30 Mart 2014’de gerçekleştirilen Mahalli İdareler Seçimi’nde AK Parti’nin Dulkadiroğlu Belediye Başkan Adayı olarak seçimi kazanmasının ardından, kurucu belediye başkanı olarak göreve başlayan, geçen süreçte de de başarılı bir 5 yılı geride bırakan Necati Okay, bir kez daha AK Parti’nin Dulkadiroğlu Belediye Başkan Adayı olmuştu. Ayrıca sadece AK Parti’nin değil, Cumhur İttifakı’nın da Dulkadiroğlu Belediye Başkan Adayı olan Necati Okay, ilk iki yılda ilçenin alt yapı sorununu ortadan kaldırarak vatandaşların yaşam standardını yükseltmeye dönük başarılı çalışmalar yapmıştı. Sonraki iki yılda ise ilçesinin doğusunda inşa ettiği Kamu Külliyesi gibi prestij projelerle ilçesini değerlendiren Başkan Okay, özelikle şehrin turizmde gelişmesi adına tarihi ve kültürel değerleri ön plana çıkaran önemli yatırımları bir bir hayata geçirmişti. Başkan Okay, bir kez daha Dulkadiroğlu Belediye Başkan Adayı olarak gösterilmesi sebebiyle ilçe halkının tebriklerini kabul ediyor. Yaklaşık bir hafta boyunca saat 15’den itibaren AK Parti Dulkadiroğlu İlçe Başkanlığı’nda vatandaşlarla bir araya gelecek olan Başkan Okay, sorunları da dinleyerek çözüm yolları arayacak. Başkan Okay vatandaş buluşmalarının ilkini geçtiğimiz gün gerçekleştirirken, yoğun ilgiyle karşı karşıya kaldı. 

“GÜVENİ BOŞA ÇIKARMAYACAĞIZ”

Vatandaşlarla buluşmasının ardından basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Dulkadiroğlu Belediye Başkanı Necati Okay, aday adaylığı sürecinin bittiğini, artık aday olarak seçim çalışmalarına devam edeceklerini belirterek, “Aday adaylığı sürecimiz Cumartesi günü itibariyle bitti. Artık bundan sonra adaylık süreci söz konusu. Partimizin, başta sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere yetkili kurulları bu önümüzdeki ikinci 5 yılda da bizleri adaylığa layık gördüler. Bu konudaki mutluluğumu paylaşmak ve bizlere gösterilen bu güveni boşa çıkarmayacağımızın altını çizmek istiyorum. Yeni süreçte Dulkadiroğlu’nu daha da ileriye taşıma adına gereken tüm çaba ve gayreti göstereceğiz. Tevazu, samimiyet ve gayret ilkemizden de asla ödün vermeyeceğiz. Hemşerilerimiz de destek verdiği takdirde de 31 Mart’tan sonra, bundan önceki 5 yılda olduğu gibi bundan sonra da hizmet vermeye devam edeceğiz” dedi.

“HEM TEBRİKLERİ KABUL EDİYORUZ HEM DE SORUNLARI DİNLİYORUZ”

Seçim çalışmaları kapsamında partisinin ilçe başkanlığında vatandaşlarla buluşacaklarını dile getiren Başkan Okay, “Adaylık çalışmalarımız başladı artık. Bu hafta boyunca öğleden sonra saat 15’den itibaren AK Parti Dulkadiroğlu İlçe Başkanlığımızda olacağız. Vatandaşlarımızın hem tebriklerini kabul hem de onların sorun ve problemlerini dinleme açısından onlarla bir araya geleceğiz. Vatandaşlarımızı partimize bekliyoruz. Zaten daha önce de hemşerilerimize her gün her saat kapımızın açık olduğunu vatandaşlarımız bilir. Onların sorun ve problemlerini dinliyorduk, elimizden geldiğince de Dulkadiroğlu Belediyesi olarak onlara hizmet etmeye çalıştık. Yine vatandaşlarımızın taleplerini bekliyoruz, 5-6 günlük süreçte de partimizde mesai yaparak seçim sürecinde teşkilatlarımızla birlikte çalışmalarımızı başlatmış olacağız” ifadelerini kullandı.

“VATANDAŞLARIMIZ BİZE GÜVENMEYE DEVAM ETSİNLER”

Vatandaşlardan tek isteğinin kendilerine güvenmeye devam etmeleri olduğunu dile getiren Başkan Okay, “Göreve geldiğimiz 2014 Mart seçimlerinden bu yana ilçemizin gelişmesi ve kalkınması adına üzerimize düşen görevi en iyi şekilde yerine getirmeye çalıştık. Bunun sonucunda ilçemiz daha yaşanılabilir, modern ve güçlü alt yapısıyla ortaya çıkmıştır. Bundan sonraki hedeflerimiz ilçemizde dönüşümü sağlamak ve eski mahallelerimizi modern hale getirmektir. Hemşerilerimiz bizlere güvenmeye devam etsinler İnşallah. Bu beş yılda gece gündüz demeden, durmadan, yorulmadan vatandaşlarımız için Dulkadiroğlu İlçesi’ni değiştirmek ve dönüştürmek için çalıştık. Birçok değişikliği vatandaşlarımız Dulkadiroğlu’nun en ücra noktasında bile gördüler. Bundan sonra bu çıtayı daha da yukarı çıkartmak için çalışmaya devam edeceğiz. Onlardan tek isteğimiz, temennimiz bize güvenmeye, bize, Ak Parti’mize ve Cumhur İttifakı’na destek olmaya devam etsinler. Biz de onlara İnşallah hizmet etmeye devam edeceğiz” şeklinde konuştu.

“BİRLİK VE BERABERLİK İÇİNDE ÇALIŞACAĞIZ”

AK Parti Dulkadiroğlu İlçe Başkanı Şahin Avşaroğlu ise birlik ve beraberlik içerisinde çalışmalarına devam edeceklerini belirterek, “Birlik ve beraberlik içerisinde yolumuza devam edeceğiz. Yeni dönemimizin sloganı, ‘Hep beraber önce millet, önce memleket. Tevazu, samimiyet ve gayret’ oldu. Zaten bu slogan bizim Dulkadiroğlu’muzun mevcut sloganıydı. İnşallah Rabbim kısmet ederse Dulkadiroğlu Belediye Başkanımız Necati Okay bu hafta boyunca saat 15’den sonra burada vatandaşlarımızla bir araya gelecek. Her zaman olduğu gibi kapımız tüm vatandaşlarımıza açık” dedi.

(Haber: Ahmet Güneçıkan)

Editör: Mahmut Beyaz