Türk mutfağının önemli ustalarından Ramazan Bingöl'ün sunuculuğunu üstlendiği "Şefin Özel Konuğu" programında, Türkiye'nin çeşitli bölgelerine gidilerek, o yöreye has geleneksel lezzetlerden oluşan ve bölgenin mutfak kültürünü yansıtan bir yemek sofrası hazırlanıyor.

Ramazan Bingöl ve yanında iki şefin birlikte hazırladığı bu özel masada her bölümde kahramanlıklar başarmış, canları pahasına büyük fedakarlıklar göstererek hayat kurtarmayı, insanlığa faydalı olmayı kendilerine görev edinmiş kişiler konuk oluyor.

Ben de bu programa arada denk geliyorum ve fırsat buldukça izlemeye çalışıyorum. Geçtiğimiz haftalar programı izlediğimde aklıma acaba Kahramanmaraş’ta programa konuk olacak böyle kahramanlık örneği sergilemiş biri var mı diye düşündüğümde aklıma gelen olmadı.

Bu düşüncemin üzerimde çok geçmeden

Geçtiğimiz hafta perşembe günü Şehit Evliya Mahallesi'nde Hamza ve Bedriye Uzun çiftinin yaşadığı 2 katlı evde, yangın meydana gelmişti. Yangında Hamza Uzun kendi çabasıyla evden çıkarken, evin içerisinde mahsur kalan ve yardım çağrısında bulunan Bedriye Uzun ise mahalle bekçisi Fatih Tilki tarafından kurtarılmıştı. Bunun üzerine Emniyet Müdürü Salim Cebeloğlu da yangın esnasında canını hiçe sayarak yaşlı kadının hayatını kurtaran mahalle bekçisi Tilki’yi makamında ağırlayarak ödüllendirmişti.

Yapılan ödül töreninde bende vardım. Tören sonrası bekçi Fatih abimin duygularını aldığımızda gösterdiği kahramanlık örneğini "Yine aynı durumla karsılaşsam hiç düşünmeden tekrar aynısı yaparım" diyerek konuşmasınada yansıttı.

Bu yaşananlar üzerine düşündüm zaman Kahramanmaraş'tan 'Şefi Özel Konuğu' programına konuk olacak kişinin Fatıh Tilki olduğunu düşündüm. Bu kahramanlığın Türkiye genelinde daha iyi görülmesi lazım. İnşallah bu yazımı okuması gereken kişiler okur ve Fatih abimi programda görme şansımız olur. Böylece hem Kahramanmaraş'ımız da tanıtmış oluruz.