Büyükşehir Belediyesi projelere hız verdi. Kahramanmaraş'ın bir çok yeri uzun zamandır vatandaşların istediği şantiye görüntüsüne büründü.

Trabzon Caddesi yayalaştırma çalışmaları, demokrasi meydanındaki düzenlemeler, Karamanlı Körprülü Kavşak çalışması, Kuzey Çevre Yolu projeleri halihazırda devam eden ulaşım projeleri. Daha önceki yazılarımda da yazdığım yap-boz tekniğinden vazgeçilmeli artık. Yapılan projelerin uzun soluklu, bu kadar yatırıma, emeğe değer şekilde yapılması gerekiyor. Demokrasi Meydanı 3. kez değiştiriliyor. Büyüklerimizle ortamlarda buluşmalarımızda elbette karşılaştıkları sorunları bizlerle paylaşıyorlar. Mütaahhitlik problemlerinden, projeler için yüklenici firma bulmakta zorlandıklarından bile bahsediyorlar. Örneğim üniversite kavşağı projesinin aylarca durduğu zamanlar yine mütaahhit firmalardan kaynaklanan sıkıntılardı. Yine yöneticilerin de yetkin firmalar bulma açısından bu önemli projeleri ehil ellere teslim etmeleri büyük önem arz ediyor.

Demirciler Çarşısında yapılan yenileme ve düzenleme çalışmalarının ne kadar başarılı olduğunu hep söylüyoruz. Belediye Çarşısından çıkan turistlerin hoş olmayan bir çarşı görüntüsünden kurtarıldığı, hem modern hem nostaljik bir havayla yenilenen çarşının, Kahramanmaraş'a gelenlerin bol bol gezerek anı biriktirdiği, fotoğraf çektirdiği bir yer olması çok güzel. Eğer Dulkadiroğlu Belediyesi'nin yine tarih kokan yenilemelerle hazırlayacağı bu projeler de hayata geçerse modern şehircilikle tarihin harmanlandığı bir süreç başladı ve devam ediyor. Bu gerçekten de hem ruhumuzu, hem göz zevkimizi okşayacak, hem de şehre gelecek turistler açısından elimizi güçlendirecektir. Çarpık kentleşmenin çok fazla olduğu, yatırımların bu çarpık binalar arasında kaybolmaması içinde gerekli düzenlemeler için istimlak çalışmaları yapılmalı bizce. Bürokrasi engellerinin bir an önce aşılarak özellikle Germenicia antik kentin kültür turizmine kazandırılmalı.

Ama yine de bana soracak olursanız öncelikli olarak şehre gelenlerin, bu şehirde yaşayanların hafızalarında kalacak projeleri bir an önce bitirirdim. Yollar, çözümler elbette önemli ama hizmet açısından çok da akılda kalır olmaz. Bu şehirde yaşayan bir vatandaş olarak Teleferik projesinin, Yapay Plaj projesinin çok daha hafıza kalır projeler olduğunu söyleyebilirim. Çünkü hem icraat açısından çok farklı, bölgesinde bile olmayan güzel projeler.

Eğer erken seçim olmazsa yaklaşık 1,5-2 senelik bir sürede tamamlanırsa harika olur. Ama yine söylediğim gibi projeler geçici değil uzun süre kalıcı olması mantığıyla yapılırsa zaman, para, emek üçlüsünün boşa gitmesi önlenerek herkese fayda sağlar.

Not : Tüm İslam Aleminin ve Kahramanmaraşlıların mübarek Ramazan Ayını tebrik eder, hayırlara vesile olmasını dilerim