AK Parti Kahramanmaraş Milletvekili Ahmet Özdemir, A Haber’de yayınlanan ve sunuculuğunu Cansın Helvacı’nın yaptığı ‘Ajans Bugün’ programına canlı yayın konuğu oldu. Programda gündeme ilişkin önemli açıklamalarda bulunan Özdemir, maket uçaklarla gerçekleştirilen saldırılara değindi. Türkiye’nin artık anlık istihbaratlarla değil, milli istihbaratıyla güçlü bir ülke konumuna geldiğini ve yine kendi milli savunma teknolojileriyle terörle mücadeleyi bitirme noktasında olduğunu söyleyen Özdemir, bunun farkında olan küresel güçlerin Türkiye’yi güçsüzleştirme çabası içerisine girdiklerini ifade etti. Sözlerinin devamında İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a ‘Netanyahu’ benzetmesini de değerlendiren Özdemir, “Bunun akıllı izah edilebilecek bir yanı yok. Bunlar Türkiye’nin geleceğini ve güçlendiğini göremiyorlar” şeklinde konuştu.

“TÜRKİYE DÜNYADA SÖZ SAHİBİ BİR ÜLKE”
Özdemir, konuşmasının devamında şu ifadelere yer verdi: “Türkiye güçleniyor, güçlendikçe dünyada söz sahibi bir ülke haline geliyor. Türkiye’nin söz söyleme kapasitesi arttıkça Türkiye’ye karşı girişilen etkisizleştirmeye yönelik çabalarda çeşitleniyor. Savunma Bakanlığı ekiplerimiz maket uçaklar üzerinde incelemeler yapıyor. Dünyanın birçok yerinde Türkiye’nin burada güçlü olmasını istemeyen küresel güç unsurları Türkiye’nin elini zayıflatmak için gayri meşru yollara başvuruyorlar. Ama bunun bir getirisi olmayacak. Çünkü dünyada şunun farkına vardı; Türkiye belli bir süredir anlık istihbarat değil, kendi milli istihbaratıyla terörle mücadele ediyor ve kendi milli savunma teknolojileriyle terörle mücadele ettiği için ithal istihbarat ve ithal teknoloji kullanmadığı için çok başarılı bir süreç geçiriyor.

“TÜRKİYE ARTIK KENDİ SAVUNMA TEKNOLOJİLERİNİ SATAN BİR ÜLKE OLDU”
Amerika ve küresel güç odakları, Türkiye üzerindeki planlarını terör unsurlarıyla gerçekleştirdi. Türkiye bunu tespit ettiğinde artık açıkça bu mücadeleyi vermeye başlamışlardı. Şimdi de artık vereceği silahların kime ait olacağı çok çabuk ifşa olacağını öngörerek yine de bu terör unsurlarına bu silahları veriyorlar. Ama Türkiye savunma teknolojileriyle bunun üstesinden gelebilecek konumda. Daha dün Polonya’ya sattığımız SİHA’lar bunun göstergesi aslında. Türkiye kendi savunma teknolojileriyle terörle mücadele etmenin yanında artık kendi savunma teknolojilerini satan bir ülke oldu. Bunun farkındalar. Dolayısıyla da verdikleri mücadele Türkiye’yi zayıflatmaya yönelik. Yurt dışında bu konuda çeşitli mücadeleler varken yurt içinde de bu küresel güçlerin beşinci kuvvet diye tabir ettikleri bazı unsurlarla da ülkeyi güçsüzleştirmeye yönelik çaba gösteriyorlar. Ama Türkiye bunların hepsini aşabilecek konumda.  

“AKILLA İZAH EDİLEBİLECEK BİR DURUM DEĞİL”
Dünya 2010 yılında ciddi bir ekonomik kriz yaşadı. Kriz Amerika finans piyasalarında başladı ve bütün dünyaya yayıldı. Türkiye orada bu krize rağmen bir büyüme gösterdi. Birde 2020 yılında pandemiden ötürü ekonomik kriz yaşadık. Bu krizde de Türkiye ve Çin yine büyüme gösterdi. Doğal olarak bütün dünyanın gözü bu iki ülke üzerinde oldu. Ülkemiz bu yüzden birçok şeye maruz kaldı. Yurt içinde enteresan şeyler ortaya çıkıyor. Örneğin; İyi Parti Genel Başkanının cumhurbaşkanımıza ‘Netanyahu’ benzetmesi. Yani akılla izah edilebilecek bir durum değil. Kendisi bu ülkede İçişleri Bakanlığı yapmış birisi. Aslında devlet başkanının ne olduğunu çok iyi farkında olması gereken birisi. Ben bunu şuna bağlıyorum; herhalde gözleri artık kör olmuş, bu ülkenin gerçeklerini, bu ülkenin geleceğini göremiyorlar. Türkiye’nin her yerinde bu duruma çok ciddi tepkiler oldu. Kendi genel başkan yardımcıları daha geçen gün televizyonda, ‘Genel başkanımızın konuşma metnini hazırlayan arkadaşın yanlış yapması’ dedi. Meral Akşener’de, ‘Sözüm çok çarpıtılıyor’ dedi. Aslında çarpıtılıyor diyerek komik duruma düştü. ‘Bu benzetmeyi yanlış yaptım. Özür diliyorum’ deseydi bence daha erdemli bir davranış olurdu. Rize’deki vatandaşları provokatör ilan etmek çok edepsizce bir şey.”

Haber: Emre Akkış

Editör: Mahmut Beyaz