Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, geçtiğimiz haftalarda İstanbul Haliç Kongre Merkezi’nde AK Parti’nin 40 ilin Belediye Başkan Adayını açıklamıştı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Ak Parti’nin Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye adayının ise Türkiye Belediyeler Birliği Genel Sekreteri ve Cumhurbaşkanlığı Yerel Yönetim Politikaları Kurulu Üyesi Hayrettin Güngör olduğunu ilan etmişti. Güngör, adaylığının açıklanmasının ardından ise büyük bir coşkuyla Kahramanmaraş’a gelmiş, partisinin düzenlediği aday tanıtım toplantısına katılmıştı. Aday tanıtım toplantısının ardından Kahramanmaraş’ta ki ziyaretlerine hız veren AK Parti Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Hayrettin Güngör, özellikle kentte daha önce belediye başkanı ve milletvekili olarak görev yapan isimleri ziyaret etti.

Güngör ilk olarak, geçmişte hem Belediye Başkanı hem de Milletvekili olarak görev yapan Ali Sezal’ı ziyaret etti. Ardından eski Kahramanmaraş Milletvekili Cafer Tatlıbal ile buluşan Güngör, sonrasında ise önceki dönem Kahramanmaraş Milletvekili Sıtkı Güvenç’i ziyaret etti. Güngör, günü partisinin Dulkadiroğlu İlçe Başkanlığı’nın Genişletilmiş Yönetim Kurulu toplantısına katılarak tamamladı.

“GEÇMİŞE DEĞER VERMEZSEK, GELECEĞİ İNŞA EDEMEYİZ”

Ziyaretler sonrası açıklamalarda bulunan Güngör, “Yoğun bir şekilde Kahramanmaraş’ta ziyaretlerimize başladık. İlk olarak Şehrimize önceki dönemlerde Belediye Başkanı ve Milletvekili olarak hizmet eden Ali Sezal ağabeyimizi ziyaret ederek tecrübelerini dinledik ve istişarelerde bulunduk. Sonrasında ise önceki dönem Kahramanmaraş milletvekillerimizden Dr. Cafer Tatlıbal ve Sıtkı Güvenç’le bir araya geldik. Ben özellikle daha önce şehrimizde görev yapmış, belediye başkanlarımız, milletvekillerimiz ve tüm aktörlerin değerli olduğunu ifade etmiştim. Hem seçim sürecinde hem de Allah nasip ederse bu görevi üstlendikten sonra bütün paydaşlarla istişare edeceğimi ifade etmiştim. Bunu bir başlangıcı olarak ilk önce şehrimizde belediye başkanlığı yapmış, milletvekilliği yapmış çok güzel hizmetlere imza atmış büyüklerimize, ağabeylerimizi ziyaret ediyoruz. Çünkü biz şuna inanıyoruz, geçmişimize değer vermezsek geleceği inşa edemeyiz. Onlardan çok olumlu mesajlar aldım, onların tecrübelerini, tavsiyelerini dinledim. Geleceğe dönük neler yapabileceğimizi konuştuk ve bundan sonra da bu istişarelere devam edeceğim. Bu ziyaretlerimizin ardından da Dulkadiroğlu İlçe Başkanlığımızın Genişletilmiş Yönetim Kurulu toplantısına katıldık ve partililerimizle görüş alışverişinde bulunduk” ifadelerini kullandı.

(Haber: Ahmet Güneçıkan)

Editör: Mahmut Beyaz