24 Haziran erken genel ve Cumhurbaşkanlığı seçimine şurada sayılı günler kaldı.

Siyasi partilerin seçim çalışmaları yoğunluğunda doğal olarak ilk sırada iktidardaki Ak Parti yer alıyor.

2002’den bu yana hükümet olan Ak Parti’nin elindeki önemli bir diğer güç ise belediyeler.

Kahramanmaraş genelindeki 12 belediyenin 10 tanesinde Ak Partili Belediye Başkanları oturuyor. Bunlar da yine doğal olarak partilerinin, seçimde başarılı sonuçlar alması için tüm imkânlarını seferber ediyor.

Yani; bal tutan parmağını yalıyor.

Bu belediye başkanları içerisinde en iyi çalışanlar listesinin üst sıralarında ise Fatih Mehmet Erkoç, Hanefi Mahçiçek, Necati Okay, Osman Okumuş, Mehmet Fatih Güven ve Yakup Hamdi Bozdağ ile Nursi Çeleğen yer alıyor.

Ak Parti’nin kurulduğu 2001 yılından bu yana Ak Parti çatısı altında aktif olarak siyaset yapan ve 04.04.2014’te oturduğu Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanlığı koltuğunda özellikle son iki yıldır başarılı işlere imza atan Fatih Mehmet Erkoç, sahadan bir an olsun ayrılmıyor.

Yoğun belediye işlerinden fırsat buldukça Ak Parti SKM’nin kendisine belirlediği programlara harfiyen uyan Erkoç, ilçelerdeki iftar yemeklerine de eşi ve kızı ile birlikte katılıyor. Hatta bazı zamanlar aynı gün içinde birden fazla ilçede Erkoç’u görebilmek mümkün.

İlçelerdeki seçim trafiğini bizzat oralara giderek yerinde izleyip ve inceleyen bir gazeteci olarak şunu belirtmem gerekir ise; ilçelerdeki vatandaşların Erkoç’a olan ilgisi gerçekten çok yüksek. 2001 yılından bu yana Ak Parti siyasetinin içerisinde bulunan Erkoç, deyim yerinde ise Kahramanmaraş’ı karış karış biliyor ve (pehlüllerine kadar) insanlarla hayli pozitif iletişime sahip. 7’sinden 70’ine kadar. 

Parti içi çekişmeleri bir kenara bırakarak Ak Parti’nin 24 Haziran seçimlerinden galip ayrılması için çalışan Erkoç, böylece seçime giden süreçte önemli bir aktör olarak ajandamızdaki yerini alıyor.

Ak Parti’nin bir diğer önemli aktörü ise hiç tartışmasız Onikişubat’ın deneyimli ve tecrübeli başkanı; kurt siyasetçi Hanefi Mahçiçek’tir.

Mahçiçek, Devlet Planlama Teşkilatı’nda iken Kahramanmaraş’ın gelişimine katkı sunacak her proje ve iş için canla başla memleket sevdalısı olarak gayret etmesi ile biliniyor. 18 Nisan 1999 seçimlerinde en yakın rakibine 10 bin oy fark atarak Kahramanmaraş Belediye Başkanı seçilen Mahçiçek, 2002 seçimlerinde ise milletvekili olarak temsil etmeye hak kazandığı memleketine 2007’ye kadar gayretli şekilde hizmet etti.

Nüfus ve gelişmişlik bakımından birçok il’i geride bırakan Onikişubat metropol ilçesinin Belediye Başkanlığına da 04.04.2014’te başlayan Başkan Mahçiçek, marka hizmet ve yatırımları ile o günden bugüne klasını konuşturuyor.

Mahçiçek’in şimdiki hedefi ise partisinin seçimlerden bir kez daha zaferle çıkabilmesi. Bunun için yaptığı açılışlar ile de seçim sürecine büyük katkı sunan Mahçiçek, milletvekili adayları ile birlikte sahayı adım adım geziyor, vatandaşla samimi ve sıcak şekilde kucaklaşıyor.

Nüfusu 100 bini bile bulmayan Türkoğlu ilçemizin Belediye Başkanı olmasına rağmen birçok İl belediyesine bile nasip olmayan hizmet ve yatırımlara imza atması ile adından söz ettiren deneyimli siyasetçi Osman Okumuş, Ak Parti’ye büyük katkılar sunmakta olan bir diğer marka isimdir.

Siyaset tabanlı, teşkilatçı ve hayli sosyal yapısı ile tanınan, toplumun geniş kesimleriyle sıcak-samimi iletişim kurmayı başaran ender siyasetçilerden birisi olan Osman başkan, Kahramanmaraş’a en yakın ilçe olan Türkoğlu’nu metropol ilçe yapma yolunda emin adımlarla ilerliyor. Bu başarı ise Ak Parti’ye 24 Haziran’da oy olarak dönecek.

Malatya Belediyesi Başkan Yardımcılığı görevi sırasında elde ettiği deneyim, bilgi ve tecrübeyi memleketi Afşin’e hizmet olarak sunmakta olan Mehmet Fatih Güven de partisinin başarısı için yoğun çalışan bir başkan olarak ajandamızda yer alıyor.

Hesap uzmanı ve müfettişlikten gelme birisi olması nedeni ilk etapta ‘soğuk’ bir görüntü veren ama kalbi sıcak insan Güven, öncelikli olarak belediyenin mali yapısını rayına oturtabilmek için ter döktü. Birçok hizmet ve yatırımı belediyenin sade bütçesi ile gerçekleştirdi.

Genel Merkez düzeyinde de güçlü ilişkileri bulunan Güven, 24 Haziran seçimlerinde Afşin ilçesi olarak en başarı sonucu alabilme adına gayret ortaya koyuyor.

Gelelim Pazarcık ilçemize. Çok sayıda sakini yurt dışında bulunan Pazarcık ilçemizde Belediye Başkanlığı yapmak; adeta ateşten bir gömlek giymek. Uzun yıllar CHP’nin elinde bulunan başkanlığı Ak Parti’ye kazandıran Yakup Hamdi Bozdağ, atadan-dededen bir siyasetçi.

Karizmatik yapısı, giyim tarzı ve ‘aşiret’ kişiliği ile gönüllerde taht kuran bir siyasetçi olan Bozdağ’ın yerinde bir başkası olsa gerçekten Pazarcık Belediye Başkanlığı zor yürütülürdü. Kaymakamı, Emniyet Müdürü ve diğer ilçe protokolü ile sıcak ilişkiler kurmayı başaran Bozdağ, ilçenin hizmet eksiğini Ak Parti iktidarı ile kapatmaya çalışıyor. 24 Haziran için de yoğun çalışan Bozdağ, Ak Parti’ye büyük katkı sunuyor.

Şimdi geldi sıra Nursi başkana. İçmeleri ile ünlü Ekinözü ilçemizin sempatik Başkanı Nursi Çeleğen, sosyal medyayı çok aktif kullanmasının yanında hayli hareketli kişiliği ile de çok seviliyor.

Ak Parti’nin çiçeği burnunda İlçe Başkanı Bilal Eker ile adeta yapışık kardeş gibi olan ve kafa kafaya veren Nursi başkan, Ak Parti’nin başarısı için ilçeyi kelimenin tam anlamı ile santim santim geziyor. Fırsat buldukça da komşu ilçelere bile giderek çalışıyor. Allah, kalbine göre versin inşallah, ne diyelim.

Kamu Külliyesi’ Projesini hayata geçirmekte olan Dulkadiroğlu ilçemizin beyefendi başkanı Necati Okay’ın da gayret ortaya koyduğu seçim sürecinde Ak Parti’nin sahadaki tartışmasız lideri ise Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Mahir Ünal’dır.

Ahmet Özdemir, Celalettin Güvenç, İmran Kılıç, M. Cihat Sezal, Habibe Öçal, Türk İslam Karakoç ve M. İlker Çitil’in yanı sıra il ve ilçe başkanlarının da yoğun emek verdiği seçim süreci sonunda Ak Parti karnesinin nasıl olacağını ise 24 Haziran’da hep birlikte göreceğiz.

Az daha bir detayı belirtmeyi unutuyorduk.

Bu gayretli başkanların yanında ‘çalışıyor’ gibi yapanlar da var elbette.

Bir tanesi daha var ki; sosyal medyada yayımlanan fotoğrafa göre; sağ eli ile vatandaşla tokalaşırken, sol eli ve gözleri ise cep telefonunda. Vatandaşı kaale mi almıyor yoksa da cep telefonundan bir şey mi okuyor; bilemiyoruz. (Kendisi ise; “Beyler kusura bakmayın ama sizin düşündüğünüz gibi değil durum farklı o amcaya sorduğu bir şeye cevap vermek için telefonda kayıtlı bir bilgiye bakıyorum maşallah ne kadar iyi niyetlisiniz” diye paylaşımda bulunmuş.)

Neyse hayırlısı olsun.

Bin aydan hayırlı olduğu bildirilen Kadir Gecemiz ve 15-16-17 Haziran’da idrak edeceğimiz Ramazan Bayramımız kutlu olsun. 

MUSTAFA NURİ ŞİRİN

e-mail: [email protected]