Seçim bölgesi Kahramanmaraş’ta çalışmalara hız kesmeden devam eden TBMM İçişleri Komisyonu Başkanı ve AK Parti Kahramanmaraş Milletvekili Celalettin Güvenç, Dulkadiroğlu Belediye Başkanı Necati Okay ile birlikte Kapalı Çarşı esnaflarını ziyaret etti. AK Parti Kadın Kolları Başkanı Ayşe Cesur ve AK Parti Dulkadiroğlu İlçe Başkanı Şahin Avşaroğlu ile çok sayıda partilinin eşlik ettiği Güvenç ve Okay, esnaflarla tek tek sohbet ederken, 31 Mart’ta gerçekleştirilecek olan Mahalli İdareler Seçimi’nde destek istedi. Esnafların sorun ve taleplerini dinleyen Güvenç, Dulkadiroğlu Belediye Başkanı Necati Okay’ın 5 görev süresinde karnesinin çok iyi olduğunu belirterek, “Kahramanmaraş halkımız ekonomik durgunluğu, pazarı, piyasayı bir kenara koymuş. Biz seçime hazırız birtakım sıkıntılar olsa bile sandığa, partimize belediyemize, şehrimize, iktidarımıza ve Cumhurbaşkanımıza sahip çıkacağız diyorlar” dedi.

VATANDAŞIMIZ CUMHURBAŞKANIMIZA SAHİP ÇIKACAĞIZ DİYOR”

Esnaf ziyaretleri sonrası açıklamalarda bulunan TBMM İçişleri Komisyonu Başkanı ve AK Parti Kahramanmaraş Milletvekili Celalettin Güvenç, “Bugün seçim çalışmaları kapsamında kapalı çarşı esnafımızı geziyoruz. Sabah umreye giden hemşerilerimizi yolcu ettik onların dualarını istedik. Bu ziyaretlerimiz kapsamında bizi kucaklayan hemşerilerime minnetlerimi ve şükranlarımı sunuyorum. Burada İlçe Belediye Başkanımız Necati Okay’ın geçirdiği görev süresince 5 yıllık karnesinin çok iyi olmasının etkisi büyük. Allah’a hamdolsun Belediye Başkanımız halkın içinde, halkla beraber koca bir 5 yıl geçirdi. Halkın her derdine kulak verdi ve hizmet etti. Biz de bugün burada bu rahatlık ile geziyoruz. Maraş halkımız ekonomik durgunluğu, pazarı, piyasayı bir kenara koymuş. Biz seçime hazırız birtakım sıkıntılar olsa bile sandığa, partimize belediyemize, şehrimize, e-iktidarımıza ve Cumhurbaşkanımıza sahip çıkacağız diyorlar. Ben bunu görmenin mutluluğu içerisindeyim. Esnaftan bu desteği aldıktan sonra Allah bizi sizlere layık eylesin dedim” ifadelerini kullandı.

KAHRAMANMARAŞ ÇOK DAHA GÜZEL GÜNLER GÖRECEK”

AK Parti hükümeti döneminde Kahramanmaraş’ın çok önemli hizmetler aldığına değinen Güvenç, yeni dönemde de Kahramanmaraş’ta önemli hizmetleri kazandıracaklarına dikkat çekerek, “AK Parti’nin AK kadroları milletin bu güvenine layık olacak. Yeni dönemde gerek Dulkadiroğlu gerek Onikişubat gerekse tüm ilçelerimiz çok daha iyi günler görecek. AK Parti dönemlerinde Kahramanmaraş çok hizmet aldı. Sağlık sektöründe, ulaşımda, eğitimde yaptığımız hizmetler göz önünde. Yeni dönemde de bu kapsamda eksik kalan hizmetleri ibadet aşkı ile çalışarak tamamlayacağız. Allah bizi bu milletin güvenine layık eylesin, yanlış yaptırmasın, istikametimizi bozmasın. AK Parti lafta değil sözde milliyetçidir. Bu ülkenin değerlerine sahiptir. Bu ülkenin halkının inançlarına sahiptir. AK Parti halkın kendisidir. Hepimiz bu inançla ve kararlılıkla seçime kadar aynı tempoda çalışacağız. Dokunmadığımız, hatırını sormadığımız vatandaşımız, hemşerimiz kalmayacak. Çünkü, bizim gücümüz millet, milletin gücü de AK Parti’dir. Bu dayanışma karşılıklı bir dayanışmadır. Allah bu birliğimizi bozmasın” dedi.

5 YILDA ÇOK ÖNEMLİ HİZMETLER YAPTIK”

Geride bıraktıkları beş yıllık süreçte önemli hizmetler yaptıklarını anlatan Dulkadiroğlu Belediye Başkanı Necati Okay ise Kapalı Çarşı’daki restorasyonların devam edeceğinin müjdesini vererek, “Bugün seçim çalışmaları kapsamında Dulkadiroğlu ilçemiz sınırları içerinde en önemli ticaret merkezlerinden biri olan kapalı çarşımızı geziyoruz. Kapalı çarşı ile ilgili çeşitli restorasyon projelerimizi daha önceki dönemlerde gerçekleştirmiştik. Çarşı içerisinde halen yapılmamış iki aksımız var. Bunlar Ayakkabıcılar ve Manifaturacılar bölümüdür. Bunula ilgili Büyükşehrimiz yoğun bir çalışma gerçekleştiriyor. İnşallah çok kısa zamanda çarşımızda bulunun bu iki bölümünde restorasyonu yapılıp çok güzel bir şekilde ticari donanım ile devam edecektir. Çarşıyı pazarı yaklaşık bir hafta on gündür yoğun bir şekilde geziyoruz. Bu ziyaretlerimiz esnasında yaptığımız çalışmalardan dolayı hem içimiz çok rahat hem de alnımız ak bir şekilde geziyoruz. Bu geçirmiş olduğumuz 5 yıl içerisinde hemşerilerimize birçok hizmetler yaptık inşallah halkımızın teveccühü olursa ikinci bir 5 yılda yapacağımız çok işler var” şeklinde konuştu.

HER ZAMAN SAHADA VATANDAŞLARIMIZLA BİRLİKTEYİZ”

AK Parti olarak her zaman sahada vatandaşlarla birlikte olduklarına dikkat çeken AK Parti Dulkadiroğlu İlçe Başkanı Şahin Avşaroğlu da yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı; “Seçim çalışmaları kapsamında kapalı çarşı esnafımızı ziyaret ediyoruz hep birlikte. Ben de bu çarşının esnaflarından birinin çocuğuyum. Geçtiğimiz dönemlere bakıldığında kapalı çarşının bu dizaynı, esnafın tertibi düzeni Kahramanmaraş’ın turistik anlamındaki gelişime katkısının büyük olduğu ortada. Belediye Başkanımız Necati Okay’ın da dile getirdiği gibi çarşımızda sadece iki bölümümüzde ufak tefek sıkıntılar kaldı. Bununla ilgili çalışmalarımız yoğun bir şekilde devam ediyor. Onlar da tamamlandığında bu kapalı çarşı bölgesinin olması gereken noktaya geleceğini düşünüyorum. AK Parti olarak biz her zaman sahalarda vatandaşımızla ve milletimizle beraberiz. Bu beraberliğimiz sadece seçim dönemi için değil biz zaten her zaman sahalardayız.”

Kapalı Çarşı esnaflarını tek tek gezen TBMM İçişleri Komisyonu Başkanı ve AK Parti Kahramanmaraş Milletvekili Celalettin Güvenç, vatandaşların fotoğraf çekilme isteklerini de geri çevirmedi.

(Haber: Tuğçe Kayar-Ahmet Güneçıkan)

Editör: Mahmut Beyaz