Yaklaşık 6 yıl önce sağlık yapılanması kapsamında oluşturulan il sağlık müdürlüğü, halk sağlığı müdürlüğü ve Kamu Hastaneleri Birliği, sağlıkta aksaklık yaşanmaması için tek çatıya toplanmıştı. 3 kurumun tek çatı altında toplanması ile Sağlık Müdürünün kim olacağı merak konusu olmuştu. Kahramanmaraş İl Sağlık Müdürü olarak öne çıkan isimlerden Murat Coşkun, Halk Sağlığı Müdürü olarak Ahmet Yener ve Kamu Hastaneler Birliği Genel Sekreteri olarak Semih Yancar’ın adı geçiyordu. Önceki günlerde Sağlık Bakanlığı tarafından İl Sağlık Müdürü olarak Necip Fazıl Devlet Hastanesi Başhekimi Psikiyatri Uzmanı Dr. Ali Nuri Öksüz atandı.

TEK ÇATI ATAMASI HIZLANDIRILDI

Resmi Gazete’de yayımlanan 693 ve 694 sayılı KHK’lar ile sağlık, spor, eğitim ve yargı alanında önemli değişiklikler yapılmıştı. Buna göre, Sağlık Bakanlığı’nda yeniden tek çatı dönemi başlamış ve Halk Sağlığı Kurumu, Kamu Hastaneleri Kurumu, Başkanlık düzeyinden Genel Müdürlük seviyesine indirilmişti. Tek çatı sistemi ile Kahramanmaraş İl Sağlık Müdürü Olan Ali Nuri Öksüz, Manşet Gazetesine önemli açıklamalarda bulundu. Tek çatı sisteminin vatandaşa yarayacağını belirten Öksüz: “İnsanların sağlıktan faydalanmasında herhangi bir sıkıntı yaşanmayacak. Aksine bunun faydaları olacak, tek bir çatı sisteminden ötürü. Bundan sonra hem mali anlamda bu bizim elimizi rahatlatacak, hem de personeli daha rantabıl kullanmak adına elimizi rahatlatacak. Daha hızlı sağlık hizmeti vermemizi sağlayacak. Tek çatının avantajlarından olacak. Personeli daha iyi kullanabildiğiniz için personel eksiği olan yerlere daha çabuk ulaşacağız. Ve kurumların birleşmesi, kurumlar arasındaki bazı sıkıntılı durumları da giderecek. Tek çatı ve tek hami altında toplandığı için daha hızlı bir sağlık hizmeti olacak. Bizim hedefimiz de, Kahramanmaraş’a daha hızlı sağlık hizmeti vermek adına düşündüklerimiz var” şeklinde konuştu

15 YILDA SAĞLIK KALİTESİ YÜZDE 80’LERE GELDİ

Sağlık hizmetlerinin son 15 yılda büyük bir gelişme kaydettiğini belirten Öksüz, kalite ıskalasının her geçen gün arttığını söyledi. Sağlıkta memnuniyetin yüzde 30’lardan yüzde 80’lere çıktığına vurgu yapan Öksüz şöyle konuştu: “Biliyorsunuz son 15 yıldır sağlıkta gelişim aşamasını tamamladı. Artık kalite aşamasında, hem personel açısından hem de vatandaş açısından daha iyi adımlar atılacak. Mevcut yerelde eksikliklerimiz muhakkak var, çünkü eskiye baktığınız zaman sağlıkta memnuniyet son 15 yılda yüzde 30’lardan yüzde 80’lere çıkmış durumda. Bu çok önemli rakam. 50-60 puan artmış son 15 yılda. Biz bunu yüzde 90’ların üstüne çıkarmak hedeflerimizden biri. Kahramanmaraş’ta Necip Fazıl Şehir Hastanesi yöneticisi iken, acili yeniden düzenledik. Tüm hastanelerimizin acillerine daha çok önem vermek, daha iyi düzenlemeler yapmak ve Kahramanmaraş’a yeni yatırımlar kazandırmak olacaktır”

UZM. DR. ALİ NURİ ÖKSÜZ KİMDİR?

Uzm. Dr. Ali Nuri Öksüz, 1993 yılında Ondokuz Mayıs Üniversitesi Tıp Fakültesi’nden mezun oldu. Uzmanlık eğitimini 2013 yılında Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi Tıp Fakültesi’nde tamamladı. Ruh Sağlığı ve Hastalıkları uzmanı olarak Kahramanmaraş Necip Fazıl Şehir Hastanesi’nde görev yapan Öksüz, Necip Fazıl Şehir Hastanesi’nin başhekimliği görevlerinde bulundu. 25 yıllık doktorluk tecrübesine sahip olan Öksüz, 18 Ekim 2017’de Kahramanmaraş İl Sağlık Müdürlüğü görevine getirildi.

Haber: Mustafa Kılınç

Editör: Mahmut Beyaz