Kongre sürecinde olan AK Parti’de belde, il ve ilçe teşkilatları yeniden şekilleniyor. Teşkilatları gençleştirmeye yönelik 3 Temmuz 2017 yılında başlayan kongre süreci 25 Şubat 2018'e kadar belde, ilçe ve il kongreleriyle tamamlanacak. AK Parti 2018 yılının Eylül ayında ise 6.'ıncı Olağan Kongresi'ni gerçekleştirecek. 6.'ıncı Olağan Kongresi öncesi belde, ilçe ve il kongrelerini tamamlamayı hedefleyen AK Parti’de Kahramanmaraş teşkilatları da büyük bir değişim ve dönüşüm içerisine girdi. İlk olarak geçtiğimiz aylarda AK Parti Onikişubat İlçe Başkanlığı’nın Olağan Kongresi’ni gerçekleştiren Kahramanmaraş AK Parti’de, şimdi ise Dulkadiroğlu İlçe Olağan Kongresi gerçekleştirilecek. Kervan Han’da düzenlenen AK Parti Dulkadiroğlu 2. Olağan İlçe Kongresi bilgilendirme toplantısında konuşan Ömer Oruç Bilal Debgici, 25 Kasım’da yapacakları kongrede başkanlığa aday olduğunu açıkladı. AK Parti Dulkadiroğlu İlçe Başkanlığı görevine 17 Ağustos 2013’te Genel Merkez tarafından kurucu başkan olarak atandığına dikkat çeken Başkan Debgici, devam eden 4 yılı aşkın süre zarfında yoğun bir şekilde çalıştıklarını söyledi.

AK PARTİ OLARAK DEĞİŞİM İÇERİSİNDEYİZ”

AK Parti’nin büyük bir değişim ve dönüşüm içerisinde olduğunu belirten Başkan Debgici, “Belki de bu kadar büyük bir kapsamlı toplantıyı ilk defa gerçekleştiriyoruz. AK Parti şuanda bir kongre sürecinde ve Türkiye’de ilçe kongreleri devam ediyor son hızla. İlimizde de kongre süreçleri başlamıştı. Bazı ilçelerimiz kongrelerini tamamladırlar. Bazılarıda bir bayrak değişimine gidiyor. Bizde önümüzdeki süreçte Dulkadiroğlu İlçe Kongremizi gerçekleştireceğiz. Bugün genel merkezimizden bize iletilen bilgiye göre, nasipse 25 Kasım’da Cumartesi günü saat 13.00’te Mehmet Akif Ersoy Kültür Merkezi’nde AK Parti Dulkadiroğlu İlçesi 2. Olağan Kongresini gerçekleştireceğiz. Şuan ki süreçte biz delegelerin seçilmesi, resmi prosedürler ve buna benzer tüm işlerimizi tamamlamıştık. Bu süreç tüm Türkiye’de başladığı gibi Kahramanmaraş’ta da başlayacak inşallah. Biz göreve 17 Ağustos 2013’te atandık. Kahramanmaraş’ın Büyükşehir olmasıyla birlikte 2 ilçemizin kuruldu ve bizi kurucu ilçe başkanı olarak genel merkezimiz görevlendirdi. Bizde bu görevlendirmeye layık bir şekilde yaklaşık 4 yıla aşkın bir zamandır gayret gösteriyoruz. Bunu da başardığımız kanaatindeyim. Tüm teşkilatlarımızla, gerek kadın kollarımızla gerekse gençlik kollarımızla birlikte, tabi ki yerel yönetimler de Belediye başkanlarımız ve meclis üyelerimizle birlikte Dulkadiroğlu ilçesinin almış olduğu başarılar da hepimiz, bir nebze olsun pay sahibi olmuşuzdur. Bu mimalde de çalışıyoruz. Biz siyasete Ak Parti kurulduğu günden bu yana devam ediyoruz” şeklinde konuştu.

METAL YORGUNLUĞUMUZ YOK”

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın sözünü ettiği metal yorgunluğun kendilerinde olmadığına dikkat çeken Başkan Debgici, kongre sonrası yönetimde bir takım değişikliklerin olacağını söyledi. 60 kişilik yönetim kurulunun 38 kişiye düşeceğininde altını çizen Başkan Debgici, sayının düşmesiyle birlikte üzerlerindeki yükün biraz daha artacağını belirtti. Debgici, konuşmasına şu şekilde devam etti; “Önümüzde ki süreçte malum bir takım değişiklikler olacak. Daha önce 30 asil kişi 30’da yedek kişilerden oluşuyordu. Fakat şuan yeni durumda 25 asil yönetim kurul üyesi 13 yedek yönetim kurul üyesi olacaktır. Dolayısıyla 60 kişilik bir yönetim kurul üyesi yaklaşık olarak 38 kişiye düşecek. Dolayısıyla sayısının az olması kişilerin üzerine biraz daha yük yükleyecek. Çünkü 60 kişiyle çalıştığımız bir alanda artık 38 kişiyle çalışacağız. Cumhurbaşkanımız söylediği metal yorgunluğun bizde olmadığını biz gayet iyi biliyoruz. Şehrimizde bunun farkındadır. Bir takım çevrelerin söylemleri, yazımları, elbette bizi ok irdelemiyor. Önemli olan bizim halktan aldığımız enerji onların bize gösterdiği teveccüh ve bununda genel merkezimize yansıması. Bizde bu görevlendirmeye ve bu teveccühe layık olmak için elimizden geleni yapıyoruz. Nasıl ki 4 senedir yapıyoruz, bundan sonra ki süreçte de yapacağız.”

5 SEÇİMDE DE EN YÜKSEK OYU ALDIK”

AK Parti Dulkadiroğlu İlçesi olarak 5 seçim atlattıklarını ve bu seçimlerde de Kahramanmaraş’tan en yüksek oy oranına ulaştıklarını ifade eden Başkan Debgici, “Bilindiği üzere Dulkadiroğlu ilçemiz, kurulduğu günden bu yana 5 tane seçim atlattı ve bu 5 seçimde de Kahramanmaraş’ta en yüksek oy oranıyla birinci oldu. Türkiye’de de metropol ilçelerin içerisinde de her zaman ilk 3 ya da ilk 4 içerisinde yer aldı. Bunu sağlayan başta halkımız olmak zere Dulkadiroğlu’nda yaşayan seçmenlerimiz ve vatandaşlarımız olmak üzere bu işte emek sarf eden herkese bir kez daha şükranlarımız sunuyorum. Elbette bizlere Genel Merkezimizin, Cumhurbaşkanı’mızın kendi ilçemizde temsilcisi olarak bu görevi yerine getiriyoruz. Bizler AK Parti kimliği ile bir şeyler yapmaya çalışarak emek sarf ediyoruz. bu bilinçle bugüne kadar buralara geldik ve bundan sonra da bu bilinçle devam edeceğiz. Hem bizim ekibimiz içerisinde hem de AK Parti teşkilatları içerisinde, hiç kimse herhangi bir rant kaygısıyla buna benzer işlerle siyaset yapmıyor. Bütün çalışmalar da Cumhurbaşkanı’mızın, inşaların gönlünde bir yer edinmek için çalışıyoruz dediği gibi, bizim de liderimiz, önderimiz, yol gösteren, milletin kurduğu bu partiyi bugünlere getiren Cumhurbaşkanı’mızın önderliğinde aynı şekilde yola devam ediyoruz. Bundan sonra da bu böyle olacak. Eğer bu işte ekip içerisinde buna uymayan arkadaşlarımız olursa, elbette burada görev almazlar. Zaten geçen sene bildiğiniz üzere 15 Temmuz gibi bir hain darbe girişimi yaşadık. Bir kez daha şehitlerimizi, rahmetle ve minnetle yâd ediyoruz. Milletimize Rabbim bu acı günleri bir daha yaşatmasın diyoruz” açıklamalarında bulundu.

AK PARTİ’DE FETÖ HAİNİ YOK”

AK Parti teşkilatlarının içinde FETÖ haini olmadığının da vurgulayan Debgici, AK Parti’nin Türkiye’de siyaseti belli bir noktaya getirdiğini söyledi. Debgici, “Çok rahatlıkla söyleyebiliriz. Çünkü AK Parti bunu sürekli kendini yenileyerek gösteriyor. Bu bugünün meselesi değil. Yani 2011’de de böyleydi, 2009’da da böyleydi. 2014’de de böyleydi. Eğer sepette çürük yumurtalar varsa veya kasada bir çürük elma varsa, onu temizlemezsek hepimize bulaşır, o zaman olmaz. AK Parti Türkiye’de siyaseti belirli bir noktaya getirdi. Siyasetçiye bir kimlik kazandırdı. Halkını, daha iyi, daha kaliteli bir yaşam standardını halkına sunmak için elinden geleni 15 yılı aşkın bir süredir yapıyor. Bundan sonrada yapacağız. Önemli olan diğer siyasi oluşumlarda önce, kendimizin düzgün olması, doğru kişilerle yola giderek, doğru işler yapmanız. Bugüne kadar ben ve arkadaşlarım, doğru işler yapmaya gayret ettik. Doğru kişilerle, doğru istişareler yaptığımız kanaatindeyim” ifadelerini kullandı.

SİYASİ CAZİBE MERKEZLERİ OLUŞTURUYORUZ”

AK Parti Dulkadiroğlu İlçe Başkanlığı’nın yeni binasıyla birlikte siyasi cazibe merkezleri oluşturduklarını belirten Debgici, “25 Kasım Dulkadiroğlu ilçemiz için, şehrimiz için, ülkemiz için hayırlara vesile olur. Bundan sonraki süreçte de biz tekrar aday olarak seçime gideceğiz. Şehrimize ve memleketimize hayırlı olsun. İlçemizi daha iyi bir noktaya getireceğiz. Bununla alakalı Dulkadiroğlu ilçe başkanlığı için yeni bir hizmet binası oluşturduk ve yaklaşık 1 yıla yakın bir zamandır bir faaliyet gösteriyor. Yeni siyasi cazibe merkezleri oluşturmaya çalışıyoruz. Şehrin ana kalbi AK Parti il binasıyla, ilçe binaları arasında bir sinerji ve inşaların sadece belirli bir nokta değil, ilçe merkezlerinde de özellikle metropoller de bu sıkıntıyı yaşadığımız için yeni atan küçük kalpçiklere belki ihtiyacımız var. Dulkadiroğlu ilçemizde onlardan biri” dedi.

ATEŞ ÇEMBERİ İÇERİSİNDEYİZ AMA HÜKÜMETİMİZ...”

Türkiye’nin ateş çemberi içerisinde olmasına rağmen güçlü bir hükümetle yönetildiğini dile getiren Debgici, sadece silahla değil bütün alanlarda Türkiye’yi dış güçlerin sıkıştırmaya çalıştığını belirterek, “Ülkemizin etrafında ki durum belli, Ortadoğu’da, Suudi Arabistan’da, Lübnan’da, Irak’ta ve Suriye’de en yakın bölgede olup bitenleri görüyoruz. Ülkemize de bir takım terör faaliyetlerini hep beraber yaşadık. Ama bunu önlemek için ne zaman ki milli ve yerli unsurlar öne çıktı, bunlar azalmaya başladı ve toplumsal birliktelik hatsa faya ulaştı. Dolayısıyla 80 milyonluk Türkiye’de inanıyorum ki toplumun her bir ferdi bu olan hadiselerin biran önce sonlanmasıdır. Sadece silahla değil ekonomik alanda da terör faaliyetleri gösteriliyor, bizi sıkıştırmaya çalışıyorlar. Eğer güçlü bir yönetim ve güçlü bir iktidar olmasaydı 2002 öncesi Türkiye’de ki yönetim olmuş olsaydı, düşünmek bile istemezdim. Bundan sonra ki süreçte de ülkemizi daha iyi ileriye götürmek için en küçük ferdimizden teşkilatlar olarak, Cumhurbaşkanımıza, genel başkanımıza ve genel merkezimize sonsuz olarak her türlü üst düzey çalışmalarımızı göstermeliyiz” şeklinde konuştu.

CUMHURBAŞKANIMIZ BÜTÜN KESİMİN OYUNU ALDI”

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde ülkenin bütün kesimlerinden oy alarak yüzde 52 ile göreve geldiğini de sözlerine ekleyen Debgici, “2009 artık eskisi gibi değil. Yüzde 34’le 2002’de iktidara geldiğimiz bir ülkede artık iktidar diye bir durumuz yok. Sadece Cumhurbaşkanlığı seçimi olacak ve yüzde 50+1 olacaktır. Yüzde 50+1 kolay bir oy değil. AK Parti belki bugüne kadar yüzde 50’lere yaklaştı. Cumhurbaşkanı’mız 2012’de yüzde 5 ile seçilirken üst düzey bir oy aldı. Sadece AK Partililer değil, diğer siyasi görüşteki tüm insanlar, Cumhurbaşkanı’mıza oy verdiler. Sebepleri, onun dirayetli, ülkeyi iyi yöneten, devletine, vatanına, milletine ve bayrağına sahip çıkan bir lider olması sebebi ile insanları peşinden koşturuyor. Cumhurbaşkanı’mızda bunun bilincinde. Gecesini gündüzüne katıp, hayatından feragat ediyor. Kendini bu ülkeye, ümmete vakfetmiş bir insan. Eğer bizler ondan geri duracak olursak o zaman vay halimize. Dolayısıyla çalışmalarımız bu yönde tüm hızıyla devam edecek” açıklamalarında bulundu.

Haber:Mustafa KILINÇ

Editör: Mahmut Beyaz