2019 yılı içerisinde yapılması planlanan ancak pandemi dolayısıyla ertelenen ve 2020 yılının Eylül ayına sarkan AK Parti İlçe Kongrelerinde süreç 27 Eylül’de son ilçe kongresinin yapılmasıyla tamamlanırken, AK Parti İl Başkanı Ömer Oruç Bilal Debgici, gerçekleşen kongreler sonrasında açıklamalarda bulundu.

“27 EYLÜL İTİBARİYLE İLÇE ANA KADEME KONGRELERİMİZİ TAMAMLADIK”
Debgici, konuşmasında şu ifadelere yer verdi: “7’nci Olağan Kongre sürecimizi cumhurbaşkanımız 2019 yılında açıklamıştı ve takvim belirlenmişti. İnandığın Yolda yürü sloganıyla da 2019 yılında biz çalışmalarımıza başlamıştık. İlçe kongrelerinde oy kullanacak delege kardeşlerimizin belirlenmesiyle birlikte süreç başlamıştı. Fakat hiç hesapta olmayan salgın nedeniyle kongrelerimiz ertelenmek durumunda kalmıştık. Bu anlamda salgından önce ilk kongremizi Göksun’da gerçekleştirmiştik. Akabinde kongrelerin ertelenme kararı çıkınca diğer 10 ilçemizin kongresi olmamıştı. Sonrasında 1 Haziran’dan itibaren normalleşme sürecinin başlamasıyla beraber tekrar genel merkez teşkilat başkanlığımız kongre takvimlerini yeniledi. İstişareler neticesinde de kongre süreçlerimize 5 Eylül’de tekrar başladık ve en sonuncusunu da 27 Eylül’de yapmak üzere ilçe ana kademe kongrelerimizi tamamlamış olduk.

“5 İLÇEMİZDE BAYRAK EL DEĞİŞTİRDİ
Göksun kongresini daha önce yapmıştık. Mevcut başkanımız görevine devam ediyordu. 5 İlçemizde bayrak el değiştirdi. Bugüne kadar görev yapan tüm ilçe başkanlarımıza ve yönetim kurulu üyelerimize teşekkür ediyorum ve görevi alan kardeşlerime de başarılar diliyorum. Sonuçta bayrağı devralan arkadaşlarımız aldıkları noktadan daha ileriye götürmekle mükellef ve bu gayeyle yola çıkıyorlar ama AK Parti’de her şey gönüllülük esasına dayalı bizlerde bu minvalde hareket ediyoruz. Bizlerde bayrağı devraldık ileri de devredene kadar en güzel şekilde çalışacağız.

“ÇOK GÜZEL BİR KONGRE SÜRECİNİ ATLATTIK”
Tabii bu kadrolar belirlenirken özellikle ilçe başkanlarımız belirlenirken AK Parti’nin desturu istişare saygıdeğer cumhurbaşkanımız bunu her ortamda belirtiyor. Bu konuda da gerek teşkilatta çalışan kardeşlerimizin görüşleri alınmak suretiyle gerek o ilçelerdeki kuruluştan bugüne emeği geçen kardeşlerimizin görüşleri alınmak suretiyle bir belirleme yapılıyor. Hamt olsun Kahramanmaraş’ımızda da birlik ve beraberlik içerisinde bu isimler görevlerine devam ettiler. Aday olanlar adaylıklarını açıklayıp kongrelerine katıldılar ve kongrelerimizi pandemiye rağmen büyük bir coşkuyla tamamladık. Kongrelerimizde mümkün olduğu kadar vatandaşlarımızı ve teşkilat mensuplarımızı korumak adına kalabalık ortamlardan uzak durmaya ve çok aşırı kalabalıkları davet etmemeye özen gösterdik. Ama coşkumuz hiçbir zaman eksik olmadı. Buradan tüm hemşerilerime de bir kez daha teşekkür ediyorum. Çok güzel bir kongre sürecini atlattık.

“YÖNETİMDE GENÇ VE TECRÜBELİ İSİMLER BİR ARADA”
Yönetim kurulu üyelerimizin belirlenmesinde özellikle genç kardeşlerimizi ve hanım kardeşlerimizi de seçtik. Yönetimde genç ve tecrübeli isimler bir arada. Hem gençlik veya kadın kollarında görev yapan kardeşlerimizden ana kademe yönetimlere seçimler yaptık hem de siyasete belki de ilk defa giren genç yâda hanım kardeşlerimizden seçimler yaptık. Biliyorsunuz cumhurbaşkanımız gönül seferberliği demişti. Tüm ekiplerimiz şu anda sahada. İnşallah önümüzdeki 3 yılda görev süreleri boyunca Türkiye’yi 2023’e ve 2024 seçimlerine taşıyacak ekiplere burada.

“İL KONGRELERİ EKİM SONU KASIM BAŞINDA BAŞLAYACAK”
Kadın ve gençlik kollarının da kongreleri şekilleniyor. Şu anda ilçelerimizin bir kısmında kadın kollarımız kongrelerini tamamladı. Ekim ayının içerisinde de kadın ve gençlik kollarının kongreleri de tamamlanacak ve akabinde il kongresine hazırlığımızı yapmış olacağız. İl kongreleri Ekim sonu Kasım ayı başından başlamak üzere tüm Türkiye’de il kongreleri yapılacak. Cumhurbaşkanımız bu kongrelerin bir kısmına video konferansla katılacak. Eğer pandemi şartları düzelirse direkt olarak katılması söz konusu.

“AZERİ KARDEŞLERİMİZE DE HER KONUDA YARDIMCI OLACAĞIZ”
Azerbaycan Ermenistan ile durduk yere bir çatışma yaşamıyor. Aslında savaşmıyor, işgal altındaki Azerbaycan topraklarını tekrar vatan toprağı yapmak için gayret gösteriyor. Ermenistan’ın haksız bir işgali var. Bu geçmişten günümüze devam eden bir durum. Ermenistan’ın yanında kimler olduğunu ve Azerbaycan’ı güçsüz kılmak adına önceki dönemlerde Avrupa’nın yâda Amerika’nın neler yaptığını biliyoruz. Ama şu an Azerbaycan güçlü Türkiye ile birlikte her daim bölgede kardeş olarak yol yürüdü. Bundan sonra da yürüyecek. Ülkemizde de terörle mücadele kapsamında millilik ve yerlilik ön plana çıktığı andan itibaren üst düzey bir başarı elde ettik ve hamt olsun terörün kökünü kazıma noktasına geldik. Bununla birlikte işbirliği yaparak Azeri kardeşlerimize de her konuda yardımcı olacağız. Dağlık Karabağ bölgesi bir Ermenistan toprağı değil, Azerbaycan toprağıdır.”

Haber: Emre Akkış

Editör: Mahmut Beyaz