Bizim geleneklerimiz, kültürümüz bir başka... Cumartesi akşamı bizim sitenin bahçesinde yapılan kına gecesinde Gaziantep ve Maraş kültürünün ruhunu yansıtan oyunlardaki coşku sanki memleketimizin birlikteliğinin resmiydi... Halk oyunları milletimizin duygu, düşünce ve davranışlarını sergileyen kültürel değerlerimizden birisidir.

Türkiye, köylerde tespit edilen 4000'in üzerinde oyun ile dünya üzerindeki en zengin oyun karakterine sahip ülke olarak tanımlanmaktadır. Çünkü bir kültür ve medeniyetler beşiği olan Türkiye'de, hemen hemen her yöresinde ayrı oyunlar, ayrı giysiler ve ayrı müziklere rastlanmaktadır. Bu da yurdun bu alandaki zenginliğinin bir göstergesidir.

Gaziantep, Maraş halayları ve Orta Anadolu oyun havaları ile coşan kız evi ve damat evinin kaynaşarak, genç çiftlerin mutluluğuna ortak olmaları kültürel zenginliğimizden biri olsa gerek. Gece geç saatlere kadar süren eğlencede damat ve gelinin etrafında adeta mutluluğun resmi çizildi. Ertesi gün yapılacak seçimler kalabalık davetli grubunun aklında bile değildi. Misafirler birlikte-kol kola, tarihimizin derinliklerinden gelen geleneklerimizi yaşatıyorlardı. O an konuklar ne Gaziantepli ne Maraşlıydı; gözlerindeki ışıkta, dillerindeki türküde, birlikte Türkiye sevdasını seslendiriyorlardı.

Türküler bizi biz yapan, bizi başkalarından ayıran en kıymetli değerlerimizdendir. Kardeşliği, dostluğu, sevdalanmayı türkülerde bulmuşuzdur. Türkülerin her bir kelimesinde asıl özümüz saklıdır. Türkülerimizdeki birlik beraberlik, yürek, sevgi, bağ, duygu, vatan ve bayrak bütünlüğü gibi millî değerler, Anadolu'daki bin yıllık tarihimizin yansımalarıdır.