Hükümetin sağlık alanında yaptığı yatırımlar ve yenilikler ile farklı bir boyuta geçerken, tek çatı altında toplanan sağlığın yeni patronunun kim olacağı gündemdeki sıcaklığını koruyor.

Kahramanmaraş Sütçü Üniversitesi (KSÜ) Diş Hekimliği Fakültesi eski Dekanı Prof. Dr. Mehmet Bekereci, Kamu Hastaneleri Birliği Genel sekreteri Semih Yancar, Halk Sağlığı Müdürü Ahmet Yener, İl Sağlık Müdürü Murat Coşkun’un sağlık müdürlüğü için isimleri geçiyor.

Öte yandan bu isimler arasında Kahramanmaraş Sütçü Üniversitesi (KSÜ) Diş Hekimliği Fakültesi eski Dekanı Prof. Dr. Mehmet Bekereci’nin kulislerde isminin sıklıkla duyulduğu öne sürüldü.

DÖNÜŞÜM NASIL OLACAK

694 sayılı KHK ile Sağlık Bakanlığında beklenen düzenleme geçtiğimiz hafta yürürlüğe konuldu. Türkiye Halk Sağlığı Kurumu ve Türkiye Kamu Hastaneleri Kurumu, Sağlık Bakanlığı hizmet birimleri haline getirildi. Bu iki kurum Sağlık Bakanlığında, Halk Sağlığı Genel Müdürlüğü ve Kamu Hastaneleri Genel Müdürlüğü olarak yapılandırıldı. İl Sağlık Müdürlüğü bünyesinde ihtiyaca göre halk sağlığı, kamu hastaneleri, ilaç ve tıbbi cihaz, sağlık ve acil sağlık hizmetleri ile personel ve destek hizmetlerini yürütmek üzere başkanlıkları kurulabilecek.

Haber: Emre Akkış

Editör: Mahmut Beyaz