlikte Belediyecilik’ olacak diyoruz. Neyle birlikte; önce kurum çalışanlarımızla, meclisimizle birlikte, tüm paydaşlarla birlikte, tüm hemşerilerimizle birlikte olacağız” dedi.

“HALKIMIZIN TALEPLERİNİ DİNLİYORUZ”

Sadece AK Parti’nin değil Cumhur İttifakı’nın Büyükşehir Belediye Başkan adayı olduğuna dikkat çeken Güngör, vatandaşların taleplerinin önemli olduğunu belirterek, “Seçim sürecinde biz AK Parti’nin Büyükşehir Belediye Başkan adayı olduğumuz gibi aynı zaman da Cumhur İttifakı’nın da adayıyız. Cumhur İttifakı, bu vatan ve millet için aynı kaygısı olanların birlikte yürüdüğü bir ittifak olarak düşünüyoruz. Bunun bilinci içerisinde de seçim öncesinde ve seçim sonrasında bu ruhla, bu inançla üstlendiğimiz görevi devam ettireceğiz. Her gün olduğu gibi bugün de çok verimli bir çalışma gerçekleştirdiğimizi gördüm. Tabi ki esnaf gezilerimizin ardından Dağcılık Arama Kurtarma Kulübü Derneği’ne ve Atlı Binicilik Spor Kulübü Derneği’ne ziyaret gerçekleştirdik. Onların ihtiyaçları, taleplerini yerinde dinledik. Hem kendi alanlarıyla ilgili hem de şehrimize dönük ihtiyaçlarını not ettik. Bunlar üzerinde de İnşallah önümüzdeki süreçte çalışacağız. Ben tekrar programımıza eşlik eden İçişleri Komisyonu Başkanımız Celalettin Güvenç’e, Onikişubat İlçe Başkanımız Ali Köfte’ye ve tüm partililerimize teşekkür ediyorum. Zaten bu birliktelikten çok büyük bir sinerji doğduğunu görüyoruz, çok ciddi kabul görüyoruz. İnşallah bunu sağlıklı bir şekilde sonuçlandıracağız” ifadelerini kullandı.

(Haber: Ahmet Güneçıkan)

Editör: Mahmut Beyaz