Cumhur İttifakı Adayı Gürbüz, ziyaretler kapsamında Tarım İl Müdürlüğü yetkilileri ile bir araya geldi. Yetkililer ile istişarelerde bulunan Gürbüz, Elbistan’ın en önemli tarım yatırımlarından biri olan ve Elbistan’a ciddi oranda katkı sağlayacak BESİ OSB kurulum aşamasındaki çalışmaları ve ilgili raporları inceledi. Projenin şuan ki aşamasında hızlandırılması gerektiği kanısına varılan görüşmede, Elbistan Besi İhtisas Organize Sanayi Bölgesinde lisanslı depoculuk, seracılık, kurutmalık domates ve salça fabrikasını içinde barındırırken, 60 Bin baş hayvan kapasitesi, 300 işletme ile yem fabrikası, biyogaz tesisi, kesimhanesi ve deri işletme tesisi de yerini alacak.

Görüşme sırasında açıklamalarda bulunan Elbistan Belediye Başkan Adayı Mehmet Gürbüz, Elbistan’da hayvancılık alanında ciddi bir potansiyel olduğunu ve bu alanlarda hayvan ve süt entegre tesisleri ile ilgili de çalışmalarının bulunduğunu belirtti. Öte yandan entegre tesisleri ile beraber yapılacak olan arıtma tesislerinin de çalışmaları yeniden gözden geçirildi. Katma değeri yüksel Elbistan’ı hedeflediklerinden bahseden Gürbüz, sözlerine şu şekilde devam etti.

Gürbüz “Elbistan Hem Marka Olacak Hem İstihdam Sağlayacak”

“Uluslararası piyasalarda marka olmanın yolu katma değeri yüksek, yani kaliteli ürün üretmekle mümkün. Elbistan olarak Türkiye’nin en büyük dördüncü ovasıyız. Tarımda marka olmamak için önümüzde hiçbir engel yok. Yapılacak OSB ile üreticilerimizin de mağduriyetlerini giderecek, onları rahatlatacağız. Bir yandan tarımda marka olmayı hedeflerken, diğer yandan da açılacak yeni işletmeler ile istihdam yaratacak, işsizlik sorunu çözeceğiz. BESİ OSB’de yapılacak güneş enerjisi santralinde 70 MW’lık elektrik üretilecek. Toplam Bütçesi 450 Milyon TL ve yıllık 250 Milyon gelir elde edilmesini planlıyoruz.”

Editör: Mahmut Beyaz