Bir dizi ziyaret ve temaslarda bulunmak üzere sabah saatlerinde Kahramanmaraş’a gelen Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, Ulu Camii’nde öğle namazını kıldıktan sonra esnaf ziyaretleri gerçekleştirdi. Esnaf gezisinin ardından Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi (KSÜ) bünyesinde bulunan Teknokent’i ziyaret eden Bakan Varank, sonrasında ise AK Parti Onikişubat İlçe Seçim Bürosu’nun açılışına katıldı. Ak Parti vatandaşların yoğun ilgi gösterdiği açılışa Bakan Varank’ın yanı sıra AK Parti Kahramanmaraş Milletvekili Mehmet Cihat Sezal, AK Parti Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç, AK Parti Kahramanmaraş İl Başkanı Ömer Oruç Bilal Debgici, Milliyetçi Hareket Partisi İl Başkanı Ertuğrul Doğan, Cumhur İttifakı Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Hayrettin Güngör, Onikişubat Belediye Başkanı Hanefi Mahçiçek ile çok sayıda partililer katıldı.

“CUMHUR İÇİN İSTİKRAR DİYEREK YOLA ÇIKTIK”

Açılışta ilk olarak kürsüye AK Parti Kahramanmaraş İl Başkanı Ömer Oruç Bilal Debgici geldi. Debgici, “Allah'ın izniyle Cumhur İttifakı Yenikapı ruhuyla kurulduğu günden bu yana yoluna devam ediyor. Atlattığımız seçimleri ve badireleri düşünürsek Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan ve Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkanı Sayın Devlet Bahçeli'nin ne kadar doğru bir şey yaptığını bugün bu alanda görüyoruz. 31 Mart yerel seçimlerinde de tüm kardeşlerimiz Kahramanmaraş'ın her bir köşesinde olduğu gibi tüm Türkiye'de de en güzel neticeleri alacaktır. Ben Onikişubat seçim irtibat ofisimizin açılışına katıldığınız için sizleri bir kez daha selamlarken el ele gönül gönüle memleket işi gönül işi diyerek beka için milli karar cumhur için istikrar diyerek yola çıkan tüm hemşerilerimi saygıyla selamlıyor hepinizi Allah'a emanet ediyorum” şeklinde konuştu.

“31 MART KAHRAMANMARAŞ'IN VE TÜRKİYE'NİN GÜNÜ OLACAK”

Debgici’nin selamlama konuşmasının ardından Hayrettin Güngör de bir konuşma gerçekleştirdi. Cumhur İttifakı’nın Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi ve 11 ilçe belediyesinde seçimi kazanacağına inandığını belirten Güngör, “Bugün çok saygıdeğer bakanımız kahraman şehrimize teşrif ettiler. Kendisine de bir kez hoş geldiniz diyor saygılar sunuyorum. Değerli hemşerilerim 31 Mart'ta Türkiye bir yerel seçim yapıyor. Tabi bu bir yerel seçim yanında aynı zamanda Cumhurbaşkanımıza vereceğimiz desteğimizin de çok önemli bir göstergesi olacak. Türkiye'nin bölgesinde önemli bir aktör. Türkiye cumhurbaşkanlığı hükümet sistemiyle daha hızlı kararlar alacak, bürokrasi azalacak ve bu yönetim sistemiyle yerel yönetimlerimizle uyum içerisinde çalışırsa Türkiye daha da büyüyecek. İşte bizde bu anlayış içerisinde inşallah bu yetkiyi hemşerilerimiz bize verirse Kahramanmaraş'ta büyükşehirle beraber 11 ilçemizde Cumhur İttifakı’nın belediye başkanlarıyla buluşturduğumuzda hem Kahramanmaraş hem de Türkiye kazanacak. Benim bu konuda herhangi bir şüphem yok. Hemşerilerimin geldiğimizden bugüne kadar göstermiş olduğu teveccühü Kahramanmaraş'ta Cumhur İttifakı AK Parti ve Cumhurbaşkanımıza yakışır bir oy alacağımızdan hiç şüphem yok. Tabi ki bu seçimin sloganı Cumhurbaşkanımız 11 maddede bir manifesto açıkladı. Bizim bundan sonraki süreçte hedefimiz partimizin bu manifestosuna uygun olarak inşallah görevlerimizi yürüteceğiz. Ama bu seçimin bir sloganı da gönül belediyeciliğidir. Tabi ki altyapı üstyapı yapacağız ama öncelikli hedefimiz hemşerilerimizin gönlünü kazanmak olacaktır. İnşallah bu hizmet aşkıyla bu sloganla Allah nasip ederse görevimizi yürüteceğiz. AK Parti büyük bir aile. Bundan önce bu şehir görev yapan hemşerilerimiz var. 31 Mart'a kadar Fatih Mehmet Erkoç kardeşimiz bu şehrin büyükşehir belediye başkanıdır. Kendisi yeni kurulan bir büyükşehir belediye başkanı olarak hakikaten önemli işler yaptı. Biz ona teşekkür edeceğiz, her zaman kendisinin tecrübelerine de istifade edeceğiz. İnşallah 31 Mart Kahramanmaraş'ın ve Türkiye'nin günü olacak” dedi.

“KAHRAMANMARAŞ’IN GÖNÜL DÜNYAMIZDA ÇOK AYRI BİR YERİ VAR”

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank ise yaptığı konuşmada Kahramanmaraş’ta olmaktan mutlu olduğunu belirterek, “İstiklal ve milli mücadele şehrimiz Kahramanmaraş’ta olmaktan mutluyuz, heyecanlıyız. Bu şehir çok şairler, ozanlar, gönül insanları gördü. Fakat hiç kimse bu şehrin cesaretini, mücadelesini anlatacak kelimeleri aslında bir araya getirmedi, getiremedi. Kahramanmaraş’ın bizim gönül dünyamızda çok ayrı bir yeri var. Ne zaman moralimiz bozulsa bu şehre geldik, moral bulduk. Ne zaman enerjimiz düşse bu şehre geldik, bu şehirde yeniden enerji aldık. Bugün sabahtan itibaren il başkanımızla, büyükşehir belediye başkanımızla, belediye başkan adaylarımızla Ulu Camii’nde namazımızı kıldık, ardından da esnaf ziyaretleri yaptık. Ben şuna şahit oldum. Bu şehirde siyaset yapmak büyük bir gurur. Zaten kime selam verseniz, kime Cumhurbaşkanımızın selamını iletseniz herkes size, ‘Eyvallah, biz sizlerle gönülden beraberiz, her zaman sizin yanınızda yürüyeceğiz’ diyor” ifadelerini kullandı.

“31 MART ÇOK ÖNEMLİ BİR EŞİK”

31 Mart yerel seçimlerini Türkiye için önemli bir eşik olarak gördükleri dile getiren Varank, “Biz 31 Mart yerel seçimlerini Türkiye’nin yürüyüşünde önemli bir eşik olarak görüyoruz. 16 yıl boyunca Türkiye’yi muasır medeniyetler seviyesine taşımak için büyük bir gayretin içerisinde olduk. Fakat karşımızda her zaman bir kenarda bekleyen, ne zaman sözüm ona bir zayıflama emaresi gördüğünde ortaya çıkıp bizim millete hizmet kervanımızı durdurmak için gayret eden insanlarla karşılaştık. Bizlerin 16 yıl boyunca hangi badireler atlattığını, hangi millet düşmanlarıyla mücadele ettiğimizi sizler gayet iyi biliyorsunuz. Biz 17-25 Aralık hadiselerinde ve daha sonra karşılaştığımız 15 Temmuz hain darbe girişiminde hep milletimizi bu kutlu yolculukta yalnız bırakmamak için milletimizle beraber yürümek için bir gayretin içerisindeydik ve burada sizin her zaman büyük desteğinizi gördük” şeklinde konuştu.

“KAHRAMANMARAŞ’IN HAK ETTİĞİ HİZMETLERİ KAZANDIRACAĞIZ”

Yeni dönemde Kahramanmaraş’a hak ettiği hizmetleri kazandıracaklarını anlatan Varank, “Şimdi 31 Mart yerel seçimlerinde sadece bizim şehirlerimize hizmet edecek, şehirlerimizi daha da güzelleştirecek belediye başkanlarımızı seçmeyeceğiz. Aynı zamanda Cumhurbaşkanımızla beraber Türkiye’nin tarihiyle barışık, tarihinin hak ettiği yerde olması gereken bir mücadelede siz vatandaşlarımızdan destek alacağız. 31 Mart yerel seçimlerinde sizlerin sandığa bu şuurla gideceğine yüzde yüz eminim. Zaten bugün bütün Kahramanmaraşlı kardeşlerimiz bize bunu ifade ettiler. Tabi önümüzdeki yerel seçimlerde belediye başkanlarımızı, meclis üyelerimizi de seçeceğiz. Burada Onikişubat Belediyemizde Hanefi Mahçiçek ağabeyimiz bu ilçenin kurucu belediye başkanıydı. Yaptığı hizmetlere sizler şahitsiniz. İnşallah önümüzdeki dönemde bu hizmetleri daha da ileri götürecek. Aynı zamanda Büyükşehir’de de bir kan değişimine gitmeye karar verdik. Fatih Mehmet Erkoç kardeşimiz de bu şehre gönülden çok büyük hizmetler yaptı, bu hizmetlerinden dolayı teşekkür ediyoruz. Bu kan değişiminde bundan sonra yola Hayrettin Güngör beyle devam edeceğiz. Kendisi Türkiye Belediyeler Birliği’nde Genel Sekreterlik görevi yapmış, Türkiye’de Büyükşehir Belediye Yasası’nın çıkmasında büyük hizmetler vermiş bir kardeşimiz. Adeta Türkiye’de belediyeciliğin kitabını yazmış bir isim. İnşallah önümüzdeki dönemde biz de hükümet olarak Kahramanmaraş’ın hak ettiği hizmetleri Kahramanmaraş’a kendisiyle beraber kazandıracağız” açıklamalarında bulundu.

Konuşmaların ardından AK Parti Onikişubat İlçe Seçim Bürosu’nun açılış kurdelesi katılımcılar tarafından kesildi.

(Haber: Ahmet Güneçıkan-Emre Akkış)

Editör: Mahmut Beyaz