Sağlık Kurumları istişare toplantısı yapıldı Kahramanmaraş İl Sağlık Müdürlüğü’nde ildeki sağlık durumunu incelemek adına istişare toplantısı yapıldı.

Kahramanmaraş’ta ki sağlık hizmetlerinin durumunu irdelemek. Sağlık Komisyonu ve Sağlık Bakanlığı’nın yapacağı yasal düzenlemelere ışık tutma ve önemli istişarelerde bulunma adına Sağlık Müdürlüğünde yapılan toplantıya, TBMM Sağlık Çalışma ve Aile Sosyal Politikalar Komisyon üyeliğini de yürüten Kahramanmaraş Milletvekili Dr. Mehmet İlker Çitil, İl Sağlık Müdürü Dr. Murat Coşkun, Halk Sağlığı Müdürü Dr. Ahmet Yener, Kamu Hastaneler Birliği Genel Sekreteri Uz. Dr. Semih Yancar ve Sağlık İdarecilerinin katıldı.

Değerlendirme ve İstişare toplantısında açılış konuşması yapan Kahramanmaraş Milletvekili Dr. Mehmet İlker Çitil, “Sağlık alanında 2002 yılında “Sağlıkta Dönüşüm” programı ile başlayan ve 2011 yılında 3’lü yapılanma ile devam eden çalışmalar neticesinde halkımızın sağlıkta memnuniyet oranı ciddi oranda artmıştır. Tabi bu çalışmalarımız sahadan gelen talepler doğrultusunda, insan odaklı devam edecektir. Buna rağmen çalışmalarımızda sahada karşılaştığımız sorunların çözümü konusunda yönetmelik, genelge ve hatta kanun önerileri tarzında sahayı iyi tanıyan sizlerden öneriler alarak bunu Komisyonlarımızda görüşmeyi hedefliyoruz” dedi. Milletvekili Dr. Çitil, Sağlığı daha ileri düzeye hep birlikte çıkaracaklarını belirtti. Ayrıca 1-7 Aralık Acil Sağlık Hizmetleri haftası münasebeti ile tüm Acil Sağlık Çalışanlarının haftasını tebrik eden Çitil, 24 saat kesintisiz halkın yanında olan sağlık çalışanlarına teşekkür etti.  Sağlık kuruluşlarından gelen yönetmelik, genelge ve kanunlar bazında değerlendirme ve çözüm önerilerinin yer aldığı sunum ile toplantı sona erdi.
Haber Merkezi

Editör: Mahmut Beyaz