Koronavirüsle mücadelede önemli bir noktaya geldik. Bakıldığı zaman vaka ve hayatını kaybedenlerin sayısında azalmalar görüyoruz. Bu sevindirici durum alınan tedbirlerin ne kadar önemli olduğunu gösteriyor. İnsanlarda bu tedbirleri gerek kendisine bulaşma korkusuyla gerek başkalarına bulaştırırım gerekse de kolluk kuvvetlerinin ceza-i işlem yapacağı korkusuyla uyuyor.

Bu dediklerim arasında benim hangisinden daha çok korktuğum için koronavirüs tedbirlerine uyduğumu soracak olursanız bana bulaşmış virüsü başkasına bulaştırırım korkusuyla.

Tabi değerlerinden de korktuğumu belirtmek isterim.

Verilen mücadelede sağlık çalışanlarının verdiği mücadele çok önemli. Zaten millet olarakta sağlık çalışanlarımıza gerekli değerin verildiğini düşünüyorum. Tabi ufak tefek ek ödemelerle ilgili sıkıntılar yaşadıklarını MHP Kahramanmaraş Milletvekili Sefer Aycan aracığılı ile öğreniyoruz. Yükseköğretim Kurumuna yaptığı En son ki soru önergesinde de devlet üniversitelerine alımların üniversitelerin kendi bünyelerinde yapmasının sağlık çalışanları arasında huzursuzluk oluştuğunu belirtmişti. Ama genel olarak bakıldığı zaman çok önemli teknik sıkıntılarının olmadığını düşünüyorum ve öyle temenni ediyorum. Sefer Aycan’a değinmişken kendisinin de bir sağlıkçı olduğunu biliyoruz sağlık alanındaki mücadele takdire şayan. Özellikle gerek Türkiye Büyük Millet Meclis’inde düzenlediği basın toplantılarıyla gerekse de B:akanlıklara ilettiği soru önergesiyle seçim bölgesi olan Kahramanmaraş ilgili sağlık alanındaki sorunları başta olmak üzere bir çok sorunu gündeme getiriyor.

Koronavirüs gündemimiz evet bununla ilgili bir çok yazı kaleme alında ve bende bir çok kere aldım. Koronavirüsün yayılımını önleme en az hasarla bu beladan kurtulmak için devletin ve sağlık çalışanlarının verdiği mücadelenin yanında bizlerinde bu tedbirlere uymamız gerekiyor. Baktığımız zaman bir çoğumuz bu tedbirlere uyarken virüs tedbirlerine uymayanlarında mevcut olduğunu görmekteyiz. Bunun nedeni fazla ciddiye alınmamasından bana bir şey olmaz düşüncesinden. Allah yardımcımız olsun.

Geçtiğimiz 14 Mayıs’ta Eczacılar günüydü. Eczanecilere de değinmek gerekirse onlarında verdiklerini mücadeleyi pek fark etmesekte onlarda bu süretçe ellerinden geleni yapıyor ve yapmaya devam ediyorlar.