Şiir kitaplarını okumanın niteliği üzerine çokça düşünürüm .Metinlere gizlenen bilgi ve hikmeti bulmak içinde oldukça çaba harcar çoğu vakit bir şeyler bulamadığımı da görünce de şaşırırım.

Şiir nasıl okunmalı?

Yola çıkarken bazı tesbitlerim var:anlatım,buluş,imge ve ses.

Şiire açılan kapılarda ölçülerim belli bunlardan vaz geçmiyorum.Moder şiirin heyulasını avuçlarıma almak için çabalıyor bunun içinde gayret gösteriyorum.Kaotik düzleme gökkuşaklarının müjdesini nasıl muştulayabilirim?

İstanbul da Yediiklim in bürosunda Erkan KARA ile tanıştım o esnada iki kitabının takdim etti,teşekkür ederek aldım.Okuma sırasına koyduğum eserlerin vakti geldi ZAMAN KESİKLERİ,BİR AŞKIN ŞİİRİ kitapların bitirdim.

Kitaplarda Erkan ın şiir evrelerini araştırdım.

Zor yazan bir şair kendini aşırı zorluyor kelimelerle mücadele ederken harfler arasında yol bulmakta hayli çabalıyor ama nafile aradığı şiir ondan hayli uzakta!

Kesik anlamlar kırık cümleler yabancı dilden Türkçeye yapılan çevriler gibi bir metinle karşılaştım ,korktum .Erkan akıcı bir dili neden bulamıyor ?Su gibi akıp giden Türkçe neden hep bir çıkmazda ,zorlanıyor dahası kelimeler bir yerde sinip kalıyor.

Erkan ın şiirinde ortak kelimeler var bunlar;boşluk,melankoli ve nefs.

“yürek yalnız yapılan bir bahçe

nar gibi çokluk için de doğar da

insan için dekine ziyade dışındaki

çokluğa giden ,yazık ki bunu bilmez” (sh.23)

Bu satırları ve benzerlerini kitap ta defalarca okudum hayır şiir böyle yazılmamalı Erkan sahip olduğu kültürel birikimle daha yeni bir söyleyiş geliştirmeli ya da?

Tanımlar yapan karşılaştırmalarla dolaylı anlatımın etrafında dolanıp duran Erkan ın yazdıkları çokça işlenmeli ZAMAN KESİKLERİ nde bulduğu yol onu biraz daha ileri götürmeli.

Erkan KARA şiir dünyasında ne yapmak istiyor?İki kitabı okurken bu soru zihnimde döndü dolaştı.Kurmacalarını,zorlaştırılmış betimleyici kelimelerle vermeye çalışan Erkan ın işinin hayli zor olduğunu gördüm.

“irade bildiren davranışlardan,sana gelen sevgi nasıl ki yer den etkilenen bir hale geçiş”(Bir Aşkın Şiiri.Sh.18) ibaresini manzum olarak mı yoksa mansur olarak mı okumalıyım?Sorular hep sorular!

Erkan KARA bakalım yıllar içinde yola nasıl devam edecek.

Kutluyorum.