Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi Yenidoğan Yoğun Bakım Ünitesi’ne Kahramanmaraşlı iki hayırsever kadından dev bağış geldi. Kahramanmaraşlı hayırseverler Yaşar Erayman ve Işık Çalık, yaptığı 10 kuvöz bağışıyla KSÜ Araştırma ve Uygulama Hastanesi Yenidoğan Yoğun Bakım Ünitesi’nin 30 olan kuvöz sayısını 40’a çıkarttı. 30 kuvöz sayısıyla geçtiğimiz yıl yaklaşık 600 olan yatış sayısının eklenen kuvözlerle birlikte 900’e çıkacağı öngörülürken, kuvöz bulunamaması nedeniyle Kahramanmaraşlılar, başka şehirlere gitmek zorunda kalmayacak. 10 adet kuvözü alarak KSÜ Araştırma ve Uygulama Hastanesi Yenidoğan Yoğun Bakım Ünitesi’ne bağışlayan Yaşar Erayman ve Işık Çalık’a hem teşekkür plaketi vermek hem de devir teslim töreni düzenlemek amacıyla KSÜ Araştırma ve Uygulama Hastanesi Konferans Salonu’nda tören düzenlendi. Düzenlenen törende KSÜ Rektörü Niyazi Can tarafından hayırseverler Yaşar Erayman ve Işık Çalık’a plaket verildi.

600 OLAN YATIŞ SAYISI 900’E ÇIKACAK”

Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi’nin diğer bölümlerini önemsedikleri kadar Araştırma ve Uygulama Hastanesi’ndeki gelişmeleri de takip ettiklerini belirten Rektör Prof. Dr. Niyazi Can, Erayman ve Çalık ailelerine yardımlarından dolayı teşekkür etti. Yeni kuvözlerle birlikte yılda 300’den fazla bebeğin yatış yapacağını belirten Can, “Üniversitemizdeki Mühendislik, İktisat, Ziraat, Orman ve Fen Edebiyat Fakültelerindeki disiplinlerle ilgili gelişmeleri önemsediğimiz gibi Araştırma ve Uygulama Hastanemizdeki gelişmeleri de takip ediyoruz. Kendileriyle ihtiyaçlarımızı paylaştığımız Erayman ve Çalık aileleri bizlere hastanemizin Yenidoğan Bölümü’ne 10 tane kuvöz hediye ettiler. Bu da hastanemizde her yıl 600 yatış varken, bu sayının yeni kuvözlerle birlikte 900’e çıkacağını gösteriyor. Bundan sonra ailelerimiz ve bebekleri başka illerde kuvöz arama telaşına girmeyecekler. Üniversitemiz hastanesinin o bölümünün yüzde 30 geliştiğini gösteriyor. Tabi biz orta büyüklükte bir toplantıyla mutluluğumuzu ailelerimizle paylaşmak istedik. Eğitim ve sağlık vazgeçilmez iki değerdir. Sağlıklı bedenlerle ancak insanlar kendilerinden beklenen hizmetleri üretebilirler. Sağlık olmadığı zaman bizim dünya kadar gelirimiz de olsa, dünya kadar mülkümüzde olsa bunun hiçbir anlamı yoktur” dedi

SAĞLIĞA YAPILAN YAPILAN YATIRIM EN BÜYÜK YATIRIMDIR”

Sağlığa yapılan yatırımın en büyük yatırım ve hayır olduğunu belirten Rektör Can, “İnşallah bizler de kendi çapımızda, kendi bütçemiz oranında bunun yapmaya devam edeceğiz. Bu bakımdan değerli ailelerimizi yürekten tebrik ediyoruz. Büyük bir duyarlılık ortaya koydular. Sağlık hizmetinde kullanılmak üzere daha önce 6 denildi, 8 denildi, sonrasında ise 10 kuvözü üniversitemiz hastanesinin kullanımına bağışladılar. Böylece benim bildiğim kadarıyla 10 anne, 10 aile ilk doğduğunda bebeğiyle hastane aramaktan kurtulmuş oldu. İnşallah hayır sahibi ailelerimizin hayırları sayesinde kıyamete kadar bu kuvözler kullanıldığı sürece eş değerde dua edilecek ve amel defterine sevap yazılacaktır. Tabi ki bizler inanan insanlarız, amel defteri kıyamete kadar kapanmayacak üç kitleden bir tanesi de insanların hizmetine bu tür hayırlar yapılmasıdır. Keşke bu tür hayırları yapmak hepimize nasip olsa. Hepimiz kendi bütçemiz nispetinde eğitim olsun, sağlık olsun şehrimizin başka ihtiyaçları olsun bu konulardaki hayırlarınızı Allah bizlere yapabilme cömertliği ve zenginliği versin. Cenab-ı Allah hayırsever vatandaşlarımızın hayırlarını kabul etsin İnşallah. Hastanemizde her hafta ve her ay bu tür güzellikler olacak ve bu güzellikleri İnşallah sizlerle paylaşacağız” ifadelerini kullandı.

300 AİLE FARKLI ŞEHİRLERE GİTMEYECEK”

KSÜ Tıp Fakültesi Başhekimi Ökkeş Bilal ise yaptığı açıklamada, yeni gelen kuvözlerle birlikte yaklaşık 300 ailenini şehir dışına gitmek zorunda kalmayacağını belirterek, “Erayman ve Çalık ailesinin hastanemize yapmış oldukları bağışlar çerçevesinde gerçekleştireceğimiz kuvöz devir teslimi için burada bulunuyoruz. Hastanemize olan duyarlılıklarından ve değerli katkılarından dolayı herkese teşekkür ediyoruz. Başta hayırsever teyzemize, büyük emeği olan rektör hocamıza da teşekkür etmek istiyorum, karşı firmayla epey bir pazarlık yaptı. İnşallah hastanemizde bu gibi çalışmalar artarak devam edecek. Kahramanmaraşlı hemşerilerimiz gücü yettiği ölçüde bize yardımda bulunacaklar. Yeni doğan çocuk ünitemiz bizim 30 yatak kapasiteliydi, şuanda yapılan yardımla 40 yatak kapasitesine çıkardık. Bunun mutluluğunu yaşıyoruz. Bu demek oluyor ki geçen yıl 600 yatışı herhalde üçte bir daha artırırsak 900 yatış olacak bir yılda. Tabi bu da daha az ailenin şehir dışına gitmesini sağlayacak. Yeni doğan ünitemizde 500 gram yaşayan bebeklerimiz var, ayrılmış siyam ikizlerimiz var, bunlar gerçekten çok mutluluk verici şeyler. Bunların daha da artacağına inanıyoruz. Her şey halkımızın bir nebze de olsun rahat ettirebilmek için” açıklamalarında bulundu.

BÖYLE BİR BAĞIŞ YAPMAKTAN MUTLUYUM”

Hayırsever Işık Çalık’la birlikte 10 adet kuvözü KSÜ Yenidoğan Yoğun Bakım Ünitesi’ne bağışlayan Yaşar Erayman, plaket takdimi sırasında duygulandı. Kısa bir konuşma yapan Erayman, “Böyle bir bağışı yapmaktan dolayı çok mutluyum. Artık burada daha fazla bebeğimiz kuvözde kalma imkanı bulacaklar. Bize bu imkanı veren KSÜ Rektörü Niyazi Can’a teşekkür ediyorum” dedi.

(Haber: Ahmet Güneçıkan)

Editör: Mahmut Beyaz