Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Opr. Dr. Semih Yancar, 2017 yılında kamu hastanelerine başvuran hasta sayısı ile ilgili gazetemize bilgilendirmelerde bulundu. Kamu Hastaneleri Birliği olarak 10 tane tesislerinin olduğunu ifade eden Yancar, bir aylık dönemde hastanelere çok ciddi sayıda başvurunun olduğunu kaydetti. 2016 yılında il genelinde toplam 5 milyon 100 bin hasta başvurusunun olduğunu söyleyen Yancar, 2017 yılında da bu trendin aynı şekilde devam ettiğini belirtti. Her geçen gün başvuru sayılarının arttığına dikkat çeken Yancar, bu kapasiteyi karşılamak için çeşitli birimler açmaya devam ettiklerini söyledi.

CİDDİ BOYUTLARA ULAŞAN HASTA BAŞVURULARIMIZ VAR’
Kahramanmaraş’ta kamu hastanelerine ciddi boyutlara ulaşan hasta başvurularının olduğunu dile getiren Yancar, sözlerinin devamında şunları dedi: “Kahramanmaraş Kamu Hastaneleri Birliği olarak 10 tane tesisimiz var ve ciddi boyutlara ulaşan hasta başvurularımız var. 2017 yılının ilk bir aylık döneminde 491 bin hasta başvurumuz oldu. Bu oran her geçen gün artıyor. 2016 yılına baktığımız zaman hasta sayımız 5 milyon 100 bin rakamına ulaşmıştı. 2015’e göre hasta sayımız artmıştı. 2017’de de bu trend aynı şekilde devam ediyor. Tabii kış ayları olması sebebiyle ciddi hasta başvuru sayılarımız var. Hastalarda hastanelerimizden memnun ki her geçen gün bize başvuru oranları artıyor. Bizde bu kapasiteyi karşılayabilmek için çeşitli birimleri açmaya devam ediyoruz. Yoğun bakımlarımızı ideal hedeflere ulaştırdık. Yoğun bakımlarda 2013’te 9 bin hasta yatırırken 2016’da bu sayı 18 bine çıktı.”

491 BİN HASTANIN 260 BİNE YAKINI NECİP FAZIL’DA BAKILDI’
491 bin hastanın 260 bine yakınının Necip Fazıl Şehir Hastanesi’nde bakıldığını söyleyen Yancar, son olarak sözlerine şunları ekledi: “Bizim lokomotif hastanemiz Necip Fazıl Şehir Hastanesi’dir. Bu 491 bin hastanın 260 bine yakını Necip Fazıl’da bakıldı. Mevcut üniversiteden gelen, üniversitenin bazı işlerini de bizim yapmamız sebebiyle ciddi bir hasta sayısı var. Örnek olarak tıbbi onkoloji tedavi merkezini açtık. Bundan dolayı da hasta sayımız gittikçe artıyor.”

Haber: Emre Akkış

Editör: Mahmut Beyaz