Bugün yarı yıl tatili başlıyor. 5 Şubat 2018 Pazartesi gününe kadar okullar tatil...

On beş günlük kısa tatilde, çocuklarımız dinlenme ve abartıya kaçmamak şartıyla ödülü hak ettiler.

Düşük not bile almış olsa çocuklarımıza sevgi ve hediye ile yaklaşmak ;çocuğu ikinci dönem notunu düzeltmesi konusunda yüreklendirir.

Karne her şeyin sonu veya başlangıcı değildir.Sadece aksayan yönleri bulmak ve bir özeleştiri ile doğru sonuca ulaşılabilir.

Peki, iki haftalık tatilde neler yapabiliriz? Çocuğumuzun en büyük ödevi kitap okumak olmalı. Kitap okumanın çocuk gelişimindeki önemi için pek çok şey sıralayabiliriz...

Günde 1-1,5 saatlik bir kitap okuma; düşünme, anlama, sorgulama, araştırma, problem çözme, karar verme gibi becerilerinin gelişmesi için çok yararlı olacaktır.

Ebeveynler çocuklarına okuma alışkanlığı kazandırmak için neler yapabilir?

Öncelik çocuğun okuyacağı kitabı kendi seçmesi... Çocuğunuzla birlikte kitap evine gidin. Kitapevinde zaman geçirmesine, kitapları incelemesine izin verin.

Evde okuma saatleri belirlenebilir.. Aile büyükleri çocuğa örnek olmalı.Yapılan araştırmalar , ailece okuma saati uygulanması ve uygun kitap seçiminin çocuklara okuma alışkanlığı kazandırdığını ortaya koyuyor.

Okuma saatleri, çocukla hoş zamanlar geçirmeye, büyüklerle iletişimin güçlenmesine, ilişkilerin sağlam ve güçlü olmasına yardım ediyor.

Çocuğunuzla okuduğu kitap ile ilgili konuşun, görüşlerini alın.

Çocuğunuzla okuduğu kitap ile ilgili konuşmak, onun kitap okumaya özendirecektir.

Çocuğunuzun dikkati dağıldığında kitap okuması için onu zorlamayın.

Haydi! Şimdi kendinize ve çocuğunuza bir iyilik yapın;şimdi birlikte kitap okuma zamanı...