Yaklaşık 2 yıl önce kurulan ve kurulduğu günden bu yana da Başkan Hanifi Çöplü öncülüğünde yardıma muhtaç olan insanlara düzenlediği kampanyalarla yardım elini uzatan KABÖDER Derneği, Türk Kızılayı ile işbirliğinde şimdi de kalbinde doğuştan 3 delik olan ve Adana’da tedavi gören 3 yaşındaki Ali Eymen bebek için harekete geçti. KABÖDER Derneği “Bugün bana gerek olan, yarın sana da gerek olabilir”, “İlik nakli bekleyen Ali Eymen’e destek için; Hep Birlikte El Ele Kan Bağışına” şeklindeki sloganlar ile Özel İdare İş Merkezi önünde minik Ali Eymen için kan bağışı kampanyası başlattı.

TÜRKİYE GENELİ 3 BİN 600 LÖSEMİLİ HASTAMIZ VAR’
Konuyla ilgili bilgilendirmelerde bulunan Kızılay Kan Bağışı Merkezi Müdürü Okan Erdoğan, Türkiye genelinde şu ana kadar bin eşleşme yakaladıklarını ifade ederek, 250 lösemili çocuğun kök hücre naklini gerçekleştirdiklerini kaydetti. Erdoğan, “Şu anda Ali Eymen bebek adı altında başlatılan ama Türkiye’de ki bütün lösemili çocuklara umut olacak proje kapsamında kök hücre bağışları alıyoruz. Şu anda 3 bin 600 tane lösemili hastamız kemik iliği bekliyor ve bunlardan birisi de Ali Eymen bebektir. Aldığımız kök hücre numuneleri ile uyum sağlanırsa kök hücre bağışını gerçekleştireceğiz. Türk kök Sağlık Bakanlığı ile Türk Kızılayı arasında ortaklaşa yapılıyor. Bu kapsamda Türkiye genelinde şimdiye kadar bin eşleşme yakaladık, 250 çocuğumuzun da kök hücre naklini gerçekleştirmiş durumdayız” dedi.

HEDEFİMİZ BAĞIŞCI SAYISINI ARTTIRMAK’
Kampanyanın içeriğiyle ilgili bilgiler veren KABÖDER Başkanı Hanifi Çöplü, geçen haftaki kampanyada bir günde 100 bağışçı bulduklarını, bugün ise bu sayıyı daha da arttırmak istediklerini söyledi. Çöplü, “Bugün Özel İdare İş Merkezi önünde Ali Eymen bebek için kan bağışı standı açtık. Bu standı geçen haftalarda da yine açmıştık. Aslında bu yaptığımız şey sadece Ali Eymen için değil, diğer ilik nakli bekleyen çocuklarımız içinde bu stant açıldı. Bu stantta insanlardan 3 tüp kan alıp kök hücre bağışçısı olmasını istiyoruz. Geçen haftaki kampanyamızda bir günde 100 insanımız kan bağışında bulunmuştu. Bugünde aynı sayının daha yukarılara çıkmasını istiyoruz. İnsanlar anladıkça bilgileniyor. İnsanlara kök hücre bağışı, ilik bağışı deyince sanki ameliyat olunacağını zannediyorlar. Ama insanlarımız sadece 3 tüp kan verecek. Tüm Türkiye’de belli bir sayıda lösemi hastamız var ve bu çocuklarımızın hepsi ilik nakli bekliyor” ifadelerini kullandı.

Haber: Emre Akkış

Editör: Mahmut Beyaz