Geçtiğimiz günlerde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın AK Parti'nin Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkan Adayı olarak açıkladığı Hayrettin Güngör, bugün kente geldi. Güngör, ilk olarak AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mahir Ünal ile partisinin il başkanlığını ziyaret. İl başkanlığı ziyaretine Ünal ve Güngör'ün yanı sıra bütün milletkilleri ile partililer katılım gösterdi.

"HİZMETE TALİP OLDUK"

Burada kısa bir konuşma yapan AK Parti Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Hayrettin Güngör, makama talip olmadıklarını, hizmete talip olduklarını söyledi. Güngör, "Kurullar tarafından yapılan değerlendirmelerde Sayın Cumhurbaşkanımızın teessüfleriyle doğduğum ve büyüdüğüm şehir Kahramanmaraş'a Büyükşehir Belediye Başkan Adayı olarak gösterildim. Rabbim mahçup etmesin. Bunun sorumluluğu bilinci içerisinde hareket edeceğiz. Tabi biz bir makama talip olmadık, bir hizmete talip olduk. Ben tabi birazdan daha geniş bir konuşma yapacağım. Burada şunu samimiyetle ifade ediyorum ki yeni kurulmuş bir Büyükşehir Belediyesi'nin zorlukları içerisinde gerçekten çok başarılı işler yapan kardeşim Fatih Mehmet Erkoç'a teşekkür ediyorum. Kardeşim Fatih Mehmet Erkoç, 31 Mart'a kadar bu şehrin Belediye Başkanıdır. Bu mana da geçmişte bu şehirde belediye başkanlığı yapmış gerek merkezde gerekse ilçelerde gerekse bu kasabalarda bütün belediye başkanlarımıza teşekkür ediyorum" dedi.

"AZİMLE VE GAYRETLE ÇALIŞACAĞIZ"

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mahir Ünal ise yaptığı konuşmada AK Parti mensuplarının siyaseti makam ve statü olarak görmediğini belirterek, "Değerli İl Başkanımıza ve Başkan Adayımıza değerlendirmeleri için çok teşekkür ediyorum. Biz bütün belediye başkan adaylarımıza şehrinize gittiğinizde ilk yapacağınız iş teşkilatları ziyaret etmektir. Çünkü asıl olan teşkilattır. AK Parti davasının, AK Parti mücadelesinin kökü de aslı da AK Parti teşkilatlarıdır. Genel Başkanımızın önderliğinde AK Parti teşkilatları Türkiye 2023'e, 2053'e taşımaya devam ediyor. Şimdi önümüzde bir yerel seçim var. Her zaman söylediğimiz bir şey var. AK Parti'de her bir teşkilat mensubu siyaseti bir makam ve statü olarak görmez. Bir görev ve sorumluluk olarak görür. O yüzden değerli Büyükşehir Belediye Başkanımız Fatih Mehmet Erkoç'ta teşkilattan gelmiş, teşkilatın yetiştirdiği ve makam ve statü olarak değil siyaseti görev ve sorumluluk olarak gören bir kişi olarak bayrağı şimdi Hayrettin Güngör Bey'e devrecek. Ve tabi her birimiz şunu biliyoruz ki AK Parti'de bir bakarsınız Bakan Belediye olur ya da belediye başkanı bakan olur. Ya da milletvekilinin belediye başkanı olduğunu görürsünüz. Çünkü bizde kendimizi makam ve statüyle tanımlamadığımız için görev ve sorumlulukla tanımladığımız için teşkilatlarımız bize nerde görev verirse biz orada çalışırız. O yüzden de bizim kardeşliğimiz, birliğimiz, beraberliğimiz her zaman bakidir. Çünkü biz bu işleri hırsla değil, azimle ve gayretle yaparız. Şimdi hırsı olanların yani özellikle CHP'yi kastediyorum. CHP'nin kendi iç karışıklıklarını kastediyorum. Bizi anlaması mümkün değil. Hırsla iş yaptığınız zaman siz makam ve statüyle bakarsınız. Ama azimle yaptığınız zaman görev ve sorumluluk olarak görürsünüz. Fatih kardeşimiz görev ve sorumluluğunu İl Başkanı'yken de Büyükşehir Belediye Başkanı'ykende büyük bir gayretle azimle görevini ve sorumluluğunu yerine getirdi. İnşallah bundan sonra Fatih kardeşimizi başka görevlerde, başka sorumluluklarda görürüz. Dediğim gibi asıl olan teşkilatımızın birliği beraberliğidir. Asıl olan istikametimizdir. Biz Recep Tayyip Erdoğan'ın istikametine teslim olmuş kimseleriz ve Türkiye'yi taşıma derdi ve gayretiyle “Durmak yok yola devam” diyoruz Allah'ın izniyle ve Kahramanmaraş inşallah bu seçimde 31 Mart'ta tam anlamıyla bir yazacak ben buna inanıyorum" ifadelerini kullandı.

"HAYRETTİN BEY BELEDİYECİLİĞİ ÇOK İYİ BİLİYOR"

İlçe belediye başkan adaykarının yakın zamanda açıklanacağına dikkatekendikkat Ünal, "Biz İstanbul'da 40 ilin tanıtımını yaptık. Tanıtımdan sonrada Yerel Yönetimler Başkanımız, Teşkilat Başkanımız ve ben Belediye başkan adaylarımız ve il başkanlarımızı toplantıya aldık yani bundan sonra yapacaklarıyla ilgili bir yol haritası koymak için. Şimdi ben orada bir şeye çok mutlu oldum baktım ki bütün belediye başkanları Hayrettin Bey'le gayet samimiler. Sonra dedim ki bu Belediyeler Birliği Sekteterliği'nden gelen bir durum. Tabi Hayrettin Bey özellikle Büyükşehir Kanunu'nun hazırlanmasında çok büyük emeği var. Aynı şekilde Cumhurbaşkanımız, Yerel Yönetimler Kurulu'nda kendilerini görevlendirdi. O yüzden Hayrettin Bey'i birazda bize Cumhurbaşkanımızın emaneti olarakta değerli arkadaşlar hep birlikte görmemiz gerekiyor. Ve Türkiye'de belediyeciliği en iyi bilen herhalde bir iki kişiden bir tanesidir Hayrettin Bey. İnşallah hep beraber el birliğiyle çalışacağız. İlçelerimizi de açıkladıktan sonra da yeni dönem de yeni bir akımla yola devam edeceğiz. Şunu tekrar altını çizerek söylemek istiyorum. Bizde hiçbir zaman siyasi aktörlerimizin hırsı olmaz. Bugün burada görevlidir yarın başka bir yerde görevlidir. Her birimize düşen büyük bir azimle gayretle çalışmaktır. Allah devletimize, milletimize zeval vermesin. Rabbim işlerimizde bizi adaletten alıkoymasın ve hepsinden önemlisi de Recep Tayyip Erdoğan'ın ayağına tırnağına taş değdirmesin" şeklinde konuştu.

AK Parti İl Başkanlığı ziyaretinin ardından yoğun kalabalık aday tanıtım toplantısının yapılacağı Mehmet Akif Ersoy Kültür Merkezi'ne geçti.

(Haber: Ahmet Güneçıkan–Emre Akkış)

Editör: Mahmut Beyaz