Öfkeli olduğumuz zamnalarda süreç genellikle şöyle işler bişeye kızmışızdır ve neticede biz haklıyızdır. Belki de kızdığımız olay bzizi olumsuz bir duruma sokmuştur. O an karşımızda olan herkes bişeyleri yanlış yapıyor gibi hissederiz ve sinir katsayımız daha da artar.

Ancak unutulmamalıdır ki öfke bir çok insanda iştah açıcı yönde etki yapar ve normalde tükettiğimiz miktarın üzerine çıkmamıza neden olur. Öfkelendiğimizde artan şey yalnızca tüketim miktarımız değil tüketim hızımızdır da aynı zamanda. Birey öfke anında ne yediğinin bilincinde olmaz. Kötü olan bir diğer taraf da yediklerinden hiç bir tat da almaz sadece o duygunun etkisiyle yemiş olmak için yer. Tükettiği besinler de genellikle kalori içeriği zengin olan kek, çikolata, hamur işleri gibi besin türleridir.

Ne diyetisyenliği yaptığım sürede ne de staj dönemlerimde asla şu cümleyi duymadım sevgili danışanlar; "hocam ben öfkelendim bu sebepten tabak tabak sebze yemeği yedim." bu sebepten öfkesini kontrol altında tutamayan insanların kilolarını da kontrol edemeyecekleri kanısına vardım.

Öfkeli olmak metabolizma hızını artırsa da gereksiz besin tükettirdiği ve mental yorgunluğa sebep olduğu için öfke kontrolünü kesinlikle öğrenmeliyiz.

Aldığınız enerji harcadığınız enerjiden fazla ise ve enerji açığı meydana getiremiyorsanız kilo veremezsiniz. Aksine almış bile olursunuz.

Bize düşen , yeterli ve dengeli beslenmeyi öğrenip, ihtiyacımıza göre beslenmek ve de sakin, anlayışlı bir insan olmayı başarmaktır.

SAĞLIKLI GÜNLER..