Kimse kimseyi sokağa atamaz. Özellikle erkekle bayanları atamaz hele de sokağa atma gerekçesi erkek çocuk doğuramadığı içinse. Nasıl bir zihniyettir bu! Hangi çağdayız. Kaçıncı yüzyılda yaşıyoruz. Kaldı mı? Ya bu zihniyetler. Baksan tipine adamı eğitimli bilgili ama içi… o üç noktanın açılımını hiç söylemeyeyim. Sen önce otur ve şükret Rabbim sana 5 kız çocuğu vermiş. 5 tane inci, senin gibi bir zihniyetinde baba olmasını emretmiş. Bu sana Allah’ın bir lütfu, bu kızlar sana rabbimin emaneti. Sen nasıl olurda onları ret edersin. Nasıl olurda sana 5 evlat vermiş, seni çok seven kendinin ve senin gibi bir şahsiyetin iyi ammelle anılmasına destek olacak 5 tane hazine. Hem aldatıyor hem inkar ediyor. Nerede kaldı senin erkekliğin! Benim gözüm dışarda benim eşimde gözüm yok demiyor da kadını suçlayarak sen bana erkek evlat veremedin diye sokağa atıyor.  Ne oldu zengin oldun sende o erkeklerden oldun işte, zengin oldun ve eşini aldattın. Üstelik zenginliğinin ana kaynağı eşinken. Hadi seni geçtim.

Peki ya, aldattığı kadına ne demeli. Tamam eşini sevmiyor istemiyor olabilirsin ayrıl o zaman neden kendini küçük düşürüp eşinin başını yere eğiyorsun. Hem adama yemin ediyorsun diğer taraftan da başka bir adamla ilişki yaşıyorsun ya özgürsün. Ama siz birbirinizi  seviyorsunuz diye de masum insanların üzmeyin be.
 Anne! Seni karnında taşır, doğurur büyütür, hayatı boyunca seni korur kollar dışarıdan gelecek olası bir tehlikenin önünde durur ki evladım üzülmesin onun yüzü hep gülsün diye. Ama bir annede var ki sevgilisiyle sözde ‘AŞK’ yaşamak için minicik çocuklarını evin içinde ki bir odaya kilitler. Ben artık sizin ahlaksızlığınızı geçtim. Geçtim geçmesine de o çocuklara yapılanları geçemiyorum.  Ne olacak şimdi bu çocuklar? Büyüdüklerinde onlara anlatabilecek misin onları neden içeri kilitlediğini. Hazmedemiyorum bu davranışı hazmedemeyeceğim de. Sen annesin anne çocuklarına nasıl yaşatırsın bu durumu. Böylelerine rabbim çocuk vermesin. Bu zihniyetlerden alsın ve çocuk hasreti ile yanıp tutuşan onları kendinden daha çok düşünebilecek insanlar anne olsun ki toplumun ahlaki yapısı bozulmasın. Masum çocuklar geleceğe güzel yetişsin.