Sözü dolaştırmadan tam ortasından söyleyeceğim.

                Pitbul adlı özel üretim köpek ırkının saçtığı tehdit ve tehlike giderek büyüyor. Sebebi ise bu hayvana sahip olan birey sayısının giderek artması.

                Şehrimizde de artış eğilimindeki bu hayvanın, kontrol edilemeyen bu saldırgan canavarların oluşturduğu dehşetler artık televizyon haberlerinden eksik olmaz oldu.

                Evet, canavar diyorum. Çünkü canavar saldırgan ve parçalayıcıdır. Bu amaçla üretilmiş köpek görünümlü bir canavarla karşı karşıyayız.

                Gün geçmiyor ki pitbullar tarafından parçalanan zavallı kedilerin, süs köpeklerinin görüntüleriyle karşılaşmayalım. Küçük çocuklara, bazen de yetişkinlere saldıran bu canavarlar bazen başıboş, bazen sahiplerinin zapt edememesi sonucu can yakmaya devam ediyorlar.

                Canavarın mekânı vahşi doğadır. İnsanların yaşadığı medeni âlemde insanla beraber ancak ehlî hayvanlar yaşarlar.

                Ülkemizde bu hayvanla ilgili yasal düzenleme var. Peki, yasa olmasına rağmen neden bir kısım insanlar bu tehlikeli canavarı beslemeye ve toplum içine çıkarmaya devam ediyor. Demek ki hâl-i hazırdaki yasa bu kişiler için yeterince caydırıcı bir nitelik taşımıyor.

                Mevcut yasa hem malî hem de hükmî olarak caydırıcı bir tarzda yeniden düzenlenmelidir. Hele hele bu hayvanın insan olsun hayvan olsun çevreye zarar vermesi durumunda cezaî müeyyidesi kat kat artırılmış olarak uygulanmalıdır.

                Çok sayıda kedi ve köpeği telef eden pitbullar hamdolsun şimdiye kadar yaralama dışında bir insan can kaybına yol açmadılar. Ama bu olmayacağı anlamına gelmez. Tedbir, acı netice ile karşılaşmadan alınmalıdır. Tedbir almak için pitbullar tarafından canı yakılan illa içimizden biri veya bir yakınımız mı olmalı? Bir masumun acısı hepimizin acısıdır. Hem toplumsal hem de yasal zeminde kesin sonuç alıcı adımlar atılmak zorundadır.

                Bu hayvanları besleyen ve gezdirenler bu sorumluluğu ve vicdanı taşımıyorsa yasalardan başka çekinecekleri bir husus yok demektir.

                Konuyla ilgili yasal düzenlemenin adresi meclistir. Bunun da bizatihi sorumlu ve ödevlileri iktidar olsun, muhalefet olsun tüm milletvekilleridir. Sayın vekillerimiz biran evvel pitbul vb. tehlike ve tehdit saçan saldırgan hayvanların üretilmesi, beslenmesi, ticaretinin yapılması, gezdirilmesi gibi her türlü varlığına karşı mevcut yasanın çok daha ağırlaştırıldığı yeni bir yasal düzenlemeyi yapmanın insanî, toplumsal ve vicdanî sorumluluğunu taşımaktadırlar.

                İnsanlar, kediler, köpekler ve diğer tüm masum canlılar bunların tehdidinden ve saldırısından emin olmalıdır. Sokaklarımızda pitbul tehdidinden emin dolaşalım, çocuklarımız bu tehlikeden uzak oynasın, kedilerimiz bu canavarın dişleri arasında parçalanmasın. Bunun da yolu caydırıcı yasal düzenlemenin yeniden yapılmasıdır.

                Sayın Vekillerimiz;

                Pitbullar artık bir toplum sağlığı meselesi hâline geldi.

                Pitbullar artık bir sokak güvenliği meselesi hâline geldi.

                Pitbullar artık masum insanların ve hayvanların can güvenliği meselesi hâline geldi.

                Gereğini yapınız lütfen, bizler de sizlere her daim müteşekkir kalalım.