Kahramanmaraş Ak Parti Kadın Kolları Başkanı Ayşe Kılıç, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Sema Ramazanoğlu’na sarf ettiği sözler ile ilgili ağza alınmayacak sözler olduğuna işaret ederek Kılıçdaroğlu’nu kınadıklarını söyledi.

AK Parti Kadın Kolları Başkanı Ayşe Kılıç, Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Sema Ramazanoğlu’na söylediği sözler hakkında Manşet Gazetesi’ne özel açıklamalarda bulundu. Hiçbir siyasi liderden beklenmeyen bir hareket olduğunu belirten Kılıç, siyasetin tam merkezinde olan bir bakana ettiği hakaretten ötürü Kılıçdaroğlu’nu kınadıklarını söyledi. Kılıç, “Kendilerince seçim dönemlerinde birinci ikinci sıralara bayanları koyarak biz kadın dostuyuz dedikleri halde maalesef ki çok talihsiz bir açıklamayla karşımıza çıktı. Herkes bu duruma şaşırdı ama aslında şaşırmamak lazım Kılıçdaroğlu’ndan her türlü konuşma beklenebilir. Biz farkımızı gösterdik diye düşünüyoruz. CHP’yle AK Parti kıyaslanamaz. Kadın dostu bir parti var ise bizden başka değildir. Özellikle siyasetin tamda merkezinde olan bir bakanımıza ağza alınmayacak bir sözle ve cümlelerle çıkan Kılıçdaroğlu’nu biz kınıyoruz” dedi.

BİR İSTİSMAR SÖZ KONUSUDUR’
Kılıçdaroğlu’nun yaptığı hataları ispatlamanın gerek olmadığını söyleyen Kılıç, her şeyin gözle görünür bir şekilde ortada olduğunu söyledi. Kılıç, “Biz her zaman söylüyoruz eğer kadına karşı bir saygısızlık var ise inancından ve siyasi görüşünden dolayı özellikle bunun en büyük hakaretini yine Kılıçdaroğlu yaptı. Her türlü kadına karşı şiddet illa ki elle veya vücut diliyle olmaz. Kılıçdaroğlu sözleriyle tacizde bulunuyor. Bir istismar söz konusudur. İnşallah biz ilerleyen zamanda da bizler zaten yapacağımız kadar sosyal medyada imzalarla veya basın açıklamalarıyla bunu dile getirdik. Kılıçdaroğlu’nun partisi de ilerleyen zaman içerisinde bunları dikkate alacaktır diye düşünüyoruz” şeklinde konuştu.

GÜZEL YARINLAR YAŞAYACAĞIZ’
AK Parti İktidarı başta olduğu sürece kadınların eskisine göre daha azalığını söyleyen Kılıç konuşmasına şöyle devam etti: “Her şey sosyal medya ve basında gün yüzüne çıkarıldığı için ortada gözüküyor. Ama eskiye göre bize güvensinler, inansınlar çünkü kadına şiddet daha azaldığını düşünüyoruz. Hükümetimizin çok koruyucu bir politikayla yaptığı her türlü faaliyetle bunları aştığını düşünüyoruz. Daha da kadından yana pozitif ayrımcılık uygulayacaktır. Onun için her şey daha güzel olacaktır. Bize inansınlar hep birlikte çok daha güzel yarınlar yaşayacağız”
Haber: Meliha Şeyda Akçakale

Editör: Mahmut Beyaz