Kahramanmaraş’ın Çağlayancerit ilçesine Sağlık Bakanlığı tarafından yaptırılan Çağlayancerit Toplum Sağlığı Merkezi, 112 Acil Sağlık Hizmetleri Binası ve Aile Sağlığı Merkezi AK Parti Kahramanmaraş Milletvekili Dr. İlker Çitil’in katılımıyla vatandaşların hizmetine sunuldu.

Açılış konuşmasında Sağlık Bakanlığı’nın hizmet kervanına bir yeni tesis daha kazandırıldığını ifade eden Çitil, “Buraya gelip, bu eseri görünce duygulandım. Çok uzun bir süre geçmedi 2014, 2015 yılı dönemi içerisinde Çağlayancerit’imize kendine yakışan bir Aile Sağlığı Merkezi, Toplum Sağlığı Merkezi ve 112 Acil istasyon arayışımız vardı. Çeşitli yerleri gezdik dolaştık ve en uygun yerin burası olduğuna kanaat getirdik. Daha sonra kamulaştırma işlerini, tahsis işlerini hep beraber yürüttük. Öncelikle emeği geçen başta Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan, Başbakanımız, Sağlık bakanımız ve emeği geçen tüm arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum, tesisimizin Çağlayancerit’imize hayırlı ve uğurlu olmasını diliyorum” dedi.


 

YATIRIMLAR KATLANARAK DEVAM EDECEKTİR”

Etik ruh içerisinde Kahramanmaraş’a çok güzel hizmetler verildiğine değinen Çitil, şunları kaydetti: “2002’de özellikle iktidara geldiğimiz ilk yıllarda Türkiye’de sağlık sisteminde, hizmetinde medeniyet oranları yüzde 30’lardayken daha sonra yüzde 75’lere kadar çıktı. Türkiye ortalamamız yüzde 75, 76’dayken Kahramanmaraş’ımız da yüzde 85,8 ile Türkiye’de 8’inci olmuştuk. Aynı şekilde ekip arkadaşlarımız bu hizmeti vermeye devam ediyorlar. Hem Çağlayancerit’imizde hem diğer ilçelerimizde hem de Kahramanmaraş genelimizde sağlıkta altın payını Kahramanmaraş’ımız alıyor. Hem hizmet kalitesiyle, hem hizmet çeşitliliğiyle hem de yatırım alanında rahat bir şekilde ifade edebilirim. Geçen hafta Elbistan Devlet Hastanesini açtık, bugün Aile Sağlığı Merkezi, Toplum Sağlığı Merkezi ve 112 Acil istasyonumuzu açıyoruz. İnşaat halinde olan sağlık tesislerimiz var. Bundan sonra ki süreçte yatırım planına aldığımız sağlık tesislerimiz var. Biz bu hizmetlerimizi sadece sağlık alanında belirlemedik. Ulaştırmadan, bilim sanayi ve teknolojiye kadar. Tüm alanlarda hem ilimizi hem de ülkemizi dünya geneline göre çağ atlattık. Bundan sonra ki süreçte inanıyorum ki bu hizmet bu yatırımlar katlayarak da devam edecektir. Kıymetli vatandaşlarımız bizi takdir etmekle, yüceltmekle ve temsilci olarak Ankara’ya göndermekle ve ondan sonraki süreçte aynı 15 Temmuz’da olduğu gibi göğsünü siper etmekle bizlere güç vermekle yapıyorsunuz.”


 

BU BİR SİYASİ OLAY DEĞİLDİR”

16 Nisan’ın yaklaştığına vurgu yapan Çitil, referandum da halk oylamasında oylanacak sistemin bir siyasi olay olmadığına dikkat çekti. Çitil, “Önümüzde bir seçim var. Rahatlıkla konuşuyorum çünkü siyasi bir olay değildir. Ya da herhangi bir a, b, c partisi ile alakalı bir seçim değil. Bu sistemimizle alakalı bir seçimdir. Geriye baktığımızda Osmanlı döneminden bu yana kadar 5 tane anayasa değişikliği olmuş. Maalesef hepsi de olağanüstü nedenlerde olmuş. Ya bir savaş döneminde ya da bir darbe döneminde olmuş. 1923’te Cumhuriyetin kurulmasıyla birlikte tek parti dönemi 46 ve 50’de çok partili döneme geçmişiz. Ama vesayet ve baskıdan kurtulabilmiş miyiz? Hayır. Maalesef her zaman dış odaklı Türkiye’nin gelişmesini, daha ileriye gitmesini istemeyen ve her dönem geliştikçe bir takım olaylarla siyasi ve sosyal anlamda kaos oluşturmakla birlikte darbeler dönemi oluşturmuştur. Bundan sonra bu darbeyi engelleyecek sistemin dışardan müdahalelere imkânsız hale getirecek bir sistem arayışı ile birlikte 16 Nisan’da farklı bir sisteme geçiriliyor. Çünkü rejim değişikliğine tamamen bu sistem olabilir.


 

YENİ BİR SÜREÇ BAŞLAYACAK”

Sosyal medyalarda çok çığırtkanlık yapan gruplar var. Rejim meselesi diyorlar. Halbuki rejim ne demektir? Rejim devletin yapısıyla alakası bir olaydır. Bayrağıyla, toprağıyla, bölünmez bütünlüğü ve milletiyle. Allah’a şükür öyle bir şey yok. Rejimin adı belli Cumhuriyet. Biz sistem üzerine daha iyi nasıl olabiliriz, daha nasıl aktif, dinamik ve bürokrasilerden uzak bir sistem getiririz onun arayışı içerisindeyiz. Biliyorsunuz dünyada başkanlık sistemi, yarı başkanlık sistemi birde parlamenter sistem var. Biz parlamenter sistemiyle yönetilirken aslında 2007’de bunun ilk ayağını alarak Cumhurbaşkanlığını seçimle gelmesi üzerine bir gelişme oldu. Artık Cumhurbaşkanı seçimle geliyor. Yarı başkanlık sistemine geçtik bir nevi. İnşallah bundan sonra ki süreçte yeni Cumhurbaşkanlığı yönetim sistemi, yeni anayasa değişikliği ile birlikte daha etkin, hızlı, dinamik, aktif bir yapıya kavuşacağız. Vesayetlerini baskıdan uzak ve yeni bir Türkiye’nin çok daha ileri gideceği yeni bir süreç başlayacak. Bunu da sizlerden aldığımız güçlerle yapıyoruz. Buda ne demektir. Tabi ki sağlık da güzel hizmetler verdik. Milli eğitimde, ulaşım, bilim sanayi de çok güzel hizmetler, yatırımlar oldu ama bundan sonraki süreçlerde baskı sisteminden uzak daha etkin, daha hızlı hizmetler getireceğiz” ifadelerini kullandı.


 

ÖNEMLİ BİR SÜREÇTEN GEÇİYORUZ”

Ülkenin çok önemli bir süreçten geçtiğini kaydeden Çitil, konuşmasının devamında şunları söyledi: “Ülkemiz şuan çok önemli süreçten geçiyor. Dış mihraklar ve bazen kendini bilmez içeriden iş birlikçilerin dönem dönem bir takım hal ve hareketler içerisine girdiler. Bir dönüp geçmişimize baktığımızda gezi süreci, 6-7 Ekim Kobani olayları, 17-25 Aralık ve en sonunda bunu 15 Temmuz’da yapmaya çalıştılar. Bende sizlerin temsilcisi, seçtiğiniz bir milletvekili olarak o gün Türkiye Büyük Millet Meclisi çatısı içerisindeydim. Oraya toplandık çünkü en kötü dönemde bile TBMM çalışmış, hizmete devam etmiş. Ogün diğer milletvekillerimiz ile oradaydık. Kendi savaş uçaklarımız, tanklarımız ve silahlarımız tarafından bombalanacağımız aklımızın uçundan dahi geçmiyordu. Çünkü orada hem AK Partili, hem CHP hem de MHP ve tüm siyasi gruplardan milletvekilleri de var. Ama gözü dönmüş caniler, ihanet içerisinde olan durum maalesef Türkiye’nin gelişmesini istemeyen darbeyi bırakın Türkiye’yi işgal ortamına getirmeye çalışan o gün onlarda bize yaşattı. Allah’a şükür hem emniyet kuvvetlerimiz başta Cumhurbaşkanımız, Başbakanımızın dirayeti ile hem de Türkiye’nin dört bir yanından olmak üzere sizlerin canını ortaya koymasıyla onu savuşturdu. Tehlike bitti mi? Hayır. Sosyal ve siyasal anlamda Türkiye ne zaman gelişip yatırım almaya başladıysa gizli bir el geliyor kaos oluşturuyor ve darbeyi getiriyor. İnşallah bundan sonra ki süreçte sistemimizi de sağlamlaştırmakla birlikte bunların hiç biri olmayacak. Çünkü vesayet sistemi baskı sistemi kalkacak. Yönetimiz şeklimiz yargı, yürütme ve yasama tamamen kuvvetli bir şekilde yeniden şekillenecek. Hızlı, dinamik bir yapı olacak. Çünkü dünya çok hızlı bir süreçten geçiyor. Bundan sonra ki 15-20 yılda çok daha hızlı süreçten geçecek. Ancak bu hızlı sürece, hızlı sürece ayak uydurabilen entegre olan ülkeler ayakta kalabilecek.”


 

ÇAĞLAYANCERİT HALKIMIZA HAYIRLI OLSUN”

Geçen yıl başlanan binanın bu yıl bitmesiyle Çağlayancerit halkının hizmetine sunduklarını söyleyen Halk Sağlığı Müdürü Dr. Ahmet Yener ise, “Binamız tüm Çağlayancerit halkımıza hayırlı olsun. Toplum Sağlığı Merkezi ve 112 Acil Sağlık Hizmetlerimizin verileceği bir binadır. Toplam maliyeti yaklaşık 2 milyon TL’dir. Birinci basamak sağlık hizmetlerinin daha iyi ve modern binalarda hizmet vermesi çok önemlidir. Çünkü koruyucu sağlık hizmetleri her zaman tedavi edeceği hizmetlerden daha önemli ve önceliklidir. Çünkü hastalıkları önlemek için erken teşhis hem tedavi maliyetleri açısından hem de sağlıklı yaşam konforu açısından her zaman daha avantajlı ve önceliklidir. Sağlık Bakanlığımızın Sağlığa dönüşüm başlattığı son 15 yılda yapılanları sağlık alanında olan bu değişim ve dönüşümü zaten halkımız bunu yaşayarak görmektedir. Her türlü sağlık probleminizde ilk önce Aile hekiminize başvurunuz. Aile hekiminizin tavsiyeleri yönünde hareket ediniz. Şuanda dünyada, ilimizde ve ülkemizde en çok görülen hastalıklar kalp, damar hastalıkları ve kanserdir. O sebeple doğru beslenmeye ve her fırsatta hareket etmeye diyabet, tansiyon ve kanser taramaları yaptırmaya özen gösterelim. Ayrıca bu hizmetleri daha iyi yürütebilmek için köy sağlık evlerine atamalarımızı yapmış bulunmaktayız. Başka bir yatırım müjdesini de vermek istiyorum. İnşallah bu ay içerisinde Helete Düzbağ’ında ki aile sağlığı merkezimizin de binası da yapılacak ve yıl içerisinde tamamlanarak hizmete sunulacak. Tüm bu hizmetleri yaparken her zaman yanımızda olan başta Sağlık Bakanlığımıza, Valimize, milletvekillerimize ve ayrıca tüm sağlık çalışanlarına teşekkürler eder, hayırlı olsun derim” diye konuştu.

Törene, Ak Parti Kahramanmaraş Milletvekili Dr.İlker Çitil, Çağlayancerit Kaymakamı Oğuz Cem Murat, Çağlayancerit Belediye Başkanı Üzeyir Kızılseki, İl Sağlık Müdürü Dr. Murat Çoşkun, Halk Sağlığı Müdürü Dr. Ahmet Yener ve vatandaşlar katıldı.

Haber : Meliha Şeyda Akçakale

Editör: Mahmut Beyaz