Orta yaşın üzerindeki babalar için pazar  sabahları özeldir..Nostalji kokan TRT 1western filmleri, babaların olmazsa olmazıdır.

Şu anda çoğu kimselere bir anlam ifade etmese de bizim kuşak için çok özeldir  pazar sabahları...

Saat 10’da yayınlanan western kuşağı, yıllardır eskimeyen bir TRT geleneğidir.

Bu pazarda John Wayne’in ‘Kötü Evlat’ filmi vardı.Filmi büyük bir keyifle izledim.Her sahnesinde geçmişe doğru yolculuk yaptım.

Bu duyguyu günümüz gençliği anlayamaz.Anlamasını da beklemiyorum.Çünkü bizler Teksas,Zagor,Tommiks  çizgi romanları,  Red Kit çizgi filmleri ile büyüdük;okumayı, hayal kurmayı, yardımlaşmayı,paylaşmayı onlarla öğrendik.

Teknolojinin esiri haline yeni nesile de bir şey diyemiyorum.Bu güzellikleri onlar yaşamadılar.Üzüldüğüm konu, kendilerine artı değer katmayan bilgisayar,cep telefonu, playstation  gibi zaman geçirme oyuncakları ile avunmaları...

Çizgi romanlarla başlayıp,western filmlerle devam eden tutkuyu ancak bizim nesil yaşadı. Hele Sergio Leone imzalı filmler...İyi,Kötü ve Çirkin,Bir Avuç Dolar.Birkaç Dolar İçin,Benim Adım Hiçkimse...

Müziği,yakın plan çekimleri ile  bütünleşen eşsiz sahneler...

 Ve bizler; sevenlerin kavuştuğu,iyilerin kazandığı,sıkıntıların hep sonunda mutluluğa ve huzura dönüştüğü filmlerle hep mutlu olduk.

Hala da içimizdeki çocukluğu atamıyoruz.Alışkanlıklarımız devam ediyor.Pazar sabahları büyük bir keyifle ekran başındayız.