Adana Yüreğir'de düzenlenen 2018 Türkiye Serbest Güreş Şampiyonası zevkli kaliteli güreşlerle ve Ankara ASKİ'nin Şampiyonluğu ile sonuçlandı. ASKİ Kulübü 10 Sıklette 5 Şampiyonluk 3 İkincilik 3 üçüncülük kazandı. Ankara TEDAŞ Kulübü ikinci olurken 3 Birincilik 1 ikincilik 4 üçüncülük kazandı.3.olan İstanbul Sancaktepe Belediyespor da 1 birincilik 2 ikincilik 2 üçüncülük kazandı. İstanbul BŞBLD 2 ikincilik 2 üçüncülük, Çorum Belediyespor  1 birincilik 1 üçüncülük, Bursa Büyükşehir ve Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye İle Ankara TKİ Spor Kulüplerimiz de 2 üçüncülük kazandılar. Türkiye Şampiyonasını Adana Valimiz, Yüreğir Kaymakamı, Yüreğir Belediye Başkanı, Türkiye güreş Federasyonu Başkanı Musa Aydın, Olimpiyat Dünya Avrupa Şampiyonlarımız Ahmet Ayık, Şeref Eroğlu,  Harun Doğan, Selçuk Çebi, Mehmet Esenceli Kırkpınar Başpehlivanı Recep Kara da izlediler. 

Türkiye Şampiyonası Genel Klasmanı : 125 Kg 1.Taha AKGÜL ( Ankara ASKİ) . 97 Kg:1.Yunus Emre DEDE ( Ankara ASKİ) ,57 Kg. Klasmanı:1.Ahmet PEKER ( Ankara ASKİ) . 70 Kg Klasmanı: 1. Haydar YAVUZ ( Ankara ASKİ) .2. Zafer DAMA ( İst. Sancaktepe Bld.) ,86 Kg: 1.Fatih ERDİN ( Çorum Bld. Spor),79 Kg1.M.Nuri KOTANOĞLU ( Ankara TEDAŞ) ,61Kg  Recep TOPAL ( İst. Sancaktepe Bld).65 Kg.1.Selahattin KILIÇSALLAYAN ( Ankara TEDAŞ),74 Kg.1.Muhammed AKDENİZ ( TEDAŞ),92 Kg.1. Serdar BÖKE ( Ankara ASKİ)

          Genel Takım sıralamasında ise:1.Ankara ASKİ 145 Puan 2.Ankara TEDAŞ 140 Puan,3. İst. Sancaktepe Bld. 124 p.4. İstanbul BŞB. 96 Puan,5. Bursa BŞB. 78 Puan,6. Kahramanmaraş BŞBld. 54 Puan 7. Çorum Bld. Spor 44 Puan 8.Tokat Özel İdare 44 Puan 9. İst. Bahçelievler Bld. 30, 10. Ankara TKİ 30 Puan. 

          Türkiye Serbest Güreş Şampiyonasında 40 il 140 Kulüp 400 Güreşçi mücadele etti. Kırkpınar Başpehlivanları Salih Erinç,  Faruk Akkoyun, Abdullah Güngör, Mustafa Batu, Hakkı Aygün,  Süleyman Aykırı, Cengizhan Şimşek de katılırken Milli Güreşçilerimiz Avrupa şampiyonu Soner Demirtaş ile Mustafa Kaya, Sedat Özdemir sakatlık nedeniyle katılamadılar. Dünya  ikincisi Yakup Gör ve Sezer Akgül ile Avrupa şampiyonu Rıza Yıldırım ise dereceye giremediler. Şampiyona sonunda Olimpiyat Dünya Avrupa Şampiyonumuz Taha Akgül'ün Down Sendromlu küçük Emir Kardeşimizle yaptığı gösteri güreşi alkışlarla izlenirken Şampiyon Güreşçimiz sporseverlerin gönlünü bir kez daha kazandı. Son söz olarak: Fila tarafından yeni ihdas edilen 10 sıklet üzeri ve kuralları ile yapılan Türkiye şampiyonasında alın teri döken güreşçi ve teknik adamlarımıza teşekkürler. Teşekkürler minderin arslanlarına. Değerli güreş yorumcusu Yusuf Taşkan Beyin gönderdiği bu güzel değerlendirme için teşekkürler. Güreşimiz ile nice güzel günlere temennisi ile.