Tüp bebek ve tedavileri alanında Türkiye’nin önde gelen merkezlerinden biri olan ve Gaziantep’te faaliyet gösteren Umay Tüp Bebek Merkezi, birçok ilde düzenlediği bilgilendirme toplantılarına hız kesmeden devam ediyor. Seçkin kadrosu ile birlikte en yenilikçi teknolojik altyapısı ve uluslararası kalite standartlarındaki eşitlikçi hizmet anlayışıyla bölgesinde model, ülke genelinde de örnek alınan lider bir kuruluş olan Umay Tüp Bebek Merkezi yetkilileri, Saffron Otel’de düzenlediği bilgilendirme toplantısında Kahramanmaraşlılara önemli bilgiler verdi. Özel Umay Tüp Bebek Merkezi Medikal Direktörü Kadın Hastalıkları Doğum ve Tüp Bebek Uzmanı Prof. Dr. Hakan Kıran ve Klinik Laboratuvar Sorumlusu Embriyolog Hatice Bayram’ın konuşmacı olarak katıldığı programda konuşmacılar, kısırlık ve tüp bebek tedavi yöntemleri konusunda tamamen ücretsiz bir şekilde katılımcıları bilgilendirdi. Düzenlenen programa gösterilen ilgi ise Umay Tüp Bebek Merkezi yetkililerini sevindirdi.

KISIRLIK VE TÜP BEBEK TEDAVİ YÖNTEMLERİ ANLATILDI

Prof. Dr. Hakan Kıran’ın kısırlık ve tüp bebek tedavi yöntemleri hakkında sunumu ile başlayan toplantı, embriyolog Hatice Bayram’ın embriyoloji alanındaki sunumu ile devam etti. Bu sunumların bitiminde gelen soruları yanıtlayan Prof. Dr. Hakan Kıran ve Embriyolog Hatice Bayram, güncel bilgiler ve gelişmeler ışığında hastaların sorularını birebir yanıtladı. Her iki konuşmacının da özellikle vurguladığı bir konu vardı ki o da internet ortamındaki bilgi kirliliği konusu oldu. Bu tür toplantılarda hasta ile hekimin birebir karşıya gelebildiği ve hastaların sorularının interaktif şekilde yüzyüze yanıtlanabildiği ve doğru bilgiye direkt ve eksiksiz ulaşılabildiği vurgulayarak bu paralelde tüm soruları yanıtsız bırakmadı.

BİR KİŞİNİN MASRAFLARI UMAY TÜP BEBEK MERKEZİ’NDEN

Toplantı bitiminde ise birebir özel olarak uzman hekimler görüşme yapmak isteyen katılımcılarla görüşülerek özel soruları cevaplandırdı. Toplantıya katılan konuklardan bir kişinin ise tüp bebek tedavi maliyetlerinin Umay Tüp Bebek Merkezi tarafından karşılanacağının sözü verildi. Aynı günün akşamında ise Kahramanmaraş’ta görev yapan Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanları ile Üroloji Uzmanı hekimlerinin bir araya geldiği toplantı ve yemek programı düzenlendi. Umay Tüp Bebek Merkezi’nin uzman kadrosu ile Kahramanmaraşlı katılımcılar tüp bebek tedavileri konusunda bilgi paylaşımı ve güncel tedavi yöntemleri konusunda sohbet etme fırsatı buldu.

Gayet samimi ve güzel bir ortamda geçen toplantıların ardından Umay Tüp Bebek Merkezi’nin Kahramanmaraş programı sona erdi.

(Haber: Abdullah Hançer)

Editör: Mahmut Beyaz