AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Kahramanmaraş Milletvekili Mahir Ünal, 31 Mart’ta gerçekleştirilecek olan Mahalli İdareler Seçimi çalışmaları kapsamında memleketi Kahramanmaraş’ta ziyaretlerde bulunmaya devam ediyor. Geçtiğimiz gün Kapalı Çarşı ve Bıçakçılar Çarşısı esnaflarıyla bir araya gelen Ünal, bu kez ise Cumhur İttifakı Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Hayrettin Güngör ve Dulkadiroğlu Belediye Başkanı Necati Okay ile birlikte Kahramanmaraş Küçük Sanayi Sitesi Kooperatifi’ni ziyaret ederek, hem kooperatif üyeleri hem de sanayi sitesi esnaflarıyla buluştu. Ünal, Kahramanmaraş Küçük Sanayi Sitesi Yapı Kooperatifi Başkanı Müjdat Bayazıt’tan, 4. kısım 356 adet iş yeri yapımının son durumu hakkında bilgiler aldı. Müjdat Bayazıt, yapımı devam eden sanayi sitesinin alt yapı ve elektrik sistemi sorunu olduğunu Mahir Ünal’a iletti. Ünal ise sorunun çözümü noktasında gerekli görüşmeleri yaparak, bugün kente gelecek olan Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank ile Müjdat Bayazıt’ı görüştüreceklerini kaydetti.

“SORUNLARIMIZIN ÇÖZÜLECEĞİNDEN EMİNİZ”

Ziyarette ilk olarak Kahramanmaraş Küçük Sanayi Sitesi Yapı Kooperatifi Başkanı Müjdat Bayazıt kısa bir selamlama konuşması yaptı. Ziyaretlerinden dolayı Mahir Ünal öncülüğündeki heyete teşekkür eden Bayazıt, “Kooperatifim, üyelerim ve hemşerilerim adına Bakanımız Mahir Ünal’a, Dulkadiroğlu Belediye Başkanımız Necati Okay’a, Büyükşehir Belediye Başkan Adayımız Hayrettin Güngör’e ve hepinize öncelikle hoş geldiniz demek istiyorum. Ziyaretinizle şeref verdiniz, dertlerimizi dinlemeye geldiniz. Bizim derdimize siz baştan beri vakıfsınız. Bizim Küçük Sanayi Sitesi Kooperatif inşaatımızın bazı sorunları vardı. Sorunumuz hala çözülmedi ama çözüleceğinden eminim. Hali hazırda bakanlık bütçesi açıklanmadı. Bakanlık bize ne yardımda bulunacak, taahhüt ettiğinin ne kadarını meydana getirecek bunu düşünüyoruz. Biz de kendi katkımızı koyacağız ve müteahhidimize diyeceğiz ki, biz bu yıl 25 milyon TL harcayacağız. Ona göre programını yap cevap ver diyeceğiz. Biz o rakamı alamadığımız için işimiz tam açıklanmamış oldu. Bu noktada sizden yardım bekliyoruz” dedi.

“SORUNUMUZU DİREKT BAKANIMIZA ANLATACAĞIZ”

Ardından söz alan AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Kahramanmaraş Milletvekili Mahir Ünal ise sanayi sitesi inşaatının sorunlarının çözümü noktasında ellerinden geleni yapacaklarını belirterek, “Milletvekilinin öncelikli işi dert dinlemektir. İkinci olarak iade-i ziyaret yapılır. O yüzden önce biz sizin derdiniz, sorununuz, sıkıntınız var mı, onları bir dinleyelim diye geldik. Küçük Sanayi Sitesi Kooperatifi inşaatı noktasında bugün Sanayi ve Teknoloji Bakanımız Mustafa Varank şehrimize gelecek. Ben burada olamayacağım, Ankara’da Cumhurbaşkanımızın bir programına katılacağım. Büyükşehir Belediye Başkan Adayımız, Milletvekilimiz Ahmet Özdemir ve Valimiz aracılığıyla siz bu konuyu sayın bakanımızla yüz yüze konuşun. Çalıştay yapılacak, bunu çalıştayda mutlaka gündeme getirin ve çalıştayda da Naci Ağbal ile görüşüldüğünü, her türlü destek sözü verdiğini söyleyin. İyi olacak hastanın ayağına doktor gelmesi gibi bir olay bu. Sanayi bakanımıza bunu aktardığınızda zaten gerekeni yapar. Bu konu hakkında görüşmediğimiz bir Cumhurbaşkanımız kaldı, onun dışında herkesle görüştük” ifadelerini kullandı.

“MİLLETVEKİLİNİN İŞİ HİZMETTİR, AMELELİKTİR”

Sözlerinin devamında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın, ‘biz millete efendi olmaya değil, hizmetkar olmaya geldik’ sözlerini hatırlatan Ünal, “Eski dönemlerde milletvekili, belediye başkanı millete tepeden bakarlardı. oysa bizim geleneğimizde bunlar hizmetkardır. Recep Tayyip Erdoğan geldi ve ‘Biz milletin hizmetkarıyız, biz millete efendi olmaya değil, hizmetkar olmaya geldik’ dedi. Milletvekilinin işi hizmettir, ameleliktir. Milletvekili ameleliğe talip olmak yerine artistliğe talip olursa, olmaz. Biz layıkıyla hizmet etmeye, hizmetkâr olmaya gayret ediyoruz. Rabbim bizi kendi rızasını kazanan kullarından etsin” şeklinde konuştu.

“ÖNCELİĞİMİZ KAHRAMANMARAŞ’IN TRAFİĞİNİ ÇÖZMEK”

Sanayi sitesi esnaflarının sorularını yanıtlayan Ünal, “Çok güzel bir terminal binamız oldu, onun yanına hızlı tren garını da yapacağız. Yeni otobüs terminal binasını da oraya yapacağız. O alanı biz ulaşım merkezi, ana arter yapacağız. Dolayısıyla hızlı tren oraya gelecek, oradan dağılacak. İnşallah oraya da şehir merkezinden bir metrobüs planlıyor Hayrettin Güngör başkanımız. Bizim birinci önceliğimiz şuan da Kahramanmaraş’ın trafiğini çözmek. Şuan da çok ciddi bir trafik sorunu oluştu, bu trafik sorununu bir rahatlatmamız gerekiyor. 2023 yılına geldiğimizde Kahramanmaraş örnek bir şehir olacak. İnşallah önümüzdeki sene de Kahramanmaraş Kurtuluşu’nun 100. yılını büyük törenlerle kutlayacağız. İnşallah Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’da gelecek, çok büyük törenlerle kutlayacağız” açıklamalarında bulundu.

Ziyaretin ardından Ünal, Kahramanmaraş Küçük Sanayi Sitesi Yapı Kooperatifi Başkanı Müjdat Bayazıt ile yapımı devam eden 356 adet iş yerinin inşaatını gezdi.

(Haber: Ahmet Güneçıkan)

Editör: Mahmut Beyaz