CHP ve Millet İttifakı Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Ali Öztunç, partisinin il binasında gündeme dair basın toplantısı düzenledi. Kentte görev yapan yerel ve ulusal basın mensuplarının katıldığı toplantıda konuşan Öztunç, “Ben iyi niyetle sokağa çıktım, iyi niyetle projelerimi açıkladım, iyi niyetle ne yapmak istediğimi anlatıyorum ve toplumda da karşılık buluyorum. Anket sonuçlar geldi. Yüzde 41 Sayın Hayrettin Güngör görünüyor, yüzde 40 ben görünüyorum ve 19’da kararsız görünüyor. Bu anketler geldikçe hemşerilerimin bana ilgisi arttıkça, projelerimi dinledikçe şaşırıyorlar. Bana iftira atıp, dedikodu yapıyorlar” dedi.

Millet İttifakı Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Ali Öztunç’un konuşmalarından satır başları şu şekilde;

“GÖRDÜĞÜM İLGİDEN DOLAYI GAYET MEMNUNUM”
Malum seçim kampanyasındayız. Önümüzde yerel seçimler var. 31 Mart’a her geçen gün yaklaşıyoruz. 31 Mart’ta yurttaşlarımız şehr-i eminleri seçecekler. Bu kapsamda çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Gördüğüm ilgiden dolayı gayet memnunum. Keyifli bir kampanya oluyor. Sağ olsunlar vatandaşlarımız bana destek veriyorlar. Projelerimizi açıkladım. Ben projelerimi açıkladım ama rakibim Hayrettin Güngör hala açıklamadı. Merak ediyorum; hiç mi projesi yok? Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın sırtına binerek mi kampanyayı götürecekler. Bakıyorsunuz Sayın Cumhurbaşkanının ismi dışında başka bir şey söylemiyorlar. Yerel seçimlerde Kahramanmaraş’ta AK Parti’nin adayı Sayın Recep Tayyip Erdoğan mı merak ediyorum. Neden Hayrettin Güngör Bey çıkıp ta bir proje açıklamıyor. Mesela ben tramvay dedim, hafif raylı sistem dedim ama Sayın Güngör hiçbir şey söylemiyor. Çıksın artık projelerini açıklasın. Sayın Tayyip Erdoğan’ın arkasına saklanarak Sayın Cumhurbaşkanının yakasına tutunarak seçim kampanyası yürütmesinler. Sayın Güngör’e tekrar yineliyorum Aksu TV’de sen ve ben çıkıp konuşalım. Tartışalım bir konuşalım. Kahramanmaraş’a ne yapacağız?

“BEN İYİ NİYETLE SOKAĞA ÇIKTIM AMA…”
Ben iyi niyetle sokağa çıktım, iyi niyetle projelerimi açıkladım, iyi niyetle ne yapmak istediğimi anlatıyorum ve toplumda da karşılık buluyorum. Anket sonuçlar geldi. Yüzde 41 Sayın Hayrettin Güngör görünüyor, yüzde 40 ben görünüyorum ve 19’da kararsız görünüyor. Bu anketler geldikçe hemşerilerimin bana ilgisi arttıkça, projelerimi dinledikçe şaşırıyorlar. Bana iftira atıp, dedikodu yapıyorlar. Bakın birkaç gündür AK Parti Kahramanmaraş örgütünden birileri, milletvekillerinin yakınları, bazı adayların amcasının çocukları benimle ilgili bir kampanya başlatmışlar. Vay efendim neler söylemiş, videoya bakın diyorlar. Ne söylemişim. 1978 yılında Maraş’ta acı olaylar yaşandı mı? Yaşandı. Yaşanan bu acı olaylarda Sünni’de Alevi’de acı çekti mi? çekti. Bunları kim yaşattı? Provokatörler yaşattı. Şehre gelen milli piyangocu yaşattı. Milli piyangocunun Kahramanmaraş’ta ne işi vardı? Şehri karıştırdılar. Kardeşi kardeşe kırdırmaya çalıştılar. Peki, bu provokatörlerden hesap sormayacak mıyız? 12 Eylül darbesinin ayak taşları idi onlar. Tıpkı 15 Temmuz’da yapılan gibi. Şüphesiz ki Maraş’ı karıştıran dışarıdan gelip Maraşlının huzurunu bozmaya çalışan herkesten hesap sorulmalıdır. Burası bizim şehrimiz. Ama provokatörler yine iş başında.

“BENİ BAŞKASI İLE KARIŞTIRMASINLAR!”
Bugün Cumhuriyet Savcılığına provokatörlere karşı, iftira edenlere karşı, yalan söyleyenlere karşı suç duyurusunda bulundum. AK Partililere sesleniyorum; korkmayın! Kaset siyaseti mi yapacaksınız? Provokatörlerden hesap sorulacak. Ama eğer kaset siyaseti yapılacaksa 24 saat veriyorum. AK Parti il başkanına, büyükşehir belediye başkan adayına, milletvekillerine devletin buradaki yetkilisi sayın valiye 24 saat süre veriyorum. Eğer 24 saat süre içerisinde provokatörleri susturmazlar, gereğini yapmazlarsa kaset siyaseti nasıl yapılırmış görürler.  24 saat içerisinde iftira atan, provokasyon yapanlara hadleri bildirilecek. Aksi halde ben CHP Kahramanmaraş Milletvekili olarak Büyükşehir Belediye Başkan Adayı olarak çıkarım, onların anladığı dilden onlarla mücadele ederim. Beni başkası ile karıştırmasınlar. Bu son uyarımdır. Ben proje yapacağım diyorum. Hafif raylı sistem, kahramanlar stadı, Güney Çevre Yolu, Kreşler açacağım, yeni mezarlık alanı, dev bir cami yapacağım diyorum ama onlar çıkıyorlar başka bir şey söylüyorlar. Benim verilmeyecek hiçbir hesabım yok. Benim meclisteki konuşmalarıma baksınlar. Kahramanmaraşlı da bunun farkında olduğu için bana destek veriyor.

“24 SAATLERİ VAR”
Yıllardır bir kişi Kahramanmaraş’ın adını mecliste gündeme getirmezdi. Sorunları gündeme getirdim diye suçlu mu olduk? Hizmet gelsin diye çırpındığımız için suçlu mu olduk? Çok net. Provokatörlerden hesap sorulacak. Arkasında duracağım. Bu şehri birbirine kimse düşüremez. Buna izin vermeyeceğiz. Ben kimse kimseyi üzmesin, iyi bir kampanya süreci yönetelim dedikçe iftira atıyorlar, dedikodu yapıyorlar ve yalan şeyler yazıyorlar. 24 saatleri var. Yarın burada basın toplantısı yaparım; kasetse kaset, dosya ise dosya, belge ise belge hodri meydan.

“KURTULUŞ ETKİNLİKLERİNDE NEDEN BİZ KONUŞMADIK?”
12 Şubat Kurtuluş Bayramı etkinliklerinde hepimiz oradaydık. Ben bu şehrin milletvekiliyim. Sefer Aycan bu şehrin milletvekili. Sayın Cumhurbaşkanı Yardımcımız geldi. Bizde kendisini karşıladık. Çıktı, valimiz, büyükşehir belediye başkanı, Cumhurbaşkanı Yardımcımız, Mahir Ünal konuştu. Mahir Ünal milletvekili olduğu için konuştu. Bizde milletvekiliyiz. Neden Sefer Aycan konuşmadı?

“TRABZON CADDESİNİN HALİNİ DEĞİŞTİRECEĞİM”
Dün Trabzon Caddesindeydim. Trabzon Caddesi esnafı perişan. Trabzon Caddesi esnafı işlerin yarı yarıya düştüğünü söylüyor. Hangi akılla bu yolu yaptılar bilmiyorum. Ama inşallah başkan olduğumda Trabzon Caddesinin halini değiştireceğim. Trabzon Caddesi böyle olmayacak.

“RÜZGÂR ESİYOR, RÜZGÂR FIRTINAYA DÖNDÜ”
Bana CHP’den aday olmasan sana çok oy veririz diyorlar. Ama şu da var. Gittiğim her yerde insanlar biz Ali Öztunç’a oy vereceğiz diyorlar. Partisi bizi ilgilendirmez diyorlar. Biz Ali Öztunç’a oy vereceğiz diyorlar. Bunu AK Partili de MHP’li de söylüyor. Rüzgâr esiyor, rüzgâr fırtınaya döndü.

Haber: Aziz Çevlik

Editör: Mahmut Beyaz