Saçlarımızın sağlığı, aslında hayatımızın ne kadar sağlıklı olduğunun da bir yansımasıdır. Genetik özelliklerimizin zararlı etkileri olabilir, fakat sağlıklı bir hayat tarzı ile bu etkilerin daha kötü koşullara dönüşmesini engelleyebiliriz. Saçlarımıza iyi bakmak, vücudunuzun herhangi bir tarafına iyi bakmak kadar önemlidir. Saçlarımız çoğu zaman kirlilik ve kimyasal ürünlere maruz kaldığı için fazladan bir bakıma ihtiyaç duyar. İşte tamda bu noktada saçlarımıza çok iyi bakmamız gerekir. Saç bakımında ben evde kendime özel bazı yöntemler uyguluyorum. Hadi bakalım bu tarifleri sizlerle de paylaşayım ve sizde kendinize ve saçlarınıza bakım yapın ve şımarın!
3 yemek kaşığı karbonat ile biraz suyu karıştırın ve saçlarınızı şampuanladıktan sonra bu karışımla birlikte durulayın. Son durulamayı yapmadan önce 5 dakika bekleyin. Bu uygulama ile, saçlarınızda biriken saç ürünü ve şampuan fazlalıklarından kurtulacaksınız.
Saçlarınızı nemlendirmek ve parlatmak için zeytin yağı birebirdir. Daha etkili sonuçlar almak için zeytinyağını bal ile karıştırabilirsiniz. İhtiyacınız olan tek şey küçük bir bardak zeytinyağı. Saç uçlarınıza ve ortalarına elinizle sürdükten sonra 2 saat bekleyin ve sonrasında saçlarınızı şampuanlayın.

Saç dökülmesine karşı uygulama

Her zaman kullandığınız saç kreminizden bir bardak alın ve 2-3 yemek kaşığı bal ile karıştırın. Bu karışımı ıslak saçınıza dengeli bir şekilde dağıtın. 30 dakika bekleyin ve iyice durulayın. Bu karışım, saçınızın üst derisini kaplayarak, saçlarınıza harika bir parlaklık verecek.