Adaylar açıklandı. Merakla beklenen süreç tamamlandı. Parti seçmenlerinde hangi parti olursa olsun adaylar için olumlu ve olumsuz karşılananlar oldu her zaman olduğu gibi.

Cumhur ittifakı ile Ak Parti ve Mhp hızlı bir şekilde seçim çalışmalarına başladı. Mhp Genel Başkan Yardımcısı Sefer Aycan aday adaylığı sürecinde memleketi Kahramanmaraş’ta nabız yoklayarak aday listesi için önemli bilgiler topladığı gözlerden kaçmadı. Kahramanmaraş’ta sahaya ilk inen Mhp oldu. Mhp’nin aday adayları sanki adaymış gibi çalışmalarını sürdürdüler. Ama Ak Partiye baktığımızda aday adaylarının 21 Mayıs’ta listelerin açıklanacağı günü beklediler. Aslında burada MHP sahaya erken inmekle avantajlı duruma geçti. Ve nihayetinde listelerin de açıklanması ile teşkilatlar sahaya inerek seçmenle buluşuyor. Kahramanmaraş geneline baktığımızda bayan seçmenlerin oy potansiyelinin önceki dönemlere göre biraz daha arttığı görülüyor. Haliyle erkek adayların bayan seçmenle fazla muhatap olamaması açığını malumunuzdur ki partilerin kadın kollarının kapatması gerekirken, hiçbir partinin kadın kollarını aktif bir şekilde sahada göremiyoruz.

Perşembe günü Radyomuz Fresh’te konuğum olan Ak Parti milletvekili adayı Ahmet Özdemir’le muhabbetimizde halkın çalışan, eksikleri tespit ederek yerinde müdahaleler yapan, sesimizi, ihtiyaçlarımızı en üst seviyeden aktaran milletvekilleri istediğini söylediğimizde bunun için güçleri yettiği kadar çalışacaklarını belirtirtti.

Diğer partilere gelecek olursak, çalışmalarına devam ettikleri, halkla bütünleştiklerini görüyoruz.

Tüm partilere ve emek verenlere başarılar diliyor, saygılar sunuyorum…