Enflasyona karşı mücadele programı açıklandı.Yıl sonuna kadar Türk halkı topyekun bir kampanyayla zamlara ve fırsatçılara savaş açtı.

İş dünyası,esnaf ve meslek örgütleri kampanyaya destek veriyor.Büyük resimde iç ve dış piyasalara karşı meydan okuma olarak görüyoruz.

Bunlar güzel gelişmeler.En azından insanımızın devletine ve kendine olan güveni arttı..Ev ekonomilerini güçlendirecek programın başarılı olmasının herkesin yararına olacağı anlaşıldı...

En kısa zamanda piyasaların ateşi düşmek zorunda...

Şimdi dik durma zamanı...Fahiş fiyattan satış yapanlara karşı dik durma zamanı...Adını da ekonomik kurtuluş savaşı diyebiliriz.

Piyasalar bugün itibariyle bir başka gelişmeye daha odaklanmış durumda.Spekülatif kur baskısının bir ayağının da siyasi Brunson davası olduğunu unutmayalım.

Türkiye-ABD ilişkilerinde son günlerde iyimser bir hava esiyor.Buna paralel olarak pozitif bir karar çıkacağını bekliyorum.Yatırımcılar da dört gözle iyi haber bekliyor.Piyasalar umutlu diyebiliriz.

Perşembe günü bir başka güzel gelişme daha yaşandı...Eylül 2015 yılından beri ilk defa cari denge fazla verdi.Arkasından dolarda sert düşüş yaşandı.

Bunun nedenlerini şöyle sıralayabiliriz:Turizm gelirlerinin artması,iç piyasada daralma,ithalatın azalması...Gelişme olumlu ama yetmez... Yatırımlar ve üretimin yavaşladığını unutmayalım.İhracat gelirimizin daha da artması gerekiyor.

Güvenilir bir ekonomi programına ihtiyacımız var. Ülkemizin geleceği ve yarınlarımız için desteklemekten başka çaremiz yok!...