Güzel ülkemizde neredeyse son 10 yılımızı maalesef ki seçimlerle geçirdik. 10 yılda 10’dan fazla seçim nedeniyle sandık başına gittik. Oy kullanmamız, vatandaşlık görevini yerine getirmemiz, bizleri kimin yöneteceğini kendimiz seçmemiz güzel ama bu seçimler öncesinde partilerin seçim kampanyalarının gürültü ve görüntü kirliliği bizleri yordu. Buranın altını çizmek istiyorum, bizi aslında seçimler yormadı, partilerin gürültü ve görüntü kirliliği yordu. Tabi burada en can alıcı noktalardan birisi de çevre. Bugün poşetlerin parayla satın alınacağını konuşurken, seçim kampanyalarında da israfın önüne geçilmesi gerekiyordu. Hele de sosyal medya insanları bu kadar etkisi altına almışken bunu fırsata dönüştürüp israf yaptıran her şeyden vazgeçmeliyiz.

Bu noktada ilk adım AK Parti’den geldi. Geçtiğimiz günlerde gündemi de takip etmemiz dolayısıyla AK Parti Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısı’nda yaptığı konuşmayı dinleme fırsatı bulduk. Cumhurbaşkanı Erdoğan konuşmasında özellikle yerel seçimler için çevre ve gürültü kirliliğine yol açan unsurların AK Parti’nin kampanyasında olmayacağına dikkat çekti. Bu durum da bizi oldukça sevindirdi. Çocuklarımız gürültü kirliliğinden artık etkilenmeyecek.

Geçmişten bugüne yerleşen seçim kampanyası anlayışının değişeceğine dikkat çeken Cumhurbaşkanı Erdoğan, ayrıca seçim dönemlerinde cadde, sokak, elektrik direkleri ve parti binalarına varıncaya kadar her yerin parti bayrakları, afiş ve pankartlarla donatıldığını hatırlattı.

Açık hava reklamcılığı, yazılı-görsel medya ve internet yayıncılığı gibi mecraların partilere ve adaylara çok geniş iletişim imkanları sunduğunu dile getiren Erdoğan, sözlerinin devamında da şu ifadeleri kullanmıştı, “Eski tarz kampanya yöntemleri artık şehirlerimizi kirleten, milletimizin de tepkisine yol açan bir hale geldi. AK Parti olarak 31 Mart 2019 seçim döneminden başlayarak gürültü ve görüntü kirliliği oluşturan propaganda yöntemlerini tamamen terk ediyoruz. Çevreye ve insana saygılı bir seçim kampanyası yürütme kararı aldık. Sadece parti teşkilatlarının ve seçim koordinasyon merkezlerinin olduğu yerde bayraklarımız, afişlerimiz asılabilir. Bunun dışında hiçbir yerde parti teşkilatlarımız bu tür görüntü kirliliğine asla müsaade etmeyecek ve belirlenen saatler dışında da asla otobüs dolaştırmayacak. Böylece partilere ve adaylara çok ciddi her yönüyle maddi ve manevi maliyet getiren, şehirlerimizi plastiğe ve kağıda boğan önemli bir israf kaleminden de hep birlikte kurtulmuş olacağız. Tasarruf diyoruz ya tasarrufu sadece devlette, kamuoyunda aramayalım, işte burada da tasarruf, bunu yapmamız lazım.”

İşte bizim de halk olarak istediğimiz buydu. Şimdi diğer partiler bu konuda ne diyecekler, ben asıl bunu merak ediyorum. Lütfen bu konuda hepiniz el ele verin ve bizi hem gürültü hem de görüntü kirliliğinden kurtarın...