Bir dizi ziyaret ve AK Parti İl Gençlik Kolları Kongresi’ne katılmak üzere memleketi Kahramanmaraş’a gelen AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mahir Ünal, ilk olarak Kahramanmaraş Ticaret ve Sanayi Odası(KMTSO)’da düzenlenen yakın zamanda hayata geçecek olan tomsuklu projesinin detaylarının konuşulduğu toplantıya katıldı.  Toplantı sonrası gazetecilere açıklamalarda bulunan Ünal, projenin hayata geçmesiyle kentte ihracat oranın 5 milyar dolara çıkacağını söyledi.

‘AKSU ÇAYI’NIN TEMİZLENMESİ DE BU PROJEYE BAĞLI’

Ünal, “Kahramanmaraş’ta Ticaret ve Sanayi Odası’nda siyasete yönelik 102 talep olmuş biz siyasiler ise, bu taleplerin 64 tanesini gerçekleştirmişiz. 38 projenin de hayata geçme çalışmaları devam ediyor. Bugün asıl önemli konularımızdan bir tanesi organize sanayi bölgesi çalışmasıydı. Kahramanmaraş’ımızın potansiyelini arttırması ve önümüzde ki süreçte özellikle Irak ve  Suriye’ye dönük ihracatın arttırılması ve oradan gelen taleplerin karşılanması açısından ıslah organize sanayi, organize sanayi bölgesinin hızla çözülmesi gerekiyor.
Toplantı sırasında Milli Savunma Bakanımız Hulusi Akar ile de görüştük. Planlanan bu projelerinde takip edilmesi için bir koordinasyon kurulu oluşturduk.  Islah organize sanayi bölgesi bizim için çok önemli çünkü; Aksu Çayı’nın temizlenmesi de aynı zamanda ıslah organize sanayi bölgesinin tamamlanmasıyla ilgili. İnşallah önümüzde ki süreçte Kahramanmaraş’ımızın ihracatını 5 milyar dolara çıkarmayı hedefliyoruz.
Kahramanmaraş ihracatının 5 milyar dolara çıkması demek te kentimizde refahın 5 kat artması anlamına geliyor. Şu anda çalışmalarımızı, planlamalarımızı, önümüzde ki 5 yıl içerisinde ihracatı 5 kat arttırmaya yönelik çalışmalar yürütüyoruz.

KAHRAMANMARAŞ’IN TÜM KURUM VE KURULUŞLARI TEK YÜREK

Diğer taraftan da bizim çalışmalarımızda ne Ticaret ve sanayi odamız, ne siyaset,  nede diğer kurumların hiç birisi birbirinden ayrı ve farklı değil. Sonuçta hepimiz yüksek bir koordinasyon içerisinde Kahramanmaraş’ımızı daha iyi yerlere taşımak için çalışma sürdürüyoruz.

KAHRAMANMARAŞ’A 37 MİLYAR YATIRIM

Her zaman söylediğim gibi bir şehri ayağa kaldıran o şehrin evlatlarının kurduğu hayallerdir. Bizim de Kahramanmaraş’ımıza dair çok büyük hayallerimiz var. İnşallah bunları gerçekleştireceğiz. Şu ana kadar Kahramanmaraş’ımıza 37 milyar yatırım aldık. İnşallah bu yatırımı daha da arttıracağız.” 

Editör: Mahmut Beyaz