Kahramanmaraş'ta trafik kazası nedeniyle tedaviye alındığı hastanede beyin ölümü gerçekleşen 8 yaşındaki çocuğun organları ailesince bağışlandı.
 
Trafik kazası nedeniyle tedavi altına alındığı hastanede beyin ölümü gerçekleşen 8 yaşındaki ilköğretim 3. sınıf öğrencisi çocuğun organları 3 kişiye hayat verecek.

Kahramanmaş'ta 15 Ocak'taki trafik kazasında ağır yaralanan ve 112 Acil Servis ekiplerince Necip Fazıl Şehir hastanesine kaldırılan Aslan Gülbay'ın dün beyin ölümü gerçekleşti. Necip Fazıl Şehir Hastanesi Organ Nakil Koordinatörü Mehmet Ali Düzkale ile görüşen Gülbay ailesi, oğullarının organlarını bağışlama kararı aldı. Hastanede 3 saat süren operasyonun ardından Gülbay'ın karaciğer'i Malatya'ya, böbreklerinden biri Gaziantep'te nakil bekleyen bir hastaya gönderilirken, diğer böbreğin de nereye yollanacağıyla ilgili çalışmalar sürüyor.

Adana Başkent Üniversitesi Hastanesi Böbrek Nakil Sorumlusu Doç. Dr. Kenan Çalışkan, trafik kazasında küçücük bir çocuğu kaybetmenin üzüntüsünü yaşadıklarını vurguladı.

Çocuklarının kaybına rağmen başka insanları düşünen aileye insanlık adına teşekkür ettiğinin altını çizen Çalışkan, şunları söyledi: "Bu organlar pek çok yavrumuzda hayat bulacak. Eğer organlar alınmasaydı, birkaç saat sonra çürüyüp gideceklerdi ve hiç kimseye faydası olmayacaktı. Organların bağışlanması sayesinde yavrularımızın yüzünün gülmesini sağlayacağız."

Cuma Gülbay'ın kardeşi İlyas Gülbay da bağışlanan organlar sayesinde başka hayatlarının kurtulacağını söyleyerek, "İnsanların organ bağışına duyarlı olmaları gerektiği düşünüyorum. Ben şimdiye kadar çok üzülüyordum. Ama organ bağışını yaptıktan sonra Allah tarafından bir ferahlık geldi" diye konuştu. AA

Editör: Mahmut Beyaz