Yaklaşık 30 yıl önce kalp kapakçığından ameliyat olan ve o günden bugüne geçen süre zarfında sürekli kalbinden sorun yaşayan Abdurrahman Gökkaya’nın bacaklarında ve vücudunun birçok yerinde şişlikler meydana geldi. Bunun üzerine önce çevre illerdeki hastanelere ardından da Ankara’da özel bir hastaneye tedavi için başvuran Gökkaya, 3’üncü kez kalp kapakçı ameliyatı olması gerektiği ancak bunun kendisi için ölümcül olduğu söylendi. Durum karşısında umudunu kaybeden Gökkaya, bir yakını aracılığıyla Tıp Fakültesi, Kalp ve Damar Cerrahisi Bölümü Öğretim Üyesi Dr. Öğr. Üyesi Erdinç Eroğlu ile tanıştı. Eroğlu, yaptığı tahlillerin ardından yıllardır kalp rahatsızlığı olan Gökkaya’yı ameliyat ederek, ‘Artık yapılabilecek bir şey yok’, ‘Ameliyatın ölümcül olur’ denilen Gökkaya’nın adeta tekrar yaşama tutunmasını sağladı.

ÇOK ZOR BİR AMELİYATTI AMA BAŞARDIK”
Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Kalp ve Damar Cerrahisi Bölümü Öğretim Üyesi Dr. Öğr. Üyesi Erdinç Eroğlu, “Hastamız yaklaşık 30 yıl önce kalp kapağı ameliyatı olan bir hastamız. Bundan 24 yıl sonra da tekrar ikinci kalp kapağı ameliyatı oluyor ve bu sürecin ardından bir yıldır şiddetli nefes darlığı, karın şişliği, bacaklarında şişlikler meydana geliyor. Kendisine 3’üncü kap kapakçığı ameliyatı olması gerektiği söyleniyor. Çevre illerde ve en son gittiği Ankara’da bir özel hastanede tüm işlemleri yapılıyor. Kendisine ameliyat olamayacağı, artık yapılabilecek bir şeyin olmadığı ve ameliyat olursa da öleceği söyleniyor. Bunun üzerine hastamız büyük bir umutsuzluğa kapılıyor. Daha sonra hastamız bir tanıdık aracılığıyla bana ulaştı, bende hastanın tüm tetkiklerine ve tahlillerine baktıktan sonra hastanın ameliyat olabileceği, ameliyattan da fayda görebileceğini kendisine söyledim. Kendisi de bana inandı. Ameliyat olmaya karar verdi. Bizde kendisinin 3’üncü kalp ameliyatı yaptık. Çok zor bir ameliyattı ama hastamızın ameliyatı çok güzel geçti. Kendisi de bu ameliyattan çok fayda gördü. Dün itibariyle de servisimize çıkarttık. Serviste kendisini yürütüyor. Her şey yolunda. Nefes darlığı ve şişlikleri geçti. Son derece memnunuz. Burada ilimizde bu şekilde olan tüm hastalarımıza biz üniversite olarak hizmet vermeye devam ediyoruz. Hastalarımızın il dışına gitmelerini istemiyoruz. Bu konuda üniversite olarak elimizden gelen her şeyi yapıyoruz” şeklinde konuştu.

BAŞKA ŞEHİRLERE GİTMEYE GEREK YOK”
Rahatsızlık yaşayan vatandaşları Araştırma ve Uygulama Hastanelerine beklediklerini ve artık başka şehirlere gitmeye gerek kalmadığını söyleyen Eroğlu, “Üniversitemizde büyük bir atılım var. Çok ciddi anlamda altyapımız var. Üniversite olarak diğer büyük üniversite hastanelerindeki hemen hemen tüm tıbbi cihazlar var. Tabii bununla beraber tüm bölümlerimizdeki hocalarımızda yeni katılımlarla beraber dünyada hangi ameliyatlar hangi tıbbi tedaviler yapılıyorsa üniversitemizde onların hepsini yapmaya çalışıyor. Bizde kendimizi bu konuda geliştiriyoruz. Her geçen gün bilgimize bir şeyler katmaya çalışıyoruz. Çünkü memlekete hizmet etmek bizim amacımız” ifadelerini kullandı.

Haber: Emre Akkış

Editör: Mahmut Beyaz