Kahramanmaraş’ta bulunan Batıpark Futbol Sahası yıllarca toprak zemindi, eski futbolcular buranın nasıl bir zemine sahip olduğunu gayet iyi bilirler. 2008 yılında Gençlik ve Spor İl Müdürü Ali İhsan Kabakçı’nın Müdürlük görevine başlaması sonrası Batıpark Futbol Sahası çimlendirilerek toprak zeminden kurtulmuş oldu ve o yıldan sonrada Kahramanmaraş’ta tesisleşme hamlesi başlatıldı. Bu tesisleşme hamlesinin başlatılmasındaki en büyük payda nitekim AK Parti Hükûmetinin yaptığı yatırımlardır.

***

Geriye dönüp baktığımızda Kahramanmaraş ve ilçelerine spor tesisleri yönünden:

90’lı yılların sonunda inşaatına başlanan ve bir türlü bitmek bilmeyen Vali Saim Çotur Futbol Sahası,

12 Şubat Stadının hemen karşısında bulunan eski tekel binası yerine Gençlik Merkezi, Vali Saim Çotur Spor Tesisleri içerisine futbol sahaları olmak üzere atletizm tartan pisti ve kapalı spor salonu, 12 Şubat Stadyumunun hemen yanı başında bulunan ve isminin merhum Gazeteci Osman Sayın’ın verildiği kapalı spor salonu, Kılavuzlu’ya su sporları tesisi, Doğukent futbol sahası ve tüm İlçelere gece ışıklandırmalı futbol sahaları yapıldı.

***

 Bütün bu çalışmalar son 11 yılda Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın destekleri ile Kahramanmaraş’a kazandırıldı.  Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın verilerine baktığımız zaman Kahramanmaraş’ın spor tesisleri bakımından ilk sıralarda olduğunu görüyoruz.

***

 Bundaki en büyük pay ise Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Ali İhsan Kabakçı ile ekibinindir.

Evet, Kahramanmaraş’a gerçekten son yıllarda yapılan spor tesisleri ile birlikte başarılı sporcularda çıkmaya başladı ve önümüzdeki yıllarda Kahramanmaraş bir spor şehri olma yolunda ilerliyor. Kısacası İl Müdürü Ali İhsan Kabakçı, bu şehir için çalışkan ve dürüst birisidir. Bazı Müdürler gibi ‘Salla başı, al maaşı’ demedi.